Maria Bäckström...

7.

Kategori: Allmänt

Idag, fredag, är jag ledig. Klockan har precis slagit nio, och jag slits som en osalig ande mellan att svida om och dra ner på stan och försätta mig i ett sånt läge där det krävs att man blundar med ena ögat för att se vad klockan är....eller sitta kvar här som en padda i sängen med min godispåse? Idag var det högtid för egenvård; jag har promenerat, tagit mig i kragen och klippt mig, shoppat lite samt boostat med en fräsch vegetarisk sallad så här på kvällssidan. Och det är även här mitt stanna hemma-eller-drinkmarinera-kval kommer in i bilden...kanske har bestämt mig när jag är klar här :) 
 
Idag har jag varit till Garag1 igen. Frågade vänligt i kassan om det var okej att ta några bilder, och det var det. Dessvärre var butiken fullsmetad med kunder, så det var inte direkt läge att dröja sig kvar vid föremål och leta efter rätt ljus för ett foto, utan man fick snällt röra sig framåt i lemmeltåget kring alla hyllor och ställ. Lyckades dock få ett par snapshots på det viktigaste innan jag fick klaustrofobi och la bena på ryggen...
 
 
Den här lampan ligger i toppen av allt jag önskar mig från det här stället...
 
 
Här var det hyllan i själva verket jag ville fota. Oklart hur butikspersonalen hade ställt sig till att jag skyltade om, så ni får tänka er hur den skulle se ut utan alla tygpaltor som ligger på den. 
 
 
Nyckelskåp. Perfekt. Nåt att hänga toanyckeln i på kollo, Anna? :) 
 
 
Ett axplock av alla supersnygga lampor. 
 
 
 
Föll pladask när jag såg den här takkronan. Själva stommen är i rostig plåt, och istället för kristaller - grova rep. Genialiskt. Finns uttag för glödlampa också. (Uttag?) 1990:- och den är din. Eller min. 
 
 
Här är en sneakpeak på vad jag fyndade idag. 
 

På riktigt.

Kategori: Livet.

Söndag. Äntligen. Unnade mig en fylla igår. Det var jag värd. Drack lite öl med kockarna, och var ut en sväng på Bur med Veronika. Visby visar sig från sin bästa sida idag. Sjukt varmt, vindstilla, och inte ett moln på himlen. Ska iväg och bränna av ett barpass på El Patio nu, sätta punkt för vecka 29...duschen kallar, peace people. 

Garagefynd.

Kategori: Jobb.

Hallå Cyberspace! 
 
Har egentligen inte tid att blogga, eftersom att jag egentligen borde röra mig mot jobbet inom kort. Vara bara tvungen att visa fynden som jag gjorde idag på ett ställe som heter Garag1. Helt gudomlig butik! TUR att jag inte har vart in där tidigare, jag ville köpa allt. Gillar man industriell inredning, gammalt, nött, slitet, rostigt, rep, bucklig metall osv. osv. Japp, då är Garag1 the shit. 
 
 
 
Ursäkta bilderna, brödrosten i bakgrunden har ingenting med ämnet att göra, haha ;) Anywho, dessa finingar föll jag pladask för. De är något större än på bilden. Den mindre har jag nagellack och krimskrams i, den större har jag större hårsprayflaskor, krämer, mm i. Väl på plats hemma, kommer de nog få agera förvaring i köket. Priset för dessa tu är av det bättre slaget: 49, resp 69 svenska riksdaler. Värt.
 
 
Även dom här två (allt gott comes in two, eller?!) fick följa med mig hem. Har ingen aning om vart jag ska ha dom, men jag ser framför mig hur dom kommer sprida ett harmoniskt sken på balkongen under sensommarkvällarna i Augusti. Priset för dessa tu? 198:- för båda. Plånboken hälsar och tackar. 
 
Måste kila, pyss! <3
 
 
 
 

Girls girls girls.

Kategori: Livet.

Har knarkat inredning ikväll. Har försökt låta bli. Men eftersom att det ser ut som att vi kommer få tillbaka lägenheten en hel månad tidigare, så kunde jag inte hålla fingrarna borta från favoritbloggarna...Husligheter, Sofias inredning, Mackapär, Trendenser och givetvis självskrivna Livet Hemma (Ikeas inspirtionsblogg) m.fl. m.fl.
Och nu kokar det som vanligt i huvudet på mig. Jag blundar, försöker föreställa mig det jag ser på skärmen, hemma på Brändströmsgatan. Försöker göra ngn form av prio-lista att ha tillhands när jag kommer hem, så att jag inte börjar med småprojekt här och där samtidigt som vi ska byta golv och renovera sovrum och hall...det vore i såfall helt typiskt mig. 
 
Drömmar, tankar och vill-ha-begär...
 
 
Men på riktigt? Hur snyggt? Porslin, böcker, linne, pumps, viner...you name it, vad som helst hade vart dösnyggt i det där skåpet. Nästan iaf. 
 
 
Jag vet. Jag är tjatig. Men ett stort, svulstigt, överdimensionerat vardagsrum...fel?
 
 
 
 
Fondtapeterna Horizontal Boards ovh Horizontal Boards, black från Rebel Walls ligger högt i topp inför kommande renovering. Vilken det blir beror på vad vi väljer att göra med golvet...
 
Och sist med inte minst...
 
