Maria Bäckström...

Stoscholm.

Kategori:

Hola!
 
 
I skrivande stund befinner jag mig i huvudstaden. Mattias har redan börjat jobba och jag borde egentligen läsa på en lång rad drinkrecept istället för att blogga. Men som vanligt tänker jag att jag hinner. Man vill ju inte överhetta lillhjärnan. Typ.
 
Igår gjorde jag mitt första pass av två under den här vistelsen. Och som alltid ville jag kunna allt och veta allt på en och samma gång. Jag hatar att jag fungerar så, för det är löjligt drygt att känna. Om tre timmar kliver jag på mitt andra pass och då hoppas jag att gästerna är cocktailsugna så att jag får öva lite :)
 
För övrigt blir jag alltid lika faschinerad av stockholm varje gång jag är här. Så mycket människor. Alla pinnar på i febrilt tempo. Vet exakt vart dom ska. Själv stryker jag osäkert efter väggarna med svettpärlor i pannan som förökas snabbt. Slinker in på seven eleven i ett "låtsasärende" för att googla fram nån form av vägbeskrivning.
Supper i Stockholm ligger på Norrmalm, och idag har jag faktiskt varit på "stan" helt själv. För enkelhetens skull höll jag mig på drottninggatan. Den var lång. Jättelång. Nu sitter jag i lugn och ro på ett cafe´ i närheten av Supper, och har än en gång konstaterat att Stockholm är vackert, och stort. Och att det ska bli skönt att komma hem till lilla Gävle igen :)
 
 
Ska passa på att slänga in en liten smygreklam för ett ställe också. Eftersom att vistelsen i Sthlm innebar 80% jobb så kändes det inte direkt värt att slänga ut 2500:- på ett "riktigt" hotell så jag tänkte med plånboken och hittade på lilla Hotell Micro. Vandrarhemmet är precis vad det heter. Litet. Pyttelitet. Nybyggt och superfräscht. Även prislappen är liten - 595:- per natt för två personer. Perfekt om man inte kräver en massa bekvämligheter. Frukost får man kirra själv, och toalett/duschrum delar man med övriga gäster, dessa är könsindelade dock. (Tänk inte duscha TILLSAMMANS som på skolgympan, man har ett eget duschrum i rummet med egen dusch, krok, samt spegel)
 
 
Drinklistan kallar. Ciao.
 
 

Måndag.

Kategori: Jobb.

Idag var jag "hem" till Sandviken för en förmiddagsfika med Jessica och Soffe. Vi satt på Hansens uteservering och trots skjorta med stickad tröja utan på samt skinnpaj och sjal, var det ingen tvekan om att hösten är här på allvar. Men vi hade en trevlig stund i solen, och precis som vanligt pratades det och skrattades det om vart annat :)
 
 
Soffe med senaste tillskottet Gustav. (Sorry Jessica, du hade fullt upp med att jaga Tristan när kameran dök fram :)
 

Min bättre hälft, Mattias, fyller hela 25år i slutet av veckan och detta har inneburit en del presentspaning dom senaste veckorna. Dessvärre verkar det som att varje gång jag är ute på jakten efter "the one", så ropar varje sko och handväska åt mig och vill följa med mig hem. Sist jag var ute, föll jag offer för min absolut bästa hudcréme (Lait Corporel från Biotherm) och två stickade tröjor. Och i förra veckan kunde jag titulera mig själv som 2012/2013 skidsäsongs första pjäxkund. Jag har som sagt inga egna då jag lånade svärmors sist vi bodde i Åre, och när jag fick tag på dessa till ett mycket angenämnt pris kunde jag inte låta bli. Tack J!!!!! :)
 
 
En sjukt skön, och lagom pjäxa om man som mig, gillar att lalla runt i Rödkullen. Till skillnad från den typiska aggressiveåkaren. Medelåldersman. Det senaste av allt, med extra utrustning till. Har inte åkt slalom sen skolresan till Trysil -87 men förlikar sig ändå med talanger som Stenmark och Pärson. Hetsrejsar med sig själv och brister ut i ett "Jag vann, ni suger"-skratt när sonen Pelle, 8 och frun eftersläntrar in i värmestugan. Gärna dra av en lina från sällskapsresan i stil med "tyngden på dalskidan älskling...".
 
