Maria Bäckström...

Dag 3.

Kategori: Jobb.

Ingen bäbis än! Fick ett kort SMS av min bror i eftermiddags att det är på gång men att hon har mycket ont.
 
Idag har både jag och Mattias varit lediga, och då han, som så många andra, har fastnat i Sons of Anarchy-träsket så har jag ägnat mig åt julpyssel. Varje år (nästan varje i alla fall) har jag köpt julkort på IKEA och pimpat dom, alternativt gjort helt egna. I år hade IKEA inga julkort som imponerade speciellt mycket på mig så jag tog mig i kragen och gjorde egna. Kort och kuvert köpte jag på GRANIT i Sthlm. Har även sneglat på deras stämpelset en längre tid så jag slog till på ett sånt också. Såg ett julkortspyssel på en blogg idag med washitejp. Funderade på vart i Åre man kunde få tag på sån. Gissa lyckan när jag packade upp jullådan och insåg att jag,  i ren julskyltningseufori, slängde ner tre st rullar washitejp i vagnen under Ikeas julskyltningspremiär. Dessa tre hade jag alltså packat ner, helt omedvetet - hur soft!!!?
Hur som. Julkort blev det, och en massa annat. Bilder.
 
 
 
 

Julkalender från Ikea. En än så länge tom julkalender. Första december är på lördag, så vi får lägga på ett kål om vi ska hinna. Jag å Mattias har kommit överens om (läs: jag har bestämt) att köpa tolv små saker var och lägga där i. Det kan vara vad som helst, en trisslott, en liten chokladbit, ett paket tuggummi, en lapp med några fina rader på o.s.v.
 
Sjukt "gul" bild. Ljusade upp den för att det skulle synas lite bättre så då vart den så, hihi. Anyway. Den här vimpeln gjorde jag själv förra året tror jag att det var....Köpte den på GRANIT och hade den på balkongen under sommaren. Då var den helvit med undantag av svarta stjärnor på några av vimplarna. De plockade jag bort och gjorde sen bokstäver på dom vita vimplarna med brun textilfärg. Det syns inte så bra på bilden, men den här sitter ovanför våran säng i vårat pytte-pyttelilla sovrum! Sjukt mysigt, men litet :)
 
 

Kvällen avslutades med glögg, lussisar och pepparkakor. Sitter som en padda i soffan, hög som aldrig förr på socker. Hittade bilder på mig - i gymmet, från i våras...fick lite ångest och tänkte att jag borde träna. Ja-deh. Har ju en hund som jag nöter och promenerar med så lite får man röra på fläsket i alla fall! :)
 
På tal om honom så är det väl dags för en svängom med honom nu innan läggdags. Hoj!
 
P.S
 
Fick ett till mess av den blivande fadern nu. Nu är det ÄNNU NÄRMRE! Herregud. Jag vet inte om jag kommer kunna sova inatt! :)
 
D.S
 
 
 

Dag 2.

Kategori: Jobb.

Goderafton. Tänkte inte bli långrandig då mina ögonlock verkar ha anammat tyngdlagen på riktigt idag. Klockan 06.00 ringde klockan imorse, och anledningen till att vara vaken så kriminellt tidigt var att släpet skulle återlämnas i Östersund. Efter tio minuters bilfärd insåg min morgonpigga (<---ironi.) sambo att nyckeln till släpet hänger kvar i lägenheten. Stanna. Koppla av släp. Vänd. Hämta nyckel. Åka igen. Koppla på släp. Åka. Komma för sent till Östersund. Prata omkull världens goaste bensinmack-gubbe. Slapp straffavgift. Den tackar vi för! Tack.
 
Bildström:
 
Lillis på promenad <3
 
Utsikten från våran lilla stuga. Kommer bli awesome när solen väljer att göra entré.
 
Ljugarbänken utanför lyan. Kan bli ett par eftermiddagar med en kopp varm oboy mot väggen.
 
 
Matbord. På bilden syns kanske julens billigaste och snabbaste julpynt. Hyacint i en urdiskad begagnad konservburk. Total kostnad: Max 25:-. Fixtid: 5min?
 
