Maria Bäckström...

5. (!)

Kategori: Livet.

 
 
Tro det eller ej, men förra veckans löp-infall resulterade i två (!) till vändor, alltså sammanlagt fyra löppass förra veckan. Vem hade kunnat gissa det? Är mäkta stolt över mig själv och ska försöka så gott det går att hålla trenden levande. 
 
Igårmorse samlades ett bättre gäng på Supper för att styra kosan mot en, framtills dess, okänt destination. Det var dags för säsongsavslutning, personalfest, la grande finale. Det stod rätt snart klart att Trondheim var vårat mål. Det tog inte många timmar innan min uppfattning om staden hade ändrats totalt och jag var förälskad!! Jättemysig stad som ligger precis vid vattnet, mycket småkrogar, ett par RIKTIGT bra restauranger, och det lilla jag hann uppleva: trevligt uteliv. Vanligtvis är jag helt oduglig på att fotografera när jag är ute på raj-raj, så igår gick jag in för en ren överdrift. 
 
Dagens första aktivitet: Ribbåt till Systrene Karlson, där vi skulle äta lunch. 
 
 
 
 
 
 
Platserna i båten var begränsade, så jag och Janni avstod snällt och frivilligt. Istället åkte vi i förväg till Söstrene Karlson (där Micke på bilden ovan, kommer att blanda grogg för glatta livet i sommar, lycka till Micke :) och beställde in champagne fortare än Japan. Under våran härliga långlunch vid hamnen fick jag tillfällig Alzeimers och tog inte ett enda kort. Efter långlunchen ville dom andra bowla. Jag och Julia var absolut inte i Bowling-mood så vi satte oss med Zack på hotellbarens uteservering och pratade familjeliv, fetma, och lådvin. Inte heller där, blev det några kort tagna. Inte förns jag blev terroriserad i badet av svarta faran, var det dags igen. 
 
 
Så här satt lurvpösen under hela tiden jag badade. Zack såg ut att tycka att det där med badkar verkar helfunky. När jag var klar och hade tappat ut allt vatten, kändes det som en bra idé att sätta zack där i. Av hans reaktion att döma, var det ingen megahit. Zack fick, under ett dimmigt ögonblick på våran personalresa, ett nytt namn. Någon tyckte att Kristoffer passade bättre, och så fick det bli. 
 
 Jag och Matthew.
 
 Typ en trejdedel av våran personalstyrka. Fr. v. Ecke, Julia, Mattias, Micke, Hannes. Längst bak, Andreas.
Bättre proviantlåda. 
 
Farbror P håller tal.
 
Okej. Dator med tillhörande telefon och internetuppkoppling har valt att stänga ner för kvällen. Det verkar helt omöjligt att ladda upp flera bilder. Hur som helst. Vi åt en helt fantastisk kvällsmiddag på Kos. Ett asiatiskt ställe som, precis som Supper, också jobbar med gemensamma upplägg där man delar på det som serveras. Huuuuuur gott och trevligt som helst!!! Efter Kos gick vi vidare till en härlig cocktailbar som heter Raus. Efter ett par drinkar var det dags för att kliva vidare igen, men då valde jag att trava hemåt eftersom att Zack var själv på hotellet.
 
Thats all for now folks. Fem dagar kvar i Åre. En dag tills att Madre Eva kommer till byn!!! Längtaaaaaar! <3
 
 
 
 

12.

Kategori: Jobb.

Idag tänkte jag dela med mig av ett litet tips som jag fick när jag köpte liljor häromdagen. Jag har alltid tyckt att liljorna är som vackrast när dom är nyutslagna, men så går det några dagar och så fröar dom av sig och kronbladen blir alldeles fläckiga. Men precis när liljorna har slagit ut, kan man, försiktigt, klippa av ståndarna med frö på så är liljorna vita och fina ända tills dom vissnar. Att man byter vatten var och varannan dag, samt ger nya snittytor är andra kända tips för långlivade snittblommor :) 
Här är alltså den vänstra klippt och den bruna har preciiis slagit ut. 
 
