Maria Bäckström...

I was here...

Kategori: Allmänt

I förrgår, 29:e maj, var det äntligen dags att styra kosan mot Stockholm, Globen, och en Beyoncekonsert som, inte helt oväntat, var helt fantastisk! Det var precis så bra show som man hade räknat med, och ja, hon var precis lika snygg som jag hade förväntat mig. Mina damer och herrar: bilder...
 
 
 
 
 
 
 
Bilder lånade från en av mina favoritbloggar liliebiskopsdotter.com/. Lilie hade platser i golden circle och är precis som mig en riktig Beyonce-nörd. Tack Lilie! :)
 

Epic-moments under konserten var "1+1" där B under slutet av låten flyger på en trapets över publikhavet till golden circle där hon fortsätter med att riva av "Irreplaceable" och Destinys Child-dängan "Survivor". Jag hade räknat iskallt med att få höra "I was here"...en stark låt, som jag tycker verkligen kännetecknar hennes album "4". Men som ett litet plåster på musiksåret framförde hon första versen i den första balladen jag lärde mig här i livet, den vackraste av ballader någonsin, ökänd, erkänd, igenkänd - Whitney Houstons stora signum "I will always love you...". Efter första versen sa hon kort "We love you Whitney.." för att sedan dra igång "Halo"....favoritlåt no.1, alla kategorier.


Stort tack till min bättre hälft Mattias som var snäll och agerade konsertsällskap, i owe you one :)
 
Hörs da, pyss!

Balkongfjong.

Kategori: Livet.

Åh strålande nyheter! Balkongerna på Brändströmsgatan kommer att renoveras, förutsatt att ansökan om bygglov går igenom. De nya balkongerna ska vara inglasade, och det bästa av allt...de kommer att vara nästan 8kvm stora! Visste att de skulle bli större, men 8kvm var mycket mer än jag någonsin kunde tänka mig! Vad jag har hört (hetaste topicen bland grannarna på Brändströms) så kommer balkongerna vara inglasade på ett sådant sätt att det inte blir en massa balkar och grejer som det kan vara ibland, utan ska bestå så mycket som möjligt av glas. Givetvis kommer hyran att höjas, men en femhundring extra i månaden för 8 kvm extra? Japp. Taget.
 
Lite svårt att tänka sig hur den färdiga balkongen kommer att se ut men blir den så här är det bara att jubla.
Undra om dom kan fixa havsutsikt på samma gång?
 
En härlig soffa med en massa härliga kuddar kommer ha en given plats på våran balkong. Gillar dom skira tygerna som skyddar lite, men samtidigt släpper genom ljus. Någonting som också kommer att finnas på balkongen, så att man kan äta balkongfrukost i mässingen, hihi ;) 
 
Givet nr. 2: Ljus. Massvis med ljus.
 
 
 
De gamla balkongerna kommer rivas i September och i maj 2014 ska de nya inglasade balkongerna vara klara att användas. Wöwöwöwöwöwöwöw.
 

Nattugglan.

Kategori: Livet.

(Inlägget har publicerats i efterhand på grund av en riktigt trött dator som ville vila ett tag.)
 
Okej, åtta minuter över fyra hör kanske inte till bloggarnas golden hour, men jag har precis kommit hem från jobbet, och känner mig rätt pigg fortfarande...egentligen är jag dödstrött, och kommer gaaaranterat slockna på tre röda om jag lägger mig ner.
 
För ett par dagar sen bestämde vi oss IGEN för att bo kvar på Brändströmsgatan. Men hej veligaste paret i hela universum. Visst vore det trevligt med större. Men vi bor ju sååå himla bra där vi bor. Centralt, men inte för centralt. Perfekt för vovvis, med Boloungern ett stenkast från kvarteret. Bra grannar. Bra förening. Nära affären. Nära högskolan. Och nu känner jag någon form av lugn helt plötsligt. Jag slipper tänka på att vi kanske ska flytta. Vi har som sagt lite fix att pyssla med när vi flyttar tillbaka hem. En av grejjerna är att ordna förvaring. Och modern som jag är googlade jag orden compact living, och halkade in på den här bloggen. Tjejen som driver den fokuserar helt och hållet på Compact living, och visar up MASSVIS med fantastiska, smarta, och snygga lösningar för oss som bor lite, ähum, mindre. 
 
 
 
Bilder lånade från ovan nämnda blogg.
 
Nu går solen upp över Hagaström. Dags att sova rå kanske :)

Instame

Kategori: Livet.

Okej jag provar igen. Den här gången med rättstavat instagram-namn :)

 

Följ mig gärna på instagram också: frokenwestling

LYSTRING!

Kategori: Jobb.

