Maria Bäckström...

Supper.

Kategori: Jobb.

Drygt halva vecka 46 har passerat och just ikväll sitter jag vid mitt matbord, och förutom att blogga och slösurfa iaktar någon som jag just nu inte skulle kunna tänka mig leva utan. Han hör till den gruppen människor som man ringer i vild panik när man har tjafsat med grannen i tvättstugan, eller typ har cyklat ikull. Han har en väldigt mjuk och skön axel om man mot all förmodan skulle vilja fälla ett par tårar. Han är den som mitt hjärta slår allra hårdast för och även den stora anledningen till att jag i förrgår tackade nej till nåt som kändes som ett drömläge i min bartender-värld. Jag fick ett samtal för ett par månader sen från någon som jag lärde känna förra vintern. Personen i fråga erbjöd mig jobb på Supper i Åre. För er som inte vet vad Supper är, så kan jag dra en liten presentation:
Supper är ett litet ställe, med uppskattningsvis 50-60 sittplatser. Konceptet genomsyras av sydamerikanska influenser, där tanken är att man beställer lite av mycket och delar på allt. Middagen blir väldigt social, man äter och umgås på ett helt osvenskt sätt. Bra käk, bra personal, grymma drinkar, cool inredning där en vit bas blandas med genomtänkt belysning, futuristiska former, glada accentfärger som turkost och pigg orange.

Efter mitt samtal med min bekant från Jämtland vändes hjärnan ut och in. Stanna hemma eller åka, stanna hemma eller åka. Mattias ville att jag skulle åka. Och ena dan kändes det så självklart, nästa dag helt tvärtom. Hur som helst, så blir det en vinter i Gävle i år, och jag har lite andra grejer på gång som jag ska berätta om ett tag :)

Tänkte slänga upp ett par bilder på lite jul-pynt som jag har smygt fram här i lägenheten.Mitt jul-ris, eller vinterris kan man kanske kalla det.
En gammal karaff får tjäna som vas, allt annat är nerpackat fortfarande :)

Min tavelvägg som jag bygger ut varje vecka nästan :) Ser nu att ljuset gör att det ser ut som att vissa ramar hänger sjukt snett, vilket dom inte gör. Eller så syns det inte lika mycket i verkligheten. Hm. Nåväl, jag tycker den är fin i alla fall. Här hänger allt möjligt. Kungafamiljen, vänner, mig själv, kändiskockar, jesus, matlagningstidningar o.s.v.Tog mig i kragen och gjorde en adventsljusstake häromdagen också. En mycket enkel sådan; 4st blockljus, siffror säljs på åhlens, bricka fyndad på second hand, granris, kanelstänger, kottar, och lite pottpurri.

Eftersom att den vanliga kameran tog sjukt kassa bilder på den här tavlan så fick jag använda hipstamatic-appen. Det här är en tavla som jag gjorde häromdagen av en ram från ikea, ett par komiska recept från en gammal kokbok som jag köpte på myrornas samt vaniljstång och stjärnanis. Jag har limmat fast alltsamman på en vit tapet som jag hade hemma, och sen bara satt fast ramen som vanligt.

 Avslutar med en jättebild på dagens status på köket. Det har inte hänt nånting på drygt tre veckor nu och jag blir GALEN snart. Fröken från IKEA ringde i förra veckan och berättade att bänkskivan kommer att komma ännu senare. Men då avbeställde jag den, så på lördag får vi ge oss ut efter bänkskive-jakt. Hursom, lådfronterna kommer på torsdag kväll mellan 16-21, så då kommer jag sitta som ett barn på julafton och vänta på att det ringer på dörren :) Letar fortfarande efter en lagerhylla i galvad stål. Den svarta som syns på bilden är bara ett tillfälligt alternativ, så igen - om någon kommer över en sjyst lagerhylla RING!

För er som gillar lite gammal, klassisk, engelsk, lantlig, skir, fransk, vit, romantisk inredning: http://coxandcox.co.uk jagvillhaalltpåallasidorsomfinnsdär.nu

Sängen kallar. Hörs. Hej.