Maria Bäckström...

Stackars lilla mig.

Kategori: Jobb.

Hola!

I söndags drog jag och 13 andra från Harrys Gävle iväg på en kryssning arrangerad för hotell- och restaurangpersonal. Stämmningen var på topp, vi skulle festa, gå på NAUSE spelning i nattklubben, vara vaken hela natten och go nuts! Kände mig krasslig på bussen men tog en dubbel treo och tänkte att det nog bara var för att jag hade sovit lite på natten som tyngde mig.
Under kvällens gång flerdubblades syptomen; halsont, feber, hosta, huvudvärk, och värk värk värk...Jag hade ont i varje milimeter av min kropp. När klockan var halv ett skrek min kropp rakt ut,  och jag fick kasta in handduken.
Jag gick till min hytt, bytte skinnkjolen mot tjocktröja, kröp ner i sängen och lät självömkan skölja över mig. Jag....HATAR...att vara sjuk!!! Hatar att vara svag, kanske mest för att jag kan bli tvungen att be om hjälp - något som jag inte är speciellt bra på.

Dagen efter (igår) var jag lite piggare (något som jag skulle få sota för idag), och orkade faktiskt med att shoppa lite i taxfree butikerna. Eftersom att min fest-budget för resan var så gott som orörd gjorde jag mig råd med ett galet snyggt halsband:


Eftersom att jag fortfarande inte riktigt förstår mig på macen så får bilden vara upp och ner idag! :)


Två st godingar som är bra att ha hemma :)


Har förälskat mig helt i Nugan Estate och deras Third Generation. (Shiraz fr Australien om ngn är intresserad). Och på båten hittade jag en Pinot Noir från samma vingård, jäy! :)

Och så klart fick några givna tax-free klassiker följa med hem också.

Klockan börjar bli mycket, dags att knoppa innan treon går ur kroppen och jag deckar igen!



Puss å gonatt!

Friday, I'm in love.

Kategori: Jobb.

I skrivande stund sitter jag med frukosten framför mig och försöker bestämma mig för vad jag ska göra med dom sista tre lediga timmarna denna fredag. Jag börjar 15.00 och jobbar sen till 04.00 imorgonbitti. Valet står mellan att gå och träna eller dra igång en storstädning deluxe här hemma?? Vore skönt att träna. Vore skönt att städa. Haha. 
....
Coco-Popsen är uppätna. På med Swedisch House Maffia och börja röja här :)
Trevlig fredag alla!

Balkonginspiration.

Kategori: Jobb.

Hej hej!
Tiden jag spenderar framför min (gudomliga fantastiska) dator läggs just nu på "balkong-inspiration".
Längtar ihjäl mig efter våren när jag ser bilder på utemöbler i knalliga färger, tomatplantor i kruka, och gofika på en härlig blommig bricka. Vart nästan irriterad när jag såg att det snöade ute i morse, sen slog det mig att det fortfarande är Januari och fullt normalt.
Vill bara kura ihop mig med en bok, filt och ett gäng tända ljus på balkongen! Fast mest längtar jag nog tills jag får städa upp där och fixa till den :) (Bilder lånade från Styleroom och alvhemmakleri.se)

Jag och Anna lirade badminton igår för första gången på två år, så mina ben har inte riktigt varit sig själv idag. Dags att vila dom. Gud najt!  /M

hundhundhundhundhundhundhundhundhund

Kategori: Jobb.

God morgon !!!
Idag är det fredag och i min värld är det bara två arbetsdagar kvar på veckan, trevligt. Till alla andra normala människor, med ett 8-17 jobb - grattis till helgledigheten. Nåväl.
Mitt lilla byggprojekt som jag så stort skrev om sist, blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag var helt säker på att dom skulle ha "sågservice" på byggmax, men icke. Så jag fick snällt köra hem allt virke, för att sen kapa det här hemma med min otroligt skarpa clas-ohlson såg. Jag förstod ju själv att det inte skulle bli spikrakt, men tänkte att det kan man fixa med lite fog sen när allt är målat och klart...Hahaha, det vart lite för snett, och sen vart jag sne, tappade tålamodet och gav upp. Så nu har jag typ 6 MDF skivor som står och dammar här i hallen. Får väl göra tavlor av dom eller nåt, haha.

Då jag har gaskat upp mig rejält den här veckan och börjat träna igen, så försöker jag också äta lite nyttigare. Eller ja, mera genomtänkt och komponerat. Tänker inte börja käka massa tillskott och pulver och jox, bara lite "bättre".
Så igår slängde jag ihop en helt grym omelett till lunch innan jag skulle dra och träna. Har jag nämnt att jag är helt beroende av persilja? Har det jämt hemma och äter det till typ allt utom frukost.
Igår var jag hundvakt åt den här lilla prinsessan. Lagotto romagnolo, eller spansk vattenhund som dom även kallas. Helt fantastisk söt liten tjej-vovve, med sjukt mycket personlighet! Det ringde en uppfödare igår som har Golden Retriever/Border Collie valpar för leverans i början på april!!!! HERREGUD. Det är precis den korsningen vi har letat efter, och april är helt perfekt. Men vi får se, jag är så himla feg. Vågar inte ta steget...

Ha en bra dag alla!!!!

Myspace.

Kategori: Jobb.

God morgon!
Idag jobbar Mattias återigen lunch vilket innebär att jag körde honom till jobbet, så att jag kan ha bilen resten av dagen då jag är ledig :) Idag har jag ett litet byggprojekt på g här hemma. Då vi bor på ganska liten yta, och har lite knackigt med förvaring, tänkte jag som försöka utnuyttja den något förnäma takhöjden på 2,70. Bilder kommer sen :)
Har även hittat min favoritplats i lägenheten (förutom schäslongerna, och sängen såklart :)
'
Här kom jag på mig själv med att stortrivas häromdagen. Jag slog mig ner på pallen, med frukosten i knät. Kikade på när grannarna skrapade bilen, värmdes av elementet, och njöt av tystnaden i lägenheten. Pallen är för mig en mycket kär ägodel och har hängt med ända sen innan smedsgatan. Jag målade den vit när jag köpte den, och trots dess ringa storlek fick den, på grund av platsbrist, stå ute på balkongen en eller två vintrar. Därav det lite väderbitna/slitna utseendet, haha. Nåväl. Jag tycker den passade bra där, så den får stå kvar :)

Det börjar ljusna ute, så jag tackar för den här gången! - Ha en bra dag :)

Tjejigt värre.

Kategori: Jobb.

Sambo-livet i all ära, men ibland önskar man att man kunde få ha det så här hemma :)

Fast det är inte fy skam att ha en helt fantastisk kille att komma hem till heller :)

Ny vecka. Nytt liv.

Kategori: Jobb.

Mja. Typ. Har införskaffat ett gymkort. Imorgon tänkte jag pallra mig dit. Om jag inte hittar på någon kunlig ursäkt. (Som jag alltid gör). Helgen bestod, som vanligt, av två stycken långpannor, och idag, som vanligt på söndagar, har jag inte gjort något alls. Söndagar är en sån dag, så jag tycker att man med gott samvete bara kan drälla omkring. Slappa, umgås, skita i alla måsten.
Det börjar klia i "nåt-måste-hända-snart-"-nerven. Längtar tills man ska lämna in ansökningar till utbildningarna som jag vill gå. Vilka det är tänker jag inte gå in på, men samtliga är skapande/kreativa. Det är ett delmål jag har det här året, att börja plugga. Det andra är att läsa italienska, och det tredje är att lära mig att spela antingen piano eller gitarr. Italienska för nybörjare börjar 20:e februari, och gitarr för nybörjare börjar 5:e mars om jag inte minns helt fel :)
Söndagen lider mot sitt slut, det är väl bäst man lägger sig så jag orkar upp och träna imon! ;)

Mitt liv som nattuggla.

Kategori: Jobb.


Maaaaw, hur kan det vara så svårt att kliva upp? Jag har verkligen aldrig varit någon morgonmänniska. Klev upp igen imorse för att köra Mattias till jobbet, kom hem och deckade på soffan - vaknade två timmar senare, haha.
Idag, fredag, hade jag dock en hygglig anledning att utöka sömnen lite; jag går till jobbet tre, och kommer hem runt 04.00-04.30 imorgonbitti. Då kan det vara skönt att ha ett par timmar extra i kroppen :) 
Hur som, bilden ovan får säga allt om hur jag började min dag. En god frulle, en hemmagjord latte, ett att-göra-idag-block, och eftersom att jag inte har orkat stöka mig iväg till affären, så får fjolårets vårnummer av Residence agera frukost lektyr.
Hittade bild på ett kök som är kaklat precis så som vi tänkte göra:
Hur snyggt!!!?? Högblankt svart golv, stoooora fönster, och simpelt underbart kakel hela väggen upp till taket!
Dog lite inombords när jag såg det här, men när köket vart klart insåg vi båda att köket dels kändes för litet för att göra nåt sånt där, att det skulle bli lite FÖR mycket liksom, samt att vi redan var så himla nöjda med hur det färdiga köket såg ut. Så vi åkte tillbaka till affären med kaklet ! :)
Bilden är lånad från en jättefin blogg som heter inneoute.blogg.se.
Glömde skriva sist; vitvarorna är inköpta på Möbelbutiken i Bollnäs http://www.hemmabutikerna.se/bollnas/ . Fick fantastisk service, varorna levererades vid dörren, samt installerades - :)

Var på IKEA häromdagen (skräll), på skylt-torget där dom alltid har säsongsexponeringar var det tomt. HELT TOMT. Med undantag för ett par inplastade sj-pallar med varor på. Blev helt sjukt nyfiken, hade go lust att slita upp plasten och rota igenom, men man lär ju försöka vara som folk haha. Förra våren på IKEA innehöl mycket knalliga färger, klargrön, stark himmelsblå, rosa, o.s.v. Vet inte riktigt vad jag hoppas på. Jag tänkte försöka komma igång med en skiss på balkongen idag. Göra någon form av mood-board kanske.
Att-göra-listan ligger glor på mig, så det är väl dags att verkställa antar jag :) Trevligt helg!! /M

Badrum.

Kategori: Jobb.

Med mitt tredjde inlägg på ett och samma dygn måste jag nog slå något personrekord i bloggande.

Dagen på Brändströmsgatan började tidigt, då jag skjutsade min sambo till jobbet 07.30 imorse. När jag kom hem fick jag för mig att stanna uppe, tänkte att jag skulle "få ut mer" av dagen då....Efter en timme satt jag i soffan som ett lik och var HUR trött som helst. Så till slut la jag i kull mig och sov en stund till. Har nyss fikat lite tårta och kaffe så nu börjar man piggna till.

Funderar på att måla hyllplanet som ska in i den sista hyllan i köket. Har upptäckt att förvaring är det sista man kan få för mycket av i köket haha.

En annan sak som jag har kommit till insikt med är att man, som inredningsintresserad och fix-tokig, aldrig blir riktigt "färdig". Nu när köket är klart är nästa långsiktiga projekt badrummet. En rad saker har rasat sönder sen vi flyttat in; först fästena till ena duschdörren, sen ramlade hela dörren av, hållaren till duschen är också paj, toasitsem passar inte, och lyset går inte att släcka om man inte våldsantastar lysknappen.
Sen finns det såklart kosmetiska störningar också, som till exempel att badrummet är inrett efter gammal standard med vägghängd toalett som enda avvikelse. Kaklet, silikonfogarna, och duschväggarna är gulnade och som sagt på vissa ställen trasiga.
Hur som så träffade jag på en kvinna häromdagen som är Försäljningschef på Höganäs. Jag frågade henne om det finns någon form av "quickfix" för trötta badrum. Hon sa att om badrummet är relativt nytt (typ 2004-2005), så kan man sätta nytt kakel utanpå det gamla. Man behöver alltså inte lägga låååååång tid på att ta ner det gamla, putsa väggarna, sätta upp nytt tätskikt och SEN på med det nya. Den hantverkare som utför detta arbete tar över tätskiktsansvaret, så bäst är att kolla upp vem som har gjort badrummet, så att man kan få en kvalitetsgaranti på det gamla badrummet, och en offert på det nya.


Som sagt man måste få drömma lite, hihi.


Som sagt det är ett långvarigt, vi har inte ens tittat på kakel, eller börjat fundera på badrumsmöbler än. Man måste få drömma lite! Även om det för mig är ett praktiskt problem för mig att man måste duscha utan dörrar ;)
Sorry about strecken som delar av texten, men om jag inte gör det så liksom klumpar all text ihop sig, what is wrong?
Nu, dona lite sen jobb! :)

Piff-piff!

Kategori: Jobb.

Två inlägg på en dag? Majgad. Det var inte igår. Var tvungen att visa lite "piff" som jag har gjort på matbordet, och i köket :)
Saknade en sittplats i köket, men hittade ingen som fyllde mina önskemål, så jag tog saken i egna händer och gjorde en egen lösning :) Med två stycken FAKTUM fläktskåp, CAPITA ben, spånskiva, vadd, och tyg hade jag snart en finfin sitta-och-titta-på-när-mattias-lagar-mat-bänk :)
Alright, good night - sleep tight ! :)

A family without a dog is just a house.

Kategori: Jobb.

Ni som har hållt till godo sen sist jag skrev skulle man kunna säga, har fått vänta lite föööör länge :)
Stockholmsvisiten var intensivt och gav inga utrymmen för att ligga med telefonen på magen för lite slö-surf.
Vi hälsade på Pappa Grönlund, handlade lite julklappar, och åt massvis med grym mat.
Är ni i Stockholm och ska ut å käka så är ett besök på Melker och Danyels senaste tillskott givet.
Eftersom att mitt sinne för Stockholm är uruselt så kan jag bara säga att det ligger i backen ehm, på väg mot hotellet (Scandic Park). Grym personal, och fantastisk mat!

Sen dess har jag hunnit jul-mysa, nyårs-jobba, och passera 25+ strecket. Jag fyllde 26 den 6:e januari och detta firades i dagarna tu. Först med en mindre stillsam utekväll med Anna och Jenny, för att dagen efter ta emot vänner, släkt och familj i hemmet på Brändströmsgatan. Min ålder till trots blev jag överöst med presenter, försenade julklappar, och hela FYRA buketter med underbara tulpaner :)
Bland annat detta låg i paketen:
Den sista var en födelsedagspresent till mig själv. Min andra dator är förbrukad, och eftersom att plugg-nerverna spritter så tänkte jag att den här skulle komma väl tillpass till hösten. Den har varit i min ägo i drygt en timme och jag förstår nu vad alla MAC-älskare har dillat om förut. Screw PC, MAC is the shit.
Förutom dessa tre, fick jag lite småformar till köket, vita träbokstäver (M & M), små strassörhängen, en duk, muggar, en bilatlas, en pannkakspanna, en hel påse med pysselateraljer från Panduro, två vaser, ett härligt hudvårdskit från Body Shop plus en massa annat fint också! Svårt att komma ihåg allt när det är så mycket :)
Passar på att tacka alla igen :) TACK!

Igår hände något som jag aldrig trodde skulle ske: Mattias medgav att han också skulle vilja ha en hund! Jag hoppade, hurrade, och studsade - glädjen och lyckan var total! Men vi kommer fortfarande vänta tills att vintern har gjort sitt. Det ultimata vore i slutet på april, då börjar det bli lite varmare, och allting blir lite lättare. När man ska ut med vovven mitt i natten vill man inte behöva bylsa på sig dunjacka, vantar, tjocka kängor o.s.v. utan då äre bara ut ut ut som gäller :)
Rasvalet är lite kluvet fortfarande, jag var väldigt inne på shetland sheepdog ett tag, men insåg sen att jag nog vill ha en lite större vovve :) Håller er uppdaterade så fort det spikas.

Då jag onekligen har bytt upp mig rent teknikmässigt, så ska jag försöka skärpa till mig på bloggfronten och uppdatera oftare! Det är liksom lite mer glädje i det nu, när datorn inte får ett ultra-psyk för att jag ska ladda upp en bild.
Må väl, lev väl! /Maraja.