Att det fanns öppen spis var absolut en detalj som vi kunde stå ut med :)
 
Okej. Dags att göra kväller. Imorgon tror jag bestämt att det ska julmysas lite här hemma. Det är ju trots allt första advent på söndag. Det verkar även som att Supper bara kommer att köra barverksamhet på julafton. Vilket innebär att M är ledig, och jag börjar vid niosnåret skulle jag gissa. Skulle vara skönt att få fira lite på själva julafton med mina pojkar! Detta förutsatt att ingenting är ändrat för i år.
 
 
P.S.

 Nu är det nära. Snart blir jag faster!!!!!!! <3
 
D.S.
 
 
 
 

Stockholm House Maffia.

Kategori: Jobb.

Har precis sjunkit ner i sängen efter en av dom längre dagarna i mitt 26 åriga liv. Allting tog mycket längre tid än vad vi hade räknat med idag. Runt tolvtiden lämnade vi 026-området och styrde kosan mot Åre. En tunglastad bil med släp i kombination med blixthalka och nederbörd i form av snö gjorde resan till Åre en av dom längsta någonsin! Vi stannade tre ggr efter vägen så att Zack fick lukta/kissa/sträcka. Väl framme i Åre släppte jag ut honom på den snöiga gräsmattan framför huset. Det var som att släppa ut en kossa på våren. Han hoppade, sprang och stojade! Helt överlycklig. Han lyfter tassarna lite extra högt när det är snö, ser jätteroligt ut!! Ska lägga upp lite bilder från våran lägenhet när tillfälle ges :)
 
Helgen innan våran avresa, spenderade jag i Stockholm med Anna och Hanna. Swedish House Maffia höll sina avslutningskonserter i Friends Arena och det var det huvudsakliga ändamålet för våran resa. Vi hade biljetter till konserten på fredagen, så på torsdagkväll åkte vi ner till huvudstaden. Delade på en flaska rött och fnissade ikapp. På fredagen var det leta-konsert-kläder-VM på stan. Tror vi rännde runt i varenda vettig butik i Sthlm, och till slut fann vi det vi sökte.
Konserten i sig var helt fenomenal! Bra ljud, löjligt mycket folk, BRA MUSIK! Dom hade gärna fått kräma på lite mer med ljus och såna effekter - det var ju ändå deras sista konserter i Sverige. När vi köpte våra biljetter så var det ENDA som fanns (förutom VIP-biljetter för ockerpriser) var biljetter till 16+ ståplats. Vi fick alltså stå i ett hav med gymnasie elever. När en grupp unga damer tyckte att vi dansade lite för hetsigt fick vi genast höra att vi minsann inte hörde hemma där. "Vadå är ni 30 eller!?"...Hrm. Vi dansade diskret vidare bort från dessa näbbiga fröknar. När jag var 16 hade jag aldrig vågat säga något dylikt till någon. But then again, jag var ju inte heller någon som gick på gigantiska konserter när jag var 16. Jag satt med tjejerna på parkhallen och trånade på herrlagets innebandyträningar.
 
Friends Arena.
 
 
 
 
'
 
Denna otroligt trevliga kväll bjöd även på en spräckt Iphone-skärm, ett skrapat knä, en sträckt fot och en massa massa skratt! Härligt <3
 
 
Dags att söva! Gud-natt.
 
 
 
 
 

Gävle by night.

Kategori: Allmänt

Att vara trött är bara förnamnet denna angenäma Måndagkväll. Tänkte dela med mig av några inte så genomtänkta meningar innan vi packar ner datorerna för avfärd 60 mil nordväst. Igår åt vi traditionsenlig söndagsmiddag med vänner på Helt Enkelt. Eftersom att vi åker imorgon så vart det automatiskt som en liten avskedsmiddag. God mat, sprattelvatten, och spontanfest som slutade i Goyas lokaler med en massa tokskallar, ledde till att agendan idag sköts upp av en mycket ihärdig huvudvärk. 
Stort tack till min underbara sambo som var betydligt piggare än mig, han tog glatt på sig att städa av toaletten, slänga soporna o.s.v. Sysslor som man inte är så sugen på en sån här dag när kräkreflexerna är lite extra lättretliga. 
 
