Maria Bäckström...

Hendag.

Kategori: Allmänt

Ingen förkylning. Inget ryggskott. Denna vecka kan jag pricka in typ fyra gympass i kalendern (om man får smyga med söndagens pass också ;) och har väl tänkt hinna med minst ett till. Känns skönt att ha kommit på rätt spår igen efter förra veckans förkylning, nu är det bara att hålla i :)
 
Att man blir dagvill här uppe är en sak som är säker. Eftersom att restaurangens öppettider är desamma måndag-söndag, och eftersom att schemat rullar på med samma skiftgång så reflekterar man inte riktigt över veckodagar. Inte förns man ringer bilverkstadens alla olika nummer, får inget svar, och skäller hejvilt över hur mycket jag hatar när sånna ställen inte svarar - när man inser att det är söndageftermiddag strax innan fyra. Förutom inre påminnelser att jag kanske borde kolla i kalendern, alternativt läsa tidningen lite oftare, så är det rätt skönt att alla dagar är ett vitt blad. Man kan fredagsmysa, lördagskröka, och måndagsstäda sju dagar i veckan.
 
Min elaka förkylning har flyttat in hos Mattias, plikten kallar.

Ding dong feng.

Kategori: Allmänt

Herre-gud, vad timmarna går sakta när man ligger som en mumie i soffan och väntar på att rethostan ska släppa, rinnsnuvan ska ta slut. Har hunnit lusläsa allt vad internet kan erbjuda. Har drömt mig bort på hemnet, fantasishoppat dyra skor och handväskor, varvat med family guy, simpsons, och tre (!) stycken långfilmer. Allt detta tillsammans med ett berg godis, som är beyond allt som är hälsosamt.
 
I skrivande stund trängs jag med Zack i soffan, samtidigt som jag dreglar över dom senaste bilderna från livet hemma.
 
 
 
 
Exakt hur härligt vore det inte med ett stort ljust härligt sovrum?
Jag tänker inte sticka under stol med att tankarna kring att lämna Brändströmsgatan har dykt upp i våra huvuden igen. Allt detta sen vi flyttade in i våran lilla plutt-trea här uppe. Kvadratmässigt så bor vi inte större här, men planlösningen, och faktumet att vi har ett rum till gör att det lockar mer och mer att flytta. Även om det, den dagen, kommer att skära i hjärtat, nästan lika mycket som när jag övergav Smedsgatan. Det lutar åt att hyra en lägenhet, framför allt eftersom att det är skönt att slippa allt pappersarbete med ha bostadsrätt, slippa tänka på marknadsvärde, räntor o.s.v. Hittar vi rätt bostad, med rätt pris/hyra, är det heller inte helt säkert att vi stannar i Gävle. Sandviken har ju alltid varit hemma för mig så...:)
 
I all tristess halkade jag in på en av mina favoritsidor dealextreme. Jag har nämnt sidan förut, och det är lite svårt att säga vad det är för typ av sajt eftersom att dom säljer ALLT! Allt från smink, kläder, glasögon, elektronikprylar, till allt som har med apple att göra, trädgårdsgrejjer osv osv. Och allt detta till hysteriska priser. Idag beställde jag tre st iphoneskal (till iphone 5 såklart ;), tio par lösögonfransar, en kroppstermometer, en hållare till iphone att ha på överarmen, skyddsfilm till iphone, och ett par solglasögon. Pris inklusive frakt? 188 kronor. BÖPP! Det finns en nackdel: leveranstiden. Antar att mitt paket från Ding Dong Feng i Hong Kong levereras lagom tills att lemmeltågen ligger platta som frimärken på E14 i April.
 
 

Kärlek.

Kategori: Allmänt

Den här är till Farmor och Farfar, Zack hälsar att han saknar er! :)
 
 
Zack har sedan tre dagar tillbaka ätit ett foder för unghundar, och aktiva vuxna hundar. Har blandat det 50/50 med den gamla maten, men än så länge verkar han gilla det. Det är av samma märke - Bozita Robur, som förut, men den nya sorten har alltså mindre fett i sig. Han har för övrigt börja äta mycket mer sen vi flyttade upp hit. Började att blöta maten regelbundet när vi flyttade hit, och samtidigt ge mindre portioner oftare. Dom kanske gör som fåglarna, äter mycket för att klara kylan?
 
 

Soff-läge.

Kategori: Jobb.

Idag har jag legat i soffan i princip hela dagen, med undantag för ett par korta svängar runt knuten med lill-vovven. Det är så märkligt hur djur känner av hur man mår. Zack har funnit sig helt i att bara ta det lugnt idag. Tittat på mig och liksom "Jag förstår. Det är okej." :) Tog ett par härliga bilder imorse när jag var ut.
 
 
 
 
 
 
Har precis kvällsfikat lite. Ska slänga på en film nu tänkte jag, och få tiden att gå lite. Tänkte visa ett litet fix som jag gjorde idag. Jag vill gärna ha diskmedlet i pumpflaska, av praktiska skäl. Tog inte med mig någon sådan upp hit så jag offrade handkrämsbehållaren och pimpade den lite lite provisoriskt. 
Före:
 
Efter:
Inte jättesnyggt med två stora tejpbitar, men provisoriskt var ordet.
 
Funderar på att göra en sån här. Ett annorlunda sätt att minnas på :)
 
 
 


 

Östersund.

Kategori: Allmänt

Den är här nu. Den traditionella Januari-förkylningen. Jag anade oråd redan i måndags när jag vaknade med en riktigt svullen hals, tänkte att det säkert går över. Igår kom snuvan, och idag har hela helvetet brutit lös. Väckarklockan tog dock ingen hänsyn till mitt hälsotillstånd utan ringde precis som planerat klockan 05:45. Då var det dags för mig och Zack att stappla ut i morgonmörkret och gå på promenad innan vi skulle bege oss mot Östersund. Mysig hotellfrukost på Clarion, och ströshopping på stan hann vi med innan Peter på Berners ringde och sa att bilen var klar. Jag var lite orolig att det skulle ta lång tid, men Peter hade bett verkstan prioritera våran bil eftersom att vi inte bor i stan. Stort tack till Berners i Östersund för supergött bemötande och härlig service!
 
Det var jätte-rea på H&M så givetvis gjorde jag ett par fynd i "stan".
 
Vitt linne med tryck. Grönt linne med hästmönster i kamouflagefärger. Leopardfärgat iphoneskal (Kungligt!). Grått nagellack. Och sist men inte minst, H&M:s egna hårtoning - har använt den i så länge jag kan minnas och priset 49.50, gör den till den mest prisvärda på marknaden enligt mig. Valde en något ljusare nyans den här gången, får se om det går att ljusa upp håret några nyanser till våren :)
 
Det skedde en liten olycka med min handväska på Vikbölevägen i söndags. Eftersom att jag är en snäll flickvän tänker jag inte säga mer än att Mattias är skyldig mig ett par vantar och en handväska. Så den här väntade i brevlådan när vi kom hem från Östersund. Svart, lagom stor väska från Friis&Company. Beställde den från maisstore.se i förrgår och den kom som sagt idag - gillar!
 
Ska luta ikull mig på soffan, pilla i mig lite apelsin och tycka jättesynd om mig själv! :)
 

Januari.

Kategori: Jobb.

Första veckan i Januari har runnit, eller regnat bort är en förklarande mening över huruvida vädret har varit på senaste. Anna och Bob välkomnades på tågstationen av duggregn och blixthalka. Eftersom att vi inte hade planerat någon skidåkning så gjorde det egentligen ingenting. Vi åkte hem, tände en brasa, grillade korv, tog en öl - mysfaktorn var skyhög denna eftermiddag. Kvällen spenderades på Werséns, Supper och Dahlboms. I förrgår kväll var vi ut på måndagsklubben, ett samarbete mellan Supper och TOTT. Skulle man råka vara i Åre på veckans första dag, så rekommenderar jag starkt att man tar sig upp dit. Igår spelade Felix Da Housecat, han satte ribban rejält högt för kommande dj´s den här säsongen.
 
Igår tog vi en liten roadtrip till Järpen. Det finns ett par loppisar där, nån prylbutik samt en riktigt bra inredningsaffär. Väl på plats i Järpen, insåg vi rätt snart att dom ställen vi hade tänkt besöka hade stängt på måndagar och tisdagar. Trots detta gjorde vi ett par fynd.
 
Vet inte riktigt vad det kallas men man har den vid öppna spisen. Denna pjäs hittade jag på Bikupan (Röda Korset) för 50:-. Tio poäng. MInst.
 
 
Den här otroligt vackra baljan hittade vi på Strandboden. Vi blev båda helt förälskad i den, men samtidigt förtvivlade. Jag, för att jag inte har plats för den i Gävle, och efter säsongen inte kommer ha någon plats för den. Och Anna för att hon ville ha den i kollo till våren, men kunde inte få med sig den hem på tåget. Bäckström fick en snilleblixt, och så slängde vi upp 85kr var och köpte den tillsammans. Till våren när vi inte behöver den längre får den flytta hem till Svanhuset i Gävle :) Och det bästa med Strandboden, priserna - denna pjäs kostade alltså 170 kronor.
 
Denna ljuvliga ljuslykta kostade inte mer än 49:-!
 
Bob och Zack busar i snön.
 
Imorgon ska vi lämna in bilen på service i Östersund. För att fördriva lite tid, ska vi unna oss en hotellfrukost på Clarion i stan. Och trotts att vi kommer att vara ruggigt trötta (bilen ska vara där klockan sju ;) så ska det bli skönt att komma från byn en stund och se något annat.
 
Lunchdags - hej!
 
 
 
 
 
 
 

Rubrik.

Kategori: Jobb.

Fyra dagar på det nya året har passerat, och dessa fyra tillsammans med nyårsafton har bestått av jobb. Faktum är endast söndag den här veckan är en jobbfri dag. Var längesen jag jobbade så här mycket. Och min otroligt duktiga kille jobbar dessutom dubbelt så mycket som mig. Blir inte mycket tid tillsammans, men man får tänka att det är tillfälligt och att det kommer tid för oss.

Igår blev det en ganska tidig kväll på jobbet, så vi tog en after work allihopa. Hamnade på Dahlboms och avslutade kvällen (eller morgonen...) på Källvägen, det andra personalboendet. Har alltså varit mer eller mindre seg idag. Kylskåpet ekade tomt när jag skulle äta frukost, så efter en sväng till ICA kom jag hem med en varukasse som hade gett Anna Skipper en hjärnblödning. Kolhydratfrossa, en god läsk och ryggläge i soffan med hunden är det som gäller fram tills arbetspass nummer fem den här veckan.
 
Idag visar termometern +5,5 grader här uppe och det är integ direkt optimalt för att vara Januari. Enda fördelen är att man får lite vår-vibbar. Takdropp, fågelkvitter, och skönt väder. Nackdelar? Regn, utebliven sol och ett Åre som har förvandlats till en enda stor brun, skitig, halkig isbana. Lyckligtvis får jag finbesök från Gävle på söndag. Lagom till min födelsedag kommer Anna och Bob och hälsar på ett par dagar. Behöver jag säga att jag längtar?
 
Dags att frescha, jobbet kallar.