Maria Bäckström...

Av-sugning AB.

Kategori: Jobb.

Sitter med hårfärg i håret så jag slänger in ett snabbt inlägg (det kommer bli ett skitlångt inlägg, det blir det alltid) medans färgen verkar. Mamma du kan dra en lättnadens suck. Jag valde inte morotsorange eller smurfblått den här gången heller. Även om jag och mina kompisar hade en roströd-->mahogny-->mörklila-period i sjuan som fick mamma Eva att till slut tvinga in mig på Vivo, för att under pistolhot köpa en hårfärg som i alla fall var i närheten av min ursprungliga. Dock har jag under en längre tid försökt ljusa upp min hårfärg genom att bara använda toning och att successivt välja ljusare nyanser. Ligger ingen kunskap bakom min metod, men den har uppenbarligen lyckats! Nu går vi mot mörkare tider (sommarn är slut, erkänn!) så nu blir barret mörkare, bild utlovas :)

Och DÄR har halva verkningstiden för hårfärgen gått. Sa ju det. Snabbt inlägg. Snabbt finns inte i mitt arvsanlag.

Har knäppt ett gäng bilder med appen som alla pratar om nu: Instagram! Följ mig - mrbck86

'
Var till Sandviken förra veckan och busade med Tristan. Mest han som busade dock :)


Hittade hyllplan i förrådet som jag skulle sätta upp i vintras. Vart inge då så i tisdags röck jag tag i saken :) Här är ett par strykningar kvar.


Resultatet: En diskret skohylla som rymmer alla våra (mina) skor.





Planterade om lite blommor förra veckan. Hittade ingen vettig ytterkruka till den här, så en kärlhandduk tillsammans med hampasnöre fick agera istället. Säkrade upp med en plastpåse runt först såklart :)



I samma veva som jag köpte blomjord på Plantagen, sprang jag på dom här härliga kryddorna. Dom sålde 4 för 100:- så jag slog till på rosmarin, timjan, persilja, och citronverbena.





I söndags vankades det matinfero/grillfest i Anna&Gabbes fantastiska kolonistuga "Svanhuset". Det är otroligt vackert där och det känns verkligen inte som att man är ett stenkast från stan!



Issan :)



Fireball är nånting som inte kommer stå på topp-fem-järn-listan på ett tag.



Chris-toffe-r



Fina tjejer på Goya <3



Japp. Så här ser jag ut när jag är som folk.



Avslutar med en rätt chefig bild som jag såg på Facebook häromdagen. Jag skulle vilja veta hur dom svarar i telefonen. "Avsugning AB, Bernt här..."

Hörs. Hej.

Sockiplast.

Kategori: Jobb.

Klockan slår snart sju och jag sitter i valet och kvalet om jag ska dra igång nån form av verkstad här hemma, sätta upp en hylla och ett par tavlor som ska upp...eller om jag bara ska träda in i rollen som knubbsäl och slänga mig på soffan och softa. Nåväl. Tänkte visa min (och förmodligen många andras också :) nya färg-drog...



Blåååååååååå.....! :)





Har flyttat ut mattias dator till vardagsrummet, och i sovrummet har vi ställt en byrå istället. Bild på den kommer när den inte är kamouflerad med kläder, scarfs, väskor, smink m.m m.m m.m.



Dokumentsamlare från GRANIT. (LÄTT bästa pryl-affären.)

Fick ett tips för längesen av min finurliga vän Anna när jag gnällde över att våra förnsterbrädor är så groteskt fula. Hon nämnde då i förbifarten att det finns färgad plastfilm, som man kan sätta över. "Jaha!" sa jag och la det på det-ska-jag-kolla-upp-och-fixa-högen i hjärnan. Sen rann det ut i sanden som så många andra saker. Men för någon vecka sen var jag på K-rauta och hittade på svart matt dekorplast. "Nu gör jag det! Det kan ju knappast bli fulare!" tänkte jag och skyndade hem. Här är "före":



Och efter:



Voila! :)



Min otroligt fina ljuslykta som jag fyndade på Eriks-hilfe för 25:- Wei!



Ursäkta överexponeringen utomhus, hihi. Lite pillrigt är det att få dit den utan att det blir bubblor och grejjer, men när man har fått in tekniken går det rätt så fort. Och vilken skillnad det blir...! Helt sinnes. 75:- för 2m. Finns i röd, svart, leopard (!), vit, vit trä, japanskt trä, valnöt, och ek, på K-rauta. Finns säkert flera färger på nätet o.s.v.
Har köpt ek till vardagsrummet som jag ska ge mig på ikväll, lär samla lite tålamod först bara...:)

Avslutar med några bilder från idag. Jag och Anna var ut med hundarna till Harnäsbadet så att dom fick plaska lite :)



Zack med grisen :)








Brorsan Bob :)


Tack för den här gången, ciao!