Nu har vi hur som helst packat ihop det vi ska ha med oss. Packat det som ska ner i källaren. Och jag har faktiskt, dom som känner mig kommer aldrig tro det här, slängt en hel del grejjer också. Känner mig alltid så befriad när jag har gjort mig av med saker som jag inte använder. Kände mig så duktig att jag unnade mig två tröjor på H&M i eftermiddags ;) Klockan 08.00 ska vi hämta släpet, lasta det, rasta lill-vilden, och sen är det dags. Var hem till Anna och Gabriel en snabbis ikväll så att pojkarna fick leka en sväng innan vi åker...skar lite i hjärtat när jag fick slita med mig Zack ut genom dörren när vi skulle åka hem. I samma sekund som jag öppnar porten och säger hej då till Anna slås jag av doften som är hemma för mig - mustiga, mörkbruna, rostade kaffebönor :)
 
 
 
 
Hade tänkt skriva några rader om SHM-konserten också, tar det nästa gång när jag bloggar från min dator - so long! 

Flyttmani.

Kategori: Allmänt

Packar. Funderar på om jag har packat för mycket. Har vi ens plats i lägenheten för allt? Lägger ner saker i lådor. Tar upp igen. Funderar lite till. Har insett att det är rätt svårt att flytt-packa när man inte ska flytta "på riktigt".
Orkar inte ens tänka tanken på att packa alla kläder...!
 
Jag må sluta gnälla om det ska bli några barn gjorda här. Titta på det här klippet, och känn endorfinerna flöda! :)
 

Smygjul.

Kategori: Allmänt

Och med en dryg vecka kvar till avresa sitter jag på ars*et med datorn och har packat precis lika lite som sist. Ett par framsteg har skett och ett av dom större är att föreningen har godkänt uthyrningen av våran kära lägenhet. För övrigt har jag adressändrat, börjat på en tredje låda med köksprylar, och spikat att vi tar med oss ett släp upp för att kunna packa säkert och få med oss det vi vill.
 
Gårdagen bjöd på festligheter. Mattias och jag var inbjuden till Bergrenska gården på en liten smyg-julbordspremiär tillsammans med den övriga personalen, vänner, leverantörer och familj. Mycket trevligt och gott! Kändes dock lite absurt att äta julkäk, lyssna på stämmningsfull julmusik samtidigt som det duggregnade ute...men som sagt det var ju en smygpremiär så ;)
 
 
Läste i senaste Mat&Vänner att bubbel är exemplariskt till julbord. Och jag kan bara hålla med - det mättar inte så där som öl gör, det är mycket lättdrucket och passar bra till det mesta och framför allt då den kalla tallriken. När vi ändå pratar jul ska ni få se mitt senaste sprayprojekt.
 
 
 
 
 
 
Var ner i förrådet å letade efter julpyntet och stötte på en gammal favorit från barndomen. En glad tomte i julens alla färger, med en högblank emaljfinish. Inget som jag kände skulle passa in varken här hemma eller i Åre. Hade inte hjärta att slänga honom, men så slog det mig att jag faktiskt hade lite kvar av den helmatta svarta färgen. Så nu kommer tomtefar att stå framme i jul, i sin nya moderna look :)
 
Och ja vi fortsätter väl på tema jul. Whiskey med starka inslag av honung har varit på tapeten ett tag. Jim Beam Honey och Jack Daniels Honey bl.a. Nu har Mackmyra, lagomt till julsäsongen, släppt en alldeles underbar honungswhiskey. Mina damer och herrar: Mackmyra Bee.
 
 
I en nätt flaska, med en vacker etikett i guld och svart säljs den nya whiskeylikören som har landat på lagoma 22% i styrka. Perfekt att använda i drinkar, som avec, som järn, eller varför inte i skinkgrilljeringen?
En halvliter Mackmyra Bee kostar 229:- och ska enligt deras hemsida finnas på Systembolagets butikshylla i Valbo, alternativt för beställning. Ny storfavorit hos mig, och garanterat nånting som jag kommer att ha i barskåpet i Åre!
 

Avslutar med ett par bilder på en liten kille som skötte sig utmärkt på hundkursen ikväll. Tack och godnatt!
 
 
 
 
 

Mitt livs första...

