Maria Bäckström...

Farväl.

Kategori: Jobb.

Efter 13 tunga år tillsammans har jag och Svenska Handelsbanken idag sagt farväl till varandra. Man behöver inte vara hjärnforskare för att förstå att det har med det eventuella lägenhetsköpet att göra. Handelsbanken har, som sagt, haft mitt förtroende i många många år, men då Danske Bank erbjöd oss bättre ränta än Handelsbanken var det inget snack om saken.
Idag var vi där på vårat första möte och min första tanke när vi var klara och gick därifrån var:
-HERREGUD VARFÖR I HELA FRIDENS NAMN HAR JAG HAFT HANDELSBANKEN SÅ HÄR LÄNGE!!!!"
När vi kom in på kontoret, möttes vi av en söt tjej som välkomnade oss och frågade om vi ville ha kaffe/vatten/el.dyl, och snabbt försedde hon oss med kallt mineralvatten.
Efter det visade hon oss runt lite på kontoret, som för övrigt var väldigt hemtrevligt, och kändes inte alls som en stel bank. Istället för standardutförandet: ett par trötta skrivbord på rad, omringade av dammiga Ove Jansson-blommor i en furu-spalje, hade dom softa fotöljgrupper i glasade mötesrum, men även sina egna arbetsplatser där dom sitter och arbetar. Vi slog oss ner tillsammans med Bo och Demi i ett av rummen och vi pratade om deras tjänster, kort, konton, försäkringar osv.
Vi pratade också om lägenheter och vad vi kan tänka oss att lägga på boende i månaden. Det var det mest avslappnade bankmötet jag nånsin haft! Vi förde hela tiden en diskussion genom hela mötet. Det var första gången vi träffade dom här människorna och ändå kände vi att vi kunde blotta oss för dom (alltså, inte bokstavligen...ja ni förstår:) och dom dömde inte oss på nåt sätt, utan dom utgick från våran situation och våra förutsättningar.

Efter vårat trevliga möte på banken, åkte vi direkt till visningen av Sörbygatan. Jag var där en snabbis även i fredags på den första visningen, och vart då stormförtjust. Direkt jag kom in i lägenheten idag försökte jag fråga mig själv varför jag hade varit så exalterad efter visningen i fredags? Lägenheten är fin, och i toppskick, men det kändes inte rätt. Det som gnaver i mig mest är att området vid sörbygatan känns lite "ghetto". En massa höghus, ihopknöade på en gräsplätt. Jag och Mattias tittade på varandra, ruskade på huvudet och åkte därifrån.

Börjar tänka att det kanske är roligare att köpa något som det är lite rust på, så att man verkligen får göra sin egen grej? Som inredningsintresserad är det rätt tråkigt att flytta in i en lägenhet där allt man ska göra är att placera ut sina egna möbler och sen är det klart.
Nåväl. Jag har en egen försäljning att stå i också. På torsdag läggs våran lägenhet ut på hemnet.se men redan nu kan ni se bilderna här ---> http://www.zentuvo.com/se/viewing.html?tour=47440&mode=java

Ögonen svider lite, dags å knyta sig. Godnatt.

Växtvärk 2.0

Kategori: Jobb.

Tyst och stilla här hemma på Brändströmsgatan ikväll. Vi är helt utmattade alla tre. I dagarna två har jag städat, burit, kånkat, möbelerat om, fixat, och piffat inför dagens fotografering av lägenheten....Fotografering?
Jag kan inte fatta att jag säger det själv, men Brändströmsgatan 17B är till salu.
Efter ganska exakt ett år tillsammans med BRG. 17 har vi bestämt oss för att flytta. Största anledningen till detta uppbrott är att vi håller på att växa ur våran lilla tvåa. Zack växer så det knakar, och om ett halvår är han i princip fullvuxen. Jag vill inte att han ska känna sig i vägen jämt och ständigt. Sen är det inte speciellt roligt att ha sovrummet som kombinerat sovrum/kontor/spelrum/klädkammare. Låter ytligt och snobbigt kanske men det är inte så jag menar. För mig är sovrummet ett rum där man kopplar av och varvar ner. Det ska vara lugn och ro där, ingen dator, ingen TV, inget skrivbord. Sist men inte minst, det kan vara rätt skönt att ha ett rum "över" om det skulle behövas ;)

Fotograferingen är avklarad, och lägenheten dyker upp på hemnet.se på torsdag.
När jag ändå gaggar om lägenheter, så ska jag passa på att nämna att vi ska på en visning imorgon på Sörbygatan 67C, så här ser den ut. Eventuell budgivning börjar på torsdag. Håll tummar och tår. Förra lägenheten vi kollade på steg 300 000:- på typ en timme. Snark.

Zack då. Han växer som sagt, inte så lite heller. Han plussar ett klio i veckan, och då är det framförallt benen som skjuter iväg! Kroppen får ta och haka på nu annars kommer han likna en giraff snart, hihi :)
Ikväll var vi på valpkursens tredje tillfälle. Mattias släppte av oss vid Strömvallen, och därifrån gick Zack lös vid min sida hela vägen till paviljongen i Regementsparken. TROTS att det var andra hundar i närheten som han såg.
När vi kom fram till platsen där vi skulle hålla till var det bara vi och läraren, Anna, där.
Hon hade iaktagit våran utmaning i parken.
-"Herregud!" utbrast hon och förklarade sen med mycket fina ord att vi är ungefär galna om vi inte förvaltar dom här "dragen" hos Zack. Blickarna vi får när vi tränar ihop, viljan att samarbeta, att "göra rätt", att lära. Allt som en border collie har, samtidigt som han har lugnet från Golden Rtrv. Perfekt!
Valpkursen gick jättebra, Zack älskar dom andra hundarna och dom fungerar som perfekt störning under övningarna. Ett av momenten var att ha Zack i en lång lina som Anna longerade, dom andra valparna stod med sina förare i en stor ring. Med ett enda kommando, varsågod! (=varsågod, nu kan du ta din belöning, bra, du gör rätt), ögonkontakt, och belöning i exakt rätt ögonblick fick jag honom att följa min sida runt hela ringen med dom andra hundarna. Vilket samarbete!! :)

Scarfen som matte älskar. Lillis är inte lika förtjust.

Zack <3 Sängen (Jag veeeet att hundar inte ska va i sängen. Men vem kan motstå att den här underbara tröttmössan snusar bredvid en ett par timmar på morgonen?)

Brorsan är på besök och det innebär en sak. Kaos.


Och sen...


Någon vill ha uppmärksamhet, dags å lägga ner datorn :)

Hemnet. Torsdag. Kom å köp!