Maria Bäckström...

Semel-dagen.

Kategori: Jobb.

Idag kom världens bästa köksmästare, Stefan, förbi jobbet med en hel låda med semlor, hur grym? TACK för det Stefan! :)

Idag längtar jag tills nästa vecka. Jag ska packa min finskjorta och åka till hufvudstaden för att gå på lokal med min kära vän Linnea. Debaser gästas av fantastiska, snygga The Sounds. Det ska bli kul att se dom live igen, uppleva klubblivet i Stockholm, men framför allt att socialisera, prata, umgås, catcha-up! Dessa möten haglar inte längre på kalendern. Inte som på den tiden då vi alla bodde inom ett par kilometers avstånd från varandra :) Stockholmsvisiten ger också utrymme för en visit på mina ABSOLUTA favoriter - Lagerhaus, och såklart Granit :)


Trä.

Kategori: Jobb.

Hola!

Jag är ett levande slakt idag. Sen i fredags jag haft 100% fokus på mitt jobb. Var till Linköping med Lao (Rest.chef Harrys Gävle) och där var vi med på en flairingworkshop som DeKyuper anordnade. Sjukt roligt och inspirerande. Lördagen var det jobb som gällde. Söndag och Måndag har vi haft en av världens duktigaste ledarskapskonsulter hos oss. James Passmore. Så otroligt inspirerande, rolig, kunnig, pedagogisk m.m. Han har hjälpt oss otroligt mycket under dom här två dagarna, och det ska bli roligt att se förändringarna växa fram :)

Hur som helst. I torsdags var jag ut på en liten shoppingspree. Hade inte tänkt göra av med allt för många dollars, och det - hör och häpna - klarade jag av mycket bra! :) Jag var till IKEA, och till Erikshjälpen. Målet med min tur var att hitta en trevlig lampa. Jag har insett att ljus gör såååååå himla mycket i ett hem, och att det nödvändigtvis inte räcker med en eller två ljuskällor. Man kan i princip ha hur många som helst, bara man kan anpassa dem efter situation och behov. Aaaanywho. På Erikshjälpen hittade mitt fynd och det sa klick DIREKT!!! :)










40:- är den väl värd, tänkte jag. Kan säkert måla den i nån rolig färg. När jag kom hem ångrade jag snabbt mina tankar. Den är ju hur snygg som helst, som den är! Klockan tickar, en tidig morgon väntar - god natt!!!

Rååååsa.

Kategori: Jobb.

Hur snyggt?

Måndag.

Kategori: Jobb.

Måndag måndag måndag. Matkoman har släppt lite grann och diskberget är bearbetat. Igår hade vi finbesök här hemma på Brändström. Anna, Gabbe, Tobias, och Gullan kom över och vi åt mat för ett helt kompani. Här är menyn.

FR:Carpaccio med rödlöksmarmelad och smörstekt sparris.

VR: Coq au Vin med potatispuré. (För er som inte vet, så är coq au vin en "kycklingryta" på rödvin, rökt sidfläsk, morötter, steklök, champinjoner, timjan, persilja m.m.)

ER: Chokladsufflé med vaniljglass och skogsbärskompott.


Detta blandades med en massa vin, öl, kaffe, bailys, godis, salta pinnar m.m. En matorgie som nästan överklassade pappa olas 50-års kalas.

Syftet med vårat möte var såklart att umgås och ha så trevligt som vi alltid har tillsammans, men även att spika lite detaljer runt NY-resan som vi planerar till hösten. Det är inte bara att boka har vi märkt. Det finns så många olika boka-resa-sajter så att man blir yr i huvudet, så om någon har råd och tips ang. resa till och i New York så är samtliga välkomna! :)

Idag har jag inte uträttat mycket vettigt, tog mig i kragen och färgade håret i alla fall.




Ingen förändring i färg, bara liiiite mörkare :)
Huvudvärken besegrar mig, sängen nästa! God natt/M

Skydd till min dator.

Kategori: Jobb.