 
Jag efterlyser en produkt som IKEA har slutat göra. Absolut ingen fattar varför men hur som helst. Produkten är ett skoställ som man sätter på väggen, och den heter REDD och ser ut så här:
 
 
Jag har ett so far men de är uppebarligen rätt eftertraktade. Går. Inte. Att. Få. Tag. På.
Har du ett? Springer du på ett någonstans? Jag köper diiiiiiiiiiiiirekt. Behöver typ fyra-fem till.

Tshhhääääna.

Kategori: Livet.

Hej och hå. Magsjukan har lämnat min arma kropp och detta firade vi i torsdags med pompa och ståt. Dagen efter fick jag återuppleva denna kortlivade, men horibla sjukdom, i form av den värsta bakfyllan 2013 har skådat hittills. Guds gåva till oss som har huvudvärk 7 dagar i veckan; treo, hjälpte mig att se tunneln i ljuset och när klockan slog 13, hade vi faktiskt pallrat oss iväg till en spontan lägenhetsvisning i Bomhus. På hemnet hittade jag en oslipad diamant. En fyra med radhuskänsla i Södra Bomhus, med sjyst pris, och bra potential. Men när vi varken vet vart, hur, eller när vi ska bo så är det...ptja..skitsvårt helt enkelt.
 
För att fördriva lite tid, åkte vi ut till Valbo igår. Det var dags att entra IKEA för första gången sen i november förra året. Och ja, precis som befarat, fick varenda inrednings- och fixahemmanerv i mig, ett mentalt sammanbrott. Nåväl. My time will come...tillsvidare snickrar jag på en åtgärdslista tills att det är dags att återta tronen över alla våra 49kvm på Brändströmsgatan 17. Hola!
 
 

Onsdag.

Kategori: Livet.

Aaaaah. Okej. En sak får man ge magsjukan. Och det är att den försvinner (OFTAST) lika fort som den kommer. Jag låg precis hela måndagen, helt utslagen, kräktes ett par gånger, och igår när jag vaknade mådde jag redan bättre. Inte bra. Men bättre.
 

Mattias har jobbat ikväll. Och jag som är karantänskyddad tills imorgon, har alltså spenderat åtskilliga timmar vid datorn. Hemnet, gavlegardarna, blocket, aberdeen, din bostad...o.s.v. Tror vi skiter i allt och stannar kvar på Brändströmsgatan ;)

Tidsfördriv.

Kategori: Livet.

...känslan av att man tror att man har krigat sig genom natten med ryggont, illamående och kramper i magen, för att sen se att klockan är 04.15...värdelöst. Magsjukan har hittat hit, och i skrivande stund sitter jag på altanen med Zack och försöker fördriva lite tid. Jennifer sa i lördags "Ja jag har då hellre 40graders i 2veckor än att ha magsjuka..!" Och jag kan inte instämma mer. Dock är jag överlycklig över att den här sk#ten inte kom i lördags, det hade varit förödande - fy vad hemskt om både jag och mamma Eva hade missat dopet! Ska försöka dricka en treo nu, kanske ryggsmärtorna dämpas lite...

Veckosopslut.

Kategori: Jobb.

Ligger som ett slakt på kökssoffan. Surfar runt som besatt på alla möjliga bostadsidor. Försöker planera en framtid som i nuläget är alldeles för avlägsen för att kunna se in i. Vi har det helt fantastiskt här i Hagaström, och är mycket tacksamma över möjligheten att kunna mellanlanda här. Men känslan av att hela tiden bo "tillfälligt" börjar gnava lite grann. Man vet varken ut eller in när man letar efter saker/kläder/skor som man kanske har någonstans, och har man tur så har man valt rätt säck i det hav av sopsäckar våra stackars tillhörigheter bor i just nu. Man orkar inte packa upp allt, det ska ändå ner i väskor snart. Och det som är uppackat orkar inte ens jag, garderobs-hitler, hålla ordning på för det ska också ner i väskor om dryga sex veckor. Då är det dags för Gotland minsann. Längtar lite. Det pirrar till lite i magen när jag tänker på det. Det ska bli roligt, intensivt, slitigt, lärorikt, stressigt, varmt, och igen - roligt! :)
 
Förhoppningsvis kan man se klart efter Gotlandsvistelsen. "Japp, självklart ska vi till Åre igen!" eller "Nu får det räcka..." 
 
Och så tjugohundratrettons första riktigt stora höjdpunkt. Ellie Sigrid Jonnalie Björks dop <3
 
 
 
 
 
 
Ellie var superduktig under hela dopet, och var mest allmänt nöjd :)
 
På kvällen grillade vi hemma hos storebror och fru jennifer i deras nya jättejättefina hus!
 