Kategori: Jobb.

En ny dag med nya tag. Startade Torsdagen med den vanliga morgonrutinen: långpromenad i boloungern. Det finns inget bättre, men något som håller på å driva mig till vansinne är temperaturskillnaderna! Det här är ett riktigt I-landsproblem, jag vet, men det är helt omöjligt att klä sig "lagomt". Antingen svettas man ihjäl eller så blåser man bort och kommer hem med huvudvärk och örvärk. Antar att det här är ord som jag kommer få äta upp om ett par månader, när man ska ut i snöstorm med lillvovvis på mornarna ;)
 
Efter morgonens promenad tände jag lite ljus, satte mig ner med en stor kopp te och två favorit tidningar - vilken vardagslyx! :)
 
Favoritkoppen, mamma Evas kanelbullar, kiwi samt Ikeas medlemmstidning och Mat&Vänner.
Mat&Vänner är en grym tidning. I den kan man läsa om det mesta som berör mat och dryck; viner, ölsorter, köksmaskiner, porslin, matlagningsresor, stjärnkrogar världen runt o.s.v.
 
Senaste loppisfyndet:
 
 
 
 
På vägen till kassan, med min fynd-matta över armen, slet jag åt mig den här. Den låg i en korg tillsammans med en massa andra övergivna prylar. På korgen satt en lapp i en orange skrikig färg. På lappen fanns ett tecken: Fem. Taget tänkte jag, du följer med mig hem! Nyansen var lortvit och på "foten" fanns stearinfläckar som skvallrade om en karriär som julprydnad. Min senaste inredningsfetisch är att spraya saker, så även ljusstaken föll offer för denna nya synd. Svart matt fick det bli.
Har aldrig riktigt fastnat för spraymålning förut. Eftersom att mitt mellanamn är fort-och-fel så har jag sprayat ett massivt första-lager och så har det blivit fula rinningar. Men efter att ha provat Sofias råd om att vara tålmodig och spraya flera tunna lager så är jag totalt såld!
 
Gjorde för övrigt mitt livs första fiskbensfläta idag. Fint och faktiskt mycket enkelt! :)
 
 
 
Gjorde också mitt livs första wok idag. Man kanske kan lära gamla hundar att sitta ändå ;)

Gråtmild-t.

Kategori: Allmänt

Hade tänkt gagga på om ett matlagningsmagasin som jag läste tidigare idag. Sen fick jag för mig att läsa lite bloggar. Längst ner på listan såg jag den...bloggadressen som får mitt hjärta att vika sig till ett störtat pappersflygplan. Jag vill så gärna läsa. Men vet hur det kommer sluta. Kan inte motstå....måste....läsa.
 
Och nu sitter jag här. Tom. Rödgråtna ögon. Förbannad. På en sjukdom vid namn cancer. Bloggen jag pratar om är Christians. Christian, 29 år. Jag kan inte med egna ord, beskriva hans historia eller han som person. Man måste läsa det själv. Christian fick cancer, bloggade om sjukdomen, blev botad, skrev att han aldrig skulle behöva återvända till bloggen, vilket han nu alltså har gjort i samband med sitt återfall. Hans målande, detaljerade sätt att skriva, når ut på ett skrämmande sätt. Varje inlägg har drygt 300 kommentarer från folk som är så berörda av honom att dom går in på hans blogg flera gånger om dagen för att upptäcka en ev uppdatering, tacksamma för hur hans berättelse har "väckt" dom, förändrat deras liv, fått dom att älska livet på en helt annan nivå än innan.
 
Jag varnar redan nu för stormiga känslor, många tårar, tankar, och en otroligt beroende framkallande läsning. Läsning som en dag, smärsamt plötsligt, kommer att upphöra.
 

Döden har visat sig flera gånger för oss. Helt utan förvarning. Man går och tror att det bara händer andra, andra famlijer, när det plötsligt är ett faktum. Därför är det så otroligt viktigt att ta vara på livet. Det är så kort och skört. Berätta för honom att hur du känner, sök det där jobbet, gör tatueringen som du alltid drömt om, hoppa bungyjump, sök till Idol, spela in en skiva även om du inte kan sjunga, köp drömlägenheten, gå den där kursen, kräv högre lön! - GÖR! LEV! VÅGA!                                                 

OBS! - Bildbomb!!