Idag har jag varit ensam hemma. Och efter min go'fika i sandviken fick jag ett mycket plötsligt måleri-infall. Kom hem från k-rauta med 3l halvmatt vitfärg och en roller. 
 
 
 
Innan. Den här kulören och Mattias vart aldrig riktigt vänner av uppenbara skäl. Så den fick gå helt enkelt.
 
 
Efter. Vitaste vitt. Eller ja. Det återstår att se. Solen vek av lite tidigare än vad jag hade räknat med, så eventuellt får jag dra på mig målarpaltorna imorgon med, för en sista strykning.
 
Ska även passa på att visa mina favoritlyktor som jag hittade på Erikshjäplen i våras. Det är förmodligen gamla burkar. Dom ger ett otroligt fint sken, jag älskar dom!!!! :)
 
(Snyggningen på kortet är min vackra bror :)
 
Okej. På onsdag väntar stockholm. Vi hörz. Ciao.

0647.

Kategori: Allmänt

Mjahapp. Det har gått ett tag sen sist, nästan två veckor. Och fast jag lever ett tämligen lugnt liv så har det hänt en del sen dess. Jag har bland annat hunnit pricka in både magsjuka och förkylning på en och samma vecka. Vilket innebär att jag var sängliggandes större delen av förra veckan. I helgen var det dags för jobb så jag trotsade en trött kropp/snorig näsa och gjorde två pass på stället där jag snart räknas som inventarie.
I söndags packade vi Audin full med mat, hund, och oss själva för att försvinna in i djupaste hälsingeskogar. Mattias mamma har en stuga i Bergvik, som vi hade turen att få låna ett par dagar. Balsam för själen är bara förnamnet. Efter trygga mamma-instruktioner om hur man tänder bastun, inpackning, och till sist av-vinkning av svärmor satte vi oss ner på en bänk och lyssnade. På ingenting. Det absolut enda man hörde var vågskvalpet från sjön. Från bänken kunde vi kasta pinnar i vattnet till hunden, och samtidigt höra radions svaga brus. Då kan ni tänka er hur nära vattnet stugan ligger :) Har knäppt ett par bilder också. En liten kavalkad av vad jag har hittat på dom senaste två veckorna.


Innan roliga kräk/snörvel-veckan började så vart vi bortbjudna på kräftskiva - trevligt! :)


Svampplockning i Hagaström. Utebliven svamp innebar blåbärsplockning istället.


Grillning på hemmaplan.







Den här låg på mig. Ja. LÅG på mig hela förra måndan när jag inte tog mig ur sängen, och bara glodde på mig, gnällde, ville leka, ville ut. Ville allt som en 7månader gammal valp vill, och jag själv hade inte krafter att ens klä på mig. Perfekt.


Zack med sin bästa frisbee (eller bästa halsband?) :)


Favorit nummer två, Farmor Ingers plasturna.


Precis nedanför bastun finns en liten grillplats där vi passade på att grilla kabanoss och marschmallows innan bastu och kvällsdopp i vattnet :)


Grill-chefen <3


På utflykt i Söderhamn. Zack fick kolasåsrester :)


Jag och belsebubb.

Under våran lilla weekend i Hälsingland fick vi gott om utrymme att diskutera det som komma skall denna vinter. För ungefär två veckor sen ringde någon och erbjöd oss jobb på ett fantastiskt ställe i Åre. Samma ställe som var aktuellt för mig förra vintern. Supper. Och efter ett par överväganden så bestämde vi oss för att tacka ja till en säsong i Åre.
Nu väntar ett par pass på Supper i Stockholm, och en jobbhelg på Supper i Åre - