Maria Bäckström...

17:e Oktober.

Kategori: Jobb.

Efter en helg som ett tag kändes oändlig ligger jag äntligen i sängen. I mitt knä har jag en dator att knappa på, då jag efter mitt förra inlägg fastslog att aldrig utsätta mig för att mobilblogga igen.

Mer än halva oktober har gått och det börjar pirra i julnerven redan. Jag Ä.L.S.K.A.R julen. Jag älskar dekorationerna. Jag älskar maten. Jag älskar musiken. Jag älskar stämningen. Jag älskar att det är (oftast) vitt och fint ute. Och trots att jag är 25 ska jag inte sticka under stol med att jag även älskar julklappar. Och mest av allt älskar jag att man får träffa familjen, äta gott och bara chilla. Att det börjar pirra i julnerven beror kanske mest på att alla stora kedjor har börjat julskylta (IKEA!!!!!!) Jag bara väntar tills att jag får sätta upp en massa julpynt i min lilla tvåa. Har även lovat Mattias att jag ska göra en julkalender till honom, får se vad jag hittar på :)

Förhoppningsvis kommer vi att kunna baka en massa härligt julgodis tills dess också. Hittils går allting enligt planen, målaren är näst intill klar, mattläggaren kommer på onsdag och avslutar sitt uppdrag.
Så här ser det ut just nu :Golvet ser lite blankt ut, det är för att det är nyspacklat. Ovanpå den bruna ytan kommer en svartvit-rutig matta att ligga. Väggarna kommer att behållas vita. Köksluckorna kommer att vara högblanka, cremefärgade. Bänkskivan är valnötsfärgad laminat, och ovanför den kommer ett enkelt vitt kakel med svarta fogar att sitta. Brorsan har hookat upp oss med en massa feta köksprylar också, samtliga går i rostfritt. Ja, förutom den här då:Köket är ju bara 12kvm så något möblemang är inte direkt att diskutera. Dock har vi valt bort överskåp till förmån för en hel del rymd. Detta måste kompenseras på nåt sätt, och då har jag gått och spanat efter en hylla, i typ galvaniserat stål. Lite lager/industri-känsla. Har hittat ett par st, så imon blir det en rajd till JULA bla. I den här hyllan är det tänkt att vi ska ha det man använder mest frekvent; till exempel torrvaror, och en del köksmaskiner.

Den här från Biltema tycker jag är hur snygg som helst. Men jag har viljat ha en begagnad, så att den är lite sliten och "skitig" redan när man får hem den. Så om någon får nys om en begagnad lagerhylla - hit me! På tal om skönheter i köket så har Mattias handlat på sig en hel del kokböcker på senaste, och inga fula böcker heller. Dom var till och med så fina att dom fick agera prydnader i sovrummet tillsammans med en liten gjutjärnsgryta som jag fyndade häromdagen på second hand.

Bilden är lite knackig, men den översta boken är förpackad i ett "fodral", som känns...quiltat tyg nästan.


Oj. Klockan var nyss 00:53. Nu är klockan 01:53. Dags att ladda batterierna. Avslutar med ett super-tips på ett mirakelmedel mot allt!

Tass-salva är Försvarets hudsalva, fast i en annan förpackning markadsförs den som tass-salva. Det är väl ingen nyhet att den är löjigt bra mot det mesta. Jag led otroligt mycket av självsprickor förra vintern, men ett par dagar med tass-salva på "tassarna" så var självsprickorna som borttrollade!

Okej. Slut på reklamen. Godnatt.

Sleepless.

Kategori: Jobb.

  Mina ögon verkar helt outröttliga idag, så jag bestämde mig för att ge upp kampen i sängen och gästa soffan istället. Jag bloggar idag från min iphone, via den nya blogg-appen. Efter ett par minuter har jag suddat ut lika många ord som jag försöker skriva, och inser snart att det här inte är en applikation jag kommer att använda till dom där väldigt långa inläggen.
  För er som undrar över köket så är slutdatum satt om ca. en månad. Trodde det skulle bli tidigare, men målarens jobb drog ut på tiden...shit happens. Allting är inhandlat och beställt nu, så nu är det bara att hålla tummarna för att allt går vägen :)
  Om det inte var för att hela lägenheten är becksvart så hade jag visat bilder på hur det ser ut här nuförtiden. Jag gillar rosa - okej ?!? Ett antal vilda diskussioner med min bror ägde rum, angående mitt val av färgskala i lägenheten i kombination med att Mattias har flyttat in här på "riktigt". Efter mycket om och men försökte jag se min tvåa genom en killes ögon och förstod då att jag har tvingat Mattias att leva i ett dockhus. I samband med höstens ankomst har jag, lite i taget, bytt ut den tyllrosa färgskalan jag hade här hemma till vittvitt med accenter som valnötsbrun, och lila. Nu under hösten har jag blandat in några färgklickar med orange och gul också.
  Vilket leder mig in på nästa ämne - julen! Som jag har längtat. Jag såg att Ikea personalen packade upp dom första pallarna med pynt idag när vi var där. Längtar så tills att inredningsmagasinen publicerar sina jul-specialer så att man får lite inspiration :) Den här julen tänker jag spendera på hemmaplan, jag tänker pynta lägenheten hämningslöst, baka en massa juligt godis i vårat nya kök, och bara njuta av att vara på hemmaplan.
  Förra året runt jul, var jag en vilsen själ som nyss hade kommit upp till Åre med min pojkvän. I en lägenhet som var så tom att det ekade när man viskade satt jag förtvivlad med mitt schema i handen.
  På det stod det att jag skulle jobba långpanna julafton, juldan, annandag jul, nyår och nyårsdan. Långt från hemmets trygga vrå "firade" jag och Mattias jul, med att äta på Broken.
  Happy Holiday liksom.
  Låter gnälligt, jag vet, men på julen ska man vara tillsammans!
  Om jag bara hade sjukt med pengar skulle jag anordna en stor jävla fest, som alla var bjuden på. Så att ingen skulle behöva sitta ensam på julafton...
  Jag undrar om det här inlägget kommer vara så långt på datorn, som det känns i telefonen. Vet vad jag ska göra nästa gång jag inte kan sova i alla fall - blogga med ett finger.