 
 
 
 
Imorse när vi nyss hade vaknat kom Pappa Jocke med den här gobiten och la henne mellan oss <3
Efter frukost var det dags att packa väskorna och åka mot Bergvik för att hämta upp våran älsklingsvovve. Zack gjorde sig illa fredags, han fick ett litet skärsår på tassen som blödde ganska rejält. Efter tips och råd från jourhavande veterinär och lite omplåstring så var allt bra igen, men det skar ändå lite i hjärtat att lämna vovvis när han gick runt med ett litet bandage på lill-tassen. (Jag veeeeet, att jag är fjantig. Det hör till.)
 
Han hade som tur var inte ont på något sätt, han tyckte mest att det var drygt när jag skulle böka på honom bandaget och knäppa kort på honom, hihi :)
 
 
Ögonsvid. Pyss å gonatt, och tack igen Jocke och Jennifer för ett jättefint dop, husrum, och en trevlig grillkväll! <3

CD.

Kategori: Livet.

Någon av er läsare som använder eller vill prova den här? Jag köpte den för två veckor sen när jag tröttnade på min gamla foundation från Loreal Paris. Den gjorde mig flottig i ansiktet och nyansen var inte heller bra, trots att det var en BB cream som skulle "anpassa" sig. Cremen från Dior är en tonad dagkräm med SPF20 och är återfuktande. Den är inte täckande som en tjock foundation utan lägger sig som en hudkräm på huden. Problemet för min del är att krämen inte passar min hy (fast det står på förp att den passar alla hudtyper, morr). Tror den skulle passa bättre på någon med torr eller normal hud. Jag har typisk blandhy, och blir blank i pannan, kring näsan och på hakan. Summan av kardemumman är att jag gärna säljer den till någon som är villig att betala typ 200 för den. Det är under halva inköpspriset och jag har använt den mycket sparsamt. Hej så länge! :)

Mosbricka har byggt denna kropp.

Kategori: Livet.

Glesa inlägg nu, ber om ursäkt för det. Det har vart mycket att stå i; packa, flyttstäda, flytta, resa, flytta in, landa. Nu har det gått drygt sex dagar sen vi, trötta och slitna, rullade in i Gävle kring midnatt på måndagsnatten. Lättade över att vara hemma, men jag skulle ljuga om jag påstod att Åre-hjärtat inte värkte när vi lämnade tillbaka nycklarna till lägenheten.
I veckan har jag gjort sånt som får mig att må bra; träffa vänner, äta god mat, men också sånt som får en att somna på tre röda - typ som att sitta på arbetsförmedlingen i tre timmar, eller jaga rätt på arbetsgivarintyg.
 
Gårdagen spenderade jag i Sandviken för att fira Gustav, som fyllde 1år, och Jessica som har hunnit bli hela 30år. Båda tillställningarna var mycket trevliga, varav den sista utmynnade på Lobby Nightclub. På vägen hem från Gävle, tog jag vägen förbi Pappa Ola och bjöd in mig själv på en efterlängtad catch-up-fika och slog på så sätt tre balsam-för-själen-flugor i en smäll den här helgen! Självklart har jag dokumenterat.
 
 
Onsdagsgrillningen bjöd på beercan-chicken med en massa härliga tillbehör.
 
 
 
Råder inga som helst tvivel om att födelsedagsbarnet gillar glass :)
 
 
Födelsedagståget.
 
 
Efter kalaset hade jag, Stella och Soffe tjejmys. Stella satt med oss när vi gjorde oss i ordning för 30års-partaj, och provade en och annan nyans av ögonskugga och läppglans på kinderna :)
 
 
 
 
På 30årskalaset passade jag på att hålla i lilla Saga, Jessicas systerdotter. Hon var som tillsynes väldigt trött och låg mest och gosade i min famn och drog mig i håret med sina pyttehänder <3
 
 
Hemma på Ekostigen hade husbonden kittat oss med vätskersättning, något som skulle komma att göra stooor skillnad för mig. Mår som en prinsessa idag. (Typ).
 
 
 
Barro tittade konstigt på mig och soffe när vi ramlade in vid tvåsnåret, och lade sen ner huvudet i denna något annorlunda position.
 
 
Husbonden hade även fixat en riktigt härlig sovplats åt mig, där hade jag kunnat ligga hela eftermiddan med en chipspöse och en sex and the city-box. Tur att man är ansvarsfull och åkte hem och städa bilen istället.
 
 
Sista bilden för kvällen innan den sedvanliga, fullkommligt urtråkiga, men livsnödvändiga go-to-bed-ritualen. Annat var det när man var 19 och vaknade med gårdagens smink på Flyktsbackavägen, så rödögd att Ryan Giggs matchtröja skulle se rosa ut i jämförelse. Innan bakfyllan hann slå till, drog man på sig KSK-overallen och käkade mosbrickafrukost på Billisten. Gyllene tider...
 
 
Nu är det dags att titta på dokumentären om flygplan och piloters arbetsförhållande. Får se om man någonsin vågar lämna Gävles gränser igen efter den. Ciao!