Igår flög fan i mig, och tog på mig löparmackorna och drog ut i vårvädret på löptur. Med mig som moraliskt stöd och draghjälp om jag skulle svimma hade jag Zack. Och ingen kunde väl vara lyckligare än honom, som fick springa och stojja i en hel halvtimme med matte. Inte ville jag vara nåt sämre idag, så efter en lättare frukost så tog jag med mig min lurviga vapendragare och gav mig ut. Kan inte fatta att det tar emot så hemskt att ta sig ut, när det är så fantastiskt skönt och härligt!! Har styrketränat i perioder sen jag var sexton, sjutton år, och nu, vid sjushu (27) års ålder är jag så less på styrketräning att jag får kväljningar på blotta tanken att gå till gymmet. Tills jag hittar en träningsform som passar mig bättre, tänker jag fortsätta löpa lite spontant, gå långa promenader, och träna på pekfingervalsen i soffan. 
 
Ikväll vankas det middag på vinbaren med min andra hälft, mer om det sen...här är lite bilder från dagens lekstund med Doris. 
 
Doris t.v. Zack t.h,
 
Törstiga vovvar! :)
 

13.

Kategori: Livet.


Pang! Har precis landat i soffan, efter en dag i Östersund. Våran bil blev klar idag så strax innan lunch begav vi oss dit. Angående bilen så har dom inte hittat något egentligt fel. Vanligtvis när man felsöker en bil, får man upp en felkod. Bilen talar om vad som är fel, tex. PL7823. Men när dom felsökte våran bil fick dom bara upp PL0000. Chefsmekanikern som har gått den absolut högsta utbildningen i Audis internutbilningar, har aldrig någonsin varit med om något liknande. Men efter analyser och rådfrågningar från fabriken i Tyskland så har dom till slut slagit fast att det enda som kan utlösa att motorlampan lyser är en felaktig insprutning. Därför har man bytt luftmassemätaren idag och nu är det bara att hålla tummarna för att det här vara sista gången vi behöver besöka verkstaden på ett tag framöver. Tack vare nybilsgaranti och mobilitetsgaranti fick vi bärgning, lånebil, felsökning, reservdelar, och arbetskostnad, samt montering av en stänkskärm som hade lossnat - helt kostnasfritt. Tack Berners i Östersund, bilhandlare har mycket att lära av er! :)

Som alltid på en ledig kväll, ägnar jag minst en timme åt att finkamma alla kända bostadsförmedlingars hemsidor. Dessvärre dyker det inte upp mycket nytt mellan gångerna. Anmäler oss till hyresrätter lite titt som tätt på gavlegårdarnas hemsida, och hittar man något man skulle kunna tänka sig att köpa så finns det alltid något att gnälla på - för litet, för dyrt, för ocentralt, för mycket rust o.s.v. Har anmält oss ett par gånger på Aberdeens hemsida också. Deras intresseanmälan kräver en roman typ, och sen får man ett mail efter tre veckor där det står att lägenheten har gått till en annan sökande. Lite oklart vad dom har för kösystem. Hur som helst. Fram tills att vi hittar pärlan fortsätter jag drömma om walk-in-closets, köksöar och en stooooor vit helkaklad tvättstuga :)
 
 
 
Och med det vill jag också lägga ut en krok i cyberspace. Vi söker boende någorlunda centralt i Gävle eller Sandviken, i princip allt är av intresse, enda undantaget är andrahands boenden, och tidsbestämda boenden.
 
 
 

16,

Kategori: Jobb.

 
Och när man precis hade tagit sig i kragen och gjort sig av med lite saker...så dyker den här skönheten upp...
 
 
 
 
Försökte hejda mig, men prislappen gjorde att jag inte kunde stå emot - 100 kronor var den alla gånger värd. Fantastiskt vacker. Ser framför mig, hur man fyller den med blomsterarrangemang, det kommer bli jättefint mot det rostiga! 
 
I skrivande stund spöregnar det i Åre, vilket på något sätt känns lite mysigt. Jag kan sitta inne å kura i soffan på min lediga söndag utan att ha dåligt samvete. Vårpremiärade mina älskade gummistövla idag också, jag och mattias trotsade skruttvädret och brunchade på Åre Bageri. 
 
Gummistövlar for president! 
 