 
 
...som sagt - drömmar :) 
 
 
 
 Bilder lånade från mackaparvisit.blogspot.se, blocket.se, rebelwalls.se, samt ikea.se/livethemma. 

V.29

Kategori: Jobb.

Vecka 29 har rullat igång. Pusslade om schemat igår så att jag kunde vara ledig tillsammans med Mattias. Det var välbehövligt. Äntligen fanns det utrymme för "oss". Utrymme för att stänga ute omvärlden och vårda det förhållande som det inte har funnits tid för dom senaste veckorna. Utrymme för att diskutera vad nästa steg i livet och framtiden skulle kunna vara. Och framför allt, utrymme för att bara vara dom vi är...Vi bestämde oss snabbt för att åka ut till Tofta. I samma veva som vi kom dit bestämde sig solen för att gå i moln för resten av eftermiddagen. Efter en dryg timme rörde vi oss tillbaka mot stan. Strosade lite i butiker, stannade till på Krönet för ost och vin i kvällssolen, åt en magisk middag på Surfers, och avslutade med att dela en flaska champagne på finaste Supper. En sån där dag som man plockar fram i Oktober när regnet piskar mot rutorna på Brändströmsgatan 17. 
 
 
Krönet. Favoritställe nr. 1 i Visby. 
 
 
 
 Om någon undrar hur det går med min hund-saknad, så har det faktiskt gått över förväntan. Samtidigt har jag gjort allt för att undvika ämnet sen vi kom hit. Orkar inte sitta å titta på bilder, eller tänka på hur tomt det är att inte ha honom vid min sida. Förstod redan efter mitt första pass på Supper att det aldrig hade gått att ha honom med sig här. Allting är så intensivt och man jobbar riktigt långa skift vissa dagar, i huset bor en massa folk som kommer och går, flyttar in ena dan, flyttar ut nästa. Så det är nog mycket det som gör att jag kan vara lugn med att han ABSOLUT har det bättre hemma. Min älskade lilla vovve. Träffade en bordercollie/irishsetter igår, också 1,5 år gammal som Zack. Gullade lite med honom, och pratade med hans matte. Förklarade att jag var hund-sjuk och bara ville klappa lite....hon la huvudet på sne, och sa att hon förstod. Tack. Hundmänniskor förstår varandra.
 
Zack och bästis-brorsan. (Hade det inte varit för halsbanden här, hade jag nog inte kunnat skilja dem åt, haha.)
 
Goshjärtat mitt, snart är det vi igen....<3

Sommartider hej hej.

Kategori: Jobb.

 
 Japp. Då ska vi se. Jag tror att det här blir det tredje...kanske fjärde försöket att finna ro, sätta mig ner, öppna datorn och skriva några rader här. Men nu, när regnet öser ner så passar jag på. Jag har givetvis jobbat idag, men när stödet till våra jalusier olyckligtvis bestämde sig för att släppa från sitt fäste och träffa mig i huvudet, så var det inte riktigt upplagt för att fortsätta kvällspasset. Men huvudet sitter kvar där det ska, och jag mår bra så det är bara att ta nya tag imorgon :) 
 
Idag har vi levt på ön i drygt två veckor, vilket är helt sjukt, med tanke på att det känns som att det var i förrgår vi på ostadiga ben klev av färjan för att ta oss an Gotland. Förra veckan var det den berömda Almedalsveckan. Visby kokade över av politiksnack, nyfikna människor, seminarier, föreläsningar osv. Vi hade givetvis fullt upp hela veckan, och man hann, på fullaste allvar, inte göra nånting annat än att jobba, och sova...så i söndags när jag klev av mitt 10-dagars skift så var man rätt mör och nöjd ett tag :) 
 
 
Så vad har vi då gjort sen vi kom hit förutom att jobba... Druckit en del rödtjut och järn, såklart. Kring småtimmarna är diskussionerna ändlösa här på Hagbyvägen 14 ;) En dag förra veckan tog jag på mig att vara barnvakt för första gången i mitt liv. En kollega behövde lite hjälp ett par timmar på förmiddagen, så jag tog med mig lilla Wilmer, 3år, och Tessan ut till leklandet i Kneippbyn. Kneippbyn är ett gigantiskt paradis för både småbarnsföräldrar och barn. Lätt värt ett besök om man är i närheten...!
 
Runt nio tiden sladdade jag in hemma hos dom och smög igång dagen med animerad Starwars. 100p.
 
 
Wille Wonka i blåa faran :) 
 
 
Bjuder på några till hej-jag-är-i-Visby-bilder....
 
 
 
 
Alla ni som ser bilder från Visby på super-bruna, übersnygga människor med champagneflaskor i händerna. Japp. Det är på Kallis det händer. Vecka 29 är det här och på Burmeister man vill vara :)
 
 
Det ni ser på den här bilden är historian bakom Burmeister. En riktigt driftig snubbe som hette Burmeister i efternamn byggde det här huset, för typ kanske 100-150 år sen. När sen Stureplansgruppen skulle öppna nattklubb där i modern tid, var namnet självskrivet. På andra sidan det här huset, hittar man även Suppers fantastiska innergård.
 
 
Efter vecka 27 såg mina ben ut så här. Klumpig? Jag? Absolut inte. 
 
 
Och sist men inte minst, en liten push inför nästa vecka...
 
 
 
 
Häj häj!!!!