Kategori: Allmänt

God afton kära läsare.
 
Kom precis hem från en helt, för oss, oplanerad middag på Norra Kopparslagargatan hos Anna & Gabbe mfl. Anna och Bob kikade förbi en sväng på eftermiddagen så att lillkillarna fick stöka runt lite. Hon berättade att Gabbe fick en hel kalkon när han fyllde 30, den stod i ugnen hemma hos dom och att vi var mer än välkomna på kvällsmiddag. Och herre-gud vilken kvällsmiddag! Mycket trendenligt, har jag givetvis fotograferat hela måltiden, och ska sedan beskriva den på ett sätt som gör att det låter som att jag kan mycket om mat, och sen säga hur myyyyyysiiiiiiit det var när vi åt. Mys-middag. Mys-kalkon.
 
 
Ska vi se. Det serverades alltså helstekt kalkon, som har stått i ugnen i X antal timmar. Till denna serverades ungsrostade rotsaker, färsk kronärtskocka med smörslungade gröna ärtor, en sås som jag glömde fråga vad det var - typ gräddsås - gudomligt god, fyllningen till själva kalkonen, (det logiska är att fyllningen är innuti kalkonen, jag vet....), och till sist men inte minst: den lenaste, krämigaste, mest släta sötpotatispurén. Som guld från matlagningshimlen. Dryck? En enklare Chateauneuf du pape från Domaine du vieux lazaret.
 
Tack än en gång Anna och Gabbe för inbjudan!
 
Matlagning leder oss in på nästa ämne: Kök. Det är snart ett år sen vi satt desperata och deprimerade i vardagsrummet och värmde ravioli på en kokplatta. Hade det nödvändigaste i en liten red bull-kyl på golvet. Trånade efter ett färdigt kök att få släppa matlagningslustarna fria i. I efterhand har man kommit på vad man gärna hade lagt lite extra krut på, vad man hade gjort annorlunda, och vad man är grymt tacksam för. Tänkte ge ett par tips, om det skulle råka vara någon som går i köksrenoveringstankar. Eller kanske jag ska kalla det för reflektioner.
 
-LÅT DET TA TID!!! Börja med att tänka efter vad vill ni ha för kök, vad vill ni har för stil, vad har ni för behov; ska ni baka med småkidsen, eller är det vuxenmiddagar deluxe? Titta i tidningar, kolla runt på nätet, läs mycket inredningsbloggar. Stressa inte. Det gjorde vi och jag ångrar det nu, för i efterhand har jag kommit på saker som vi hade kunnat gjort om vi inte hade haft så bråttomt med att få det klart. Integrerade vägguttag i väggen, nischer för kryddor i väggen o.s.v.

-Gör en klar och tydlig budget och HÅLL er till den! Annars finns risken att det skenar iväg och så blir det jättedyrt. Eller jättejättedyrt är en bättre beskrivning. Man kan spara in mycket pengar på att göra det man kan själv. Typ som att riva ner kakel, montera ner köksskåp o.s.v. Vi rev ut allt själv med lite hjälp från goda vänner. Kolla även om det finns nåt av värde i det gamla köket; de gamla vitvarorna kanske någon behöver i sommarstugan t.ex. Vi bytte våra mot snickerihjälp med dom nya väggarna i köket :)
 
-Vi valde att köpa ett IKEA-kök och är hittills jättenöjda med det valet. IKEA har ett helt suveränt planeringsverktyg på deras hemsida, och personalen på IKEA i Valbo var grymma! Av dom fick vi ovärderliga och praktiska tips gällande placering av diskho, diskmaskin o.s.v. Dock finns det ju en hel uppsjö av leverantörer och även här lär man höra sig för lite grann. Vi valde IKEA för att det var det mest lätttillgängliga och även billigaste. I en bostadsrätt där man planerar bo kvar i max 5 år är det rätt ovärt att slänga in ett marbodal.
 