Söndag i Juli.

Kategori: Jobb.

Hej Sovrumsbloggen!


Klockan är allldeles för mycket, men Mattias är ute på rajtan tajtan så jag kommer ändå inte kunna somna även om jag skulle gå och lägga mig. I ärlighetens namn är jag inte speciellt trött anyway. Helgen gick snabbt och bestod, för en gångs skull, bara av en arbetsdag istället för två. På lördagen (igår) var jag, Gullan, och Tobbe i Boloungern och tittade på Småstadsliv Live. Vi började med en mycket trevlig picknick innan föreställningen, drack ett glas (!) bubbel och runt sju tiden drog det ihop sig till show-time. I dryga två timmar skrattade vi så att magmusklerna krampade och tårarna sprutade. Kvällen rundades av med ett glas på Bergrenskas uteservering. En afton att minnas med andra ord.



Cykelkorgen och kylväskan fick agera buffébord.




"Ja tycker tamefan att du börjer balla ur ja.." :)

Söndagen har varit mer eller mindre stillsam. Jag och Mattias mötte upp Mamma Eva på SOS-kiosken. Vi snackade lite strunt, och helt plötsligt var det dags att hämta black devil i Bergvik, där han har varit hos svärföräldrarna på "kollo" över helgen :)



Hur vacker!?? Herrejösses.



Har varit "kollo"-vakt åt Anna och Gabbe under deras semestervecka i Norrland. Zack-älsklingen tror att Bob kommer att möta honom på andra sidan, haha. Go-vovvarna...! <3

I måndags var jag till gamla goda Sandviken, och mötte upp ett gäng snygga fröknar. Linnea hade bjudit in till paj-middag och "spelkväll" i Lassas på Timotejvägen. När klockan närmade sig halv elva, hade vi fortfarande inte börjat spela. Vi hade så mycket att prata om, och timmarna bara rann ifrån oss. Till höger om mig vid långbordet hade jag det här underbara paret. Min fina vän Soffe med det senaste tillskottet i Nyberg/Pettersson-familjen. Gustav låg så snällt mot Soffes axel och gjorde inget större väsen av sig. Barn har en tendens att gråta när dom ser mig, don't ask why, kanske är det min uteblivna entusiasm över småttingar dom känner av och så bölar dom liksom för att hämnas i förväg. Nåväl, Gustav P brände av ett riktigt colgate-smajl åt tant Bäckström (fast utan tänder då så att säga). Det lever man länge på! <3



Klockan har precis slagit halv tre, och ögonen börjar grusa sig lite...dags att knoppa. Imon är det projekt-dags här hemma igen :)

Regnet bara öser ner..

Kategori: Jobb.

Mer än en månad har gått sen jag bloggade sist. Jag skrev att hela Maj hade gått och att solen och värmen har kört vilse på vägen till Sverige. Även Juni, och det vi har sett av Juli, har varit likadant om inte värre. Egentligen lider jag inte av det så där jättemycket, jag blir mest stressad och känner att jag måste göra en massa saker när solen gassar på en klarblå himmel. Så på ett sätt kan det vara skönt att få vara inomhus och pyssla. Dock vore det ju trevligt med en tillstymmelse till bikiniränder på min bleka hud.
Sen sist har vi hunnit med en massa grejjer, och istället för att spalta upp allt vi har gjort i text får ni ett gäng bilder istället :)


Fira midsommar i Axmar med en massa människor, och en massa hundar! :)


Kvällsmiddag: Helgrillad spädgris.


Såna här vart det också några styckna av ;)




Regn-vovvarna! :)


Varit på Skybaren på Alderholmen med Anna och Matte.


Avslutar med en riktig mys-bild. Den här bilden skickade mattias till mig en söndagmorgon när jag låg i sängen fortfarande. Han hade klivit upp innan mig och vart och handlat nybakat bröd, stekt ägg/bacon, och köpt en varsin tidning till honom och mig!! Underbar...:)

I övrigt har jag länge suktat efter ett par gummistövlar. Med denna vädertrend och min hunds behov att gå ut titt som tätt oavsett väderlek har jag insett att det inte räcker med ett regnställ. Detta införskaffade jag i maj, tänkte att jag skulle behöva ett till hösten och slog till på det här från Everest, 499:- för två delar! :) Det jag inte visste då var att jag skulle komma att använda det i princip varje dag fram tills idag. Har hittat några olika fina stövlar, dock har stövlar blivit lite av en fluga nu när det har regnat så mycket. Så vill man ha ett par snygga lär man ut med runt 7-800-lappen. Förmodligen lönar det sig att köpa ett par dyra, man vill ju inte ha ett par som börjar ta in vatten efter ett tag...! Svårt.

Det blir antingen dom här :)




Eller dom här :)




Nu ska jag ta med mig lillis på en promenad i skogen. Hörs om en månad eller så, pyss!