Hej hej. 
 
 
 
 Lyxade till det med lite blommor idag. Har packat ner i princip allt som gör det hemtrevligt så, lite fräscha liljor var verkligen på sin plats! Liljor är jättefina i sin fulla storlek, men jag älskar att göra små arrangemang och ställa dom i grupper :) 
 
Dags för en kopp te, och kanske en eller två karameller. Haj. 
 
 
 

18.

Kategori: Livet.

Okej mina damer och herrar. Packningen har börjat på allvar. Idag har jag packat ner i princip allt vi inte använder fortfarande. Insåg att jag känner mig själv för väl och tänkte; varför vänta till in i det sista? Så nu har allt från vinterjackor, till travar av matlagningsmagasin packats ner i låda efter låda. Som tur var kommer mamma Eva upp och hjälper oss att köra hem lite lådor när det är dags för hemresa. Tack på förhand mamsen! :) 
 
Igår hade jag och min bättre hälft planerat en tur till Östersund för att få komma bort från byn, och kanske shoppa lite. I samma veva vi startade bilen, tändes motorlampan och vi hörde ett gnissel från motorn. Ett par samtal senare var en bärgare på väg för att hämta våran skrothög, och för att lämna lånebilen som vi skulle få. Orkar inte tänka worst case scenario, så att vi låter bilhistorian vara tills att verkstaden ringer. 
Hur som, ett par timmar försenade, gav vi oss av mot Östersund. 
 
Som vanligt när man ger sig ut för att shoppa, hittar man inget man vill ha. Fick med mig detta hem i alla fall. 
 
 
Kavaj, H&M. Klänning, H&M. Cardigan, Rut mfl. 
 
En kornblå kavaj i en rätt tight modell. En mönstrad långklänning. Och till sist, en aprikosrosa stickad cardigan, med dragkedja och fick-detaljer. 
 
Kvällen avslutades i soffan, med en bit god mat :) 
 
 
 
Zack med sin flamma Doris <3 
 
 
Om man smyger, kan man krypa upp i sängen när matte snoozar. 
 
 
Säsongens sista besök i Våffelstugan i Lillådalen. 
 
 
 
 

21.

Kategori: Livet.

Lugnet som infinner sig i kroppen när man har spenderat en hel dag utomhus, är fantastiskt. Vädret; sol, ett par grader plus och bluebird som det heter i "folkmun" (klarblå himmel, inte ett moln i syne) bjöd in till en morgonpromenad ner till sjön, flera timmars fantastisk skidåkning med obligatorisk lunch på Hummeln, samt häng på Dahlbomsterrassen tsmns med mannen i mitt liv och våran fantastiska lilla vovve. Nu sitter vi alla tre i soffan, nyätna, nyduschade och mycket nöjda med en av sensäsongens bästa skiddagar. 
 
(Och nej, jag åker inte alltid utan hjälm. Idag vart det så. Alternativet var att åka utan mössa under hjälmen och det funkar inte med mina trötta öron. Alla borde ha hjälm, oavsett ålder, skicklighet, erfarenhet o.s.v Idag var som sagt ett undantag.) 
 
Personerna på bilden har ingenting med texten att göra. 
 
 
Lätt bästa vovven! <3
 
21 dagar till vårpromenader i Boloungern, mysfika, grillkvällar, kaffe, sol o.s.v o.s.v.
 
 
 
 
 
 

Rivigt.

Kategori:

Har letat i drygt två år. Äntligen har jag hittat. Leopard for president. 
 
 
 

23.

Kategori: Jobb.

Trötta. Slitna. Som sargade krigare vandrar vi fram unisont mot slutet på säsong 2012/2013. Kalendern har tickat fram ända till 6:e april, och jag måste gnugga mig i ögonen för att förstå hur fort tiden har gått. Förra veckan var det påsklov, och vilken vecka sen. Efter annandagpåsk trodde vi att vi skulle få pusta lite. Yeah. Right. Idag ser vi ljuset i tunneln och kanske den sista lördagen för säsongen som är fullbokad till max. Men h.e.r.r.e.g.u.d. vad roligt det har varit. 
 
 
Time to work. Ciao!