-En väldigt liten detalj, som betyder såååå mycket. Golvet. Vad prioriterar man här? Klinker är lättstädat, men kallt och hårt att gå på, tappar man porslin så går det garanterat sönder. Trägolv/klickgolv är också fint, men inte så lättstädat, mycket spill-känsligt o.s.v. Jag och M var slående överens att vi ville ha schackrutigt golv, och hittade en vinylmatta i mellanklass från Forbo. Efter att ha levt med den i ett år skulle jag kunna tänka mig att ha matta i samtliga rum i lägenheten. Den är snygg, skön att gå och stå på, och mycket lättstädad!
 
-Aldrig renoverat förut? Förbered er på att ha byggdamm exakt överallt, ständig städning, diska i badrummet, en hel del utemat och ja ett rent helvete ärligt talat!
 
 
Har minst hundra grejjer till som jag skulle vilja säga men det blir tjatigt dä å. Bara en sak till:
-Sambo med en kock? Välj en diskmaskin som är bredare än 40cm ;)
 
 
Här börjar väggarna bli klara efter mycket om och men. Golvet är i samma färg och form som det kakel som satt typ överallt i köket innan jag började hacka med min lilla skruvmejsel.
 
 
Golvet är är äntligen inlagt! Här tänkte man typ. "Shit, det är snart färdigt!!!" Tänk om, tänk rätt.
Här inväntade vi lådfronterna. En tid som kändes som en evighet.
 
 
Köksbänksmontering.
 
Monsterkylskåpet från Möbelbutiken i Bollnäs är en av mina favoriter. Stort och fint, och så rymmer grönsakslådan exakt två plattor öl.
 
Här sågar min superduktiga bror ut för induktionshällen.
 
Ta-daaaah! Färdigt! Det ser inte riktigt ut så här idag. Idag är bänken överbelammrad med en massa vinägrar, oljor, skålar och byttor. Induktionshäll, varmluftsugn och diskmaskin från Möbelbutiken i Bollnäs.
 
 
 
Ska avsluta med ett par bilder som jag såg på en inredningsblogg igår. Så här skulle jag vilja att vårat kök att se ut när vi kommer hem, och det är dags för lite förändring ;)
 
 
 
Foto: Stadshem mäkleri lånade från den här otroligt inspirerande bloggen!
 
Hur fint!!!??
 
Tusen tusen tack återigen till min bror, Joakim som har hjälpt oss med typ allt från tips och råd, till montering och eldragning o.s.v o.s.v.!! Tack!
 
Sa jag förresten att vitvarorna är från Möbelbutiken i Bollnäs?
 

Ja må han leva uti hundrade år.

Kategori: Allmänt

Helgen har nått sitt slut, och igår gick den beryktade 30-årsfesten av stapeln. Vi hade otroligt trevligt, och det blev som förväntat en redig fest som både började och slutade på All Stars. När musiken dog, och personalen tände lyset gick det upp för oss att dom kanske vill stänga, så en taxiresa senare landade jag hemma med en flottig kebabtallrik och ett par röda pumps som jag med all säkerhet aldrig kommer att vilja använda igen. Ever.

Tog förvånansvärt många bilder men som alltid med mobilbilder på en mörk nattklubb med darrig vin-hand - DÅLIG KVALITET! Har ljusat upp och lagt filter på många bilder för att i överhuvudtaget kunna urskilja dem. Anywho.
 
 Sorry Felicia för ögat, skulle fixa till röda ögon, resultatet blev inte det förväntade dock. Det här var den enda bilden från när vi satt ner och "socialiserade".
 
 
Anneli och Signe.
 
Han som klassas till kategorin "Tretti, förti, år"
 
Lady in red - Sofie.
 
Mobilklubben.
 
 
Födelsedagsgrabben med en enklare pava rosé på 6 liter.
 
Amaretto Sour och höga klackar. Två underbara bovar som båda har stor skuld i den sargade kropp jag får utstå idag.
 
Under kvällen och natten insåg jag hur kort-beroende jag är. Baren i festvåningen tog inte kort och inte heller korvmojjen. Inget man är van vid direkt. Nåväl. Här slutade kvällen. Och förutom segheten och det diffusa illamåendet idag, så skulle folk gärna kunna fylla år lite oftare :)
 
Klockan är över ett och jag borde hoppa i säng. Känner jag lillen rätt så blir det tidigt imorgonbitti. Hundkurs nummer fyra imorgonkväll även. Invänta en stadig uppdatering. Ciao.

Kalashelg.

Kategori: Jobb.

Det bästa jag vet just nu är morgonpromenaderna med Zack. Man kan inte låta bli att smittas av hans lycka över att få komma ut på morgonen. Han skuttar, nafsar efter kopplet, och ser sååå glad ut! Spelar nästan ingen roll vad det är för väder såklart, men imorse (öh, nyss), var det helt underbart. 4 minusgrader, vit gnistrande frost, det såg nästan ut som att marken var beströdd med fint glitter. Boloungern var vackert. Och vi var inte direkt ensamma där heller, herre-gud vad hundar och hundägare! :)
 
 
 
Apple-syskonen mår bättre idag så här kommer bilder från gårdagens mata-fåglar-promenad som jag gafflade om.
 
 
 
 
"GE HIT FÅGLARNA!!!!!" Fick hålla svarta faran med ett järngrepp när husse kastade bröd åt pippsarna, som för övrigt inte var ett dugg rädd för Zack.
 
 
Dags å hojja ner på stan för födelsedagsbestyr. En viss liten fröken har fyllt år så imorgon vankas det 3-årskalas i Sandviken :)
 
 
Ciao.

Väskoooooooor.

Kategori: Jobb.

Torsdageftermiddag. Helg IGEN imorgon, helt sjukt vad veckorna går fort. Imorgon vankas det jobb på Harrys. Fredagspasset kommer även vara veckans sista. På lördag ska jag nämligen på galej. Gabbe fyller 30år och han har bjudit in till fest på Allstars. Det kommer en massa massa branschfolk och gemensamma vänner så det ska bli grymt kul! Vet inte när jag var ut på en lördag sist, typ två år sen kanske.
 
Hur som helst. Jag och Mattias bor ju inte i något slott direkt så idag tog jag tag i källarförrådrensning del två. Sist var det jackor jag slängde ut till försäljning, och fick iväg alla utom två tror jag. Den här gången är det väskorna som ska bort. Har knäppt en "gruppbild" på dom, om någon skulle vara intresserad så kan jag skicka flera bilder på väskan i fråga. Samtliga väskor är sparsamt använda, och hela så när som på den längst till höger, den är fodret i ytterfacket trasigt på.
 
 
Lägg ett bud, maila, messa, eller PM:a på så att jag slipper höra Mattias gnäll över att mina saker tar sån plats i våran lilla skolåda! ;) 
 
Hade tänkt visa fina bilder från morgonpromenaden, när vi matade pippisarna med bröd, och busade i löven, men eftersom att mina telefon och dator inte verkar vilja samarbeta så får det bli en annan dag. Nu dog min telefon även. Perfekt.
 
Hörs. Hej.
 
 
 

Vagabond.

Kategori: Jobb.

Herregud! Vad jag önskar att jag hade kunnat knäppa kort på Zack nyss. Han verkade rastlös och ävig, kom fram till mig flera gånger och ville upp i knät. Till slut lyfte jag upp honom, och då kröp han ihop och la sig i lugn och ro. Mysigare hund får man leta efter.
Jag vet inte riktigt om jag har berättat det, men jag och Zack går på en kurs "Trix och konster" hos Anna Hilding. (Som jag VARMT kan rekommendera till ALLA hundägare, framför allt er med valpar som ska gå valpkurs.) Igår var tillfälle nummer tre i klubbstugan vid Gävle Hundungdom i Andersberg. Vi fick sitta bredvid Alice och hennes matte den här gången. Alice är en cremevit, livlig, söt, lagottotik. Ni kan ju själva tänka er henne i kombination med Zack och hans hormoncirkus. Kaos. Han var inte ett dugg sugen på att lära sig puffa på en boll eller rulla runt. Fick med oss lite hemläxor så jag får träna och nöta här hemma istället tills nästa tillfälle.
 
Imorse när klockan ringde flög jag ur sängen som ett barn på julafton. Mot Arlanda. Åkte ner på lite mer än en timme och parkerade utanför terminal 5. Efter drygt tio minuter kom dom, Bröderna Grönlund. Pepparkaksbruna, trötta, och något tunnare än när jag släppte av dom. Ingen av dom hade ätit på typ fyra dagar, så ett stopp på Max i Uppsala var givet. Mellan pommes och dipp smattrade kommentarerna överhuruvida Kuba "fungerar" som turistmål. Inte alls konstaterades det.
 
 
M och jag låg i soffan och catchade up lite när han gäspar och frågar mig..."Näää...ska vi?"
-Ska vi vad? frågade jag.
-Jamen gå å knyta oss...
-Mattias...älskling...klockan är bara sju...
Stackarn, helt vimsig i pannkakan efter omställningen. Trodde även att det var onsdag idag.
 
Igår var jag på IKEA, och norpade åt mig en liten reklambilaga med deras julsortiment i. Fick span på en vimpel som jag tyckte var jättefin, som var gjord av paketpapper och snöre. Och jag hem och börja klippa.
 
 
 

BUS-enkelt. Allt du behöver är:
-Presentpapper, tapet, gamla tidningar etc.
-Limstift.
-Snöre eller band. Jag använde *trummvirvel*..hampasnöre!! :)
-Sax.
-Linjal. Om du vill mäta och tramsa så att det blir rakt.
 
Jag körde på frihand och gjorde en mall som jag följde, så att alla var likadana i alla fall. Sen om det är lite snett är det ingen som ser på en suddig efterskiva en mörk januarimorgon. Använde mig av ett naturbrunt papper från IKEA, ett naturbrunt papper med kinesiska tidsskrifter på från Granit samt dekorplast med ekmönster. Plasten vek jag dubbel och la en hårdare skiva emellan, som jag sedan klöpp ut. Själva vimpeln blev kickass, men när jag var klar insåg jag att den inte hade någon given plats här hemma. Den hamnade ovanför soff-mys-hörnan så länge.
 
 
Mattias har sovit sen åtta snåret och jag tror minsann att det börjar bli dags för mig att göra honom sällskap.
 
 

Söndag i November.

Kategori: Allmänt

Första söndagen i November börjar lida mot sitt slut. Om allt går enligt planerna är det drygt 22 dgr tills vi åker upp för säsongen. Kalendern börjar tätna med "träffas-innan-vi-åker"-luncher/middagar/fester, och titt som tätt slår det mig att jag kanske borde packa? Eller? Har packat lite julprylar, lite prydnadstjafs, våra skidkläder, lokaliserat pjäxor, boots samt skidor i vårat överfyllda förråd. Ska göra ett tappert försök imorgon.
 

Jobb-helgen har varit rolig, jobbig, slitsam, svettig, men framför allt rolig. Hela fredagen drogs jag med katarrliknande magsmärtor, förmodligen självförvållade sådana. Mitt elvatimmarspass tog slut runt fyrasnåret, och då kastade jag salt i såren i form av ett maxmål. Min mage sparkade bakut och jag åkte hem till en varm dusch, riskudden och en pepcid duo. Drygt sju timmar senare skulle helgens andra pass ta vid och jag rullade in på haket vid halv två tiden för p-käk och pepp. Trodde jag. Restaurangen fylldes blixtsnabbt med gäster och jag bytte om och klev på. Sen fortsatte det. Efter hockeyn fullkomligt svämmade stan över med människor. Det var en helt galen kväll och natt. Efter stängning köpte vi en massa gött käk och satt kvar både länge och väl. 06.37 dunsade jag ner i sängen, vilket resulterade i en mycket trött och sliten människa idag. Hade en middagsdejt med famlijen i Bollnäs så när klockan ringde vid tolv var det bara att pallra sig upp.
 
Om drygt 36 timmar kommer jag stå på Arlanda och invänta min ögonsten! Jag önskar att jag kunde säga att dom har haft en fantastisk resa, men SMS-rapporter har haglat om magsjukor, DYR och dålig mat, ohyra på rummen, avstängda stränder m.m. m.m. Tror inte att Kuba är med på listan på "topp tio resemål att återbesöka", om jag känner M rätt.  Saknar honom så det räcker och blir över nu så det ska bli skönt att få hem honom :)
 

Dags att ladda batterierna. Tja.