Har letat lääääänge, efter ett bra fodral till min dator, ursäkta den dåliga bilden för övrigt.  Och på sidan som har ALLT i teknikvärld hittade jag denna snygga kreation. Man skulle nästan kunna påstå att det är en P.A.P kopia, men det gör absolut ingenting för min del. För 9 dollar blev den min, passade på att beställa ett fodral till luren också på samma gång. Även det gick i samma stuck som ovan. Dealextreme är en grym sida, som har helt otroliga priser. Iphoneladdare kan man hitta för 3-4 dollar, och dom har hur mycket prylar som helst. Fodral, väskor, headsets, laddare, skal, dockningsstationer o.s.v. Tror att jag nämnde den här sidan sist jag handlade...typ ett år sen nu. Den enda nackdelen är att dom har sitt ursprung i asien, så det tar lååååång tid innan man får grejjerna. Två veckor lär man räkna med. Men för drygt 200kronor, fick jag fodralet här uppe, Iphonefodralet, och ytterliggare ett fodral till datorn med axelrem. OCH det är fri frakt :)
Nu sova sova. Imon händer det grejjer ! :)

BLOPPIS!

Kategori: Jobb.

Sen jag och Mattias flyttade ihop har vårat hem fullständigt svämmat över med prylar och möbler. När vi trodde att vi var klara, insåg vi att vi hade ännu ett förråd att tömma. Och folk flyttar ihop, folk flyttar isär. Alltid är det väl nån som behöver nåt. I princip allting är inhandlat på IKEA, så jag vill inte ha några miljoner för grejjerna, det är utrymmet vi behöver! :)

Item #1: Soffbord, I VALNÖTSFÄRG! Alltså inte som bilden.


Längd: 118 cm
Bredd: 78 cm
Höjd: 45 cm

Nypris: 299:-


Item # 2: Soffbord 2st, även dessa i valnötsfärg. (Borden i den färgen fanns inte på IKEAs hemsida)

Längd: 55 cm
Bredd: 55 cm
Höjd: 45 cm

Nypris: 79:-/st.


Item # 3: Matta. Svart. Långlugg.

Längd: 195 cm
Bredd: 133 cm

Nypris: 399:-



Item # 4. Spegel. Mycket stor spegel med aluminiumram. Älskar älskar älskar den här, men den är som sagt helt sjukt stor!

Bredd: 78 cm
Höjd: 196 cm

Nypris: 899:-







Item # 5: Hylla ur serien LACK från IKEA. Färg: Svart. (Fortfarande inplastad!)


Längd: 190 cm
Djup: 26 cm
Nypris: 149:-

Item # 6: Barstol, HENRIKSDAL.


Bredd: 40 cm
Djup: 51 cm
Höjd: 102 cm
Sitsbredd: 40 cm
Sitsdjup: 41 cm
Sitshöjd: 74 cm

Nypris: 599:-



Item # 7: Barbord, BJÖRKUDDEN.


Längd: 70 cm
Bredd: 70 cm
Höjd: 102 cm

Nypris: 799:-

Well. Thats it, for now. Har säkert mer saker som jag absolut inte behöver, men det är det här jag kommer på nu iaf! :) Ciao!

Ektorp x 2

Kategori: Jobb.

Var till farbror doktorn idag. Han sa ingenting som förvånade mig eller gjorde mig klokare. Jag vet att jag är förkyld, men att vara starkt illamående och stel i nacken brukar inte höra till. Han...jag vet inte om man kan kalla det undersöka, det kändes mer som nån form av kung-fu sving, anywho han klämde på min nacke och mina axlar så hårt att jag i nästa ögonblick vaknade på golvet av att doktorn och läkarkandidaten försökte få liv i mig. Jag hade svimmat. Känns helt normalt när man är förkyld.

Hur som helst. Tänkte slänga upp en bild som jag tog häromdagen med min nya favvo-app, instagram. (Jag veeeeet, den är inte ny :) Här spenderar jag en hel del tid. Läser böcker, betalar räkningar, tar ett glas rött, myser, vilar, tittar på tv och mycket mycket mer ! :)






Min nya fina läslampa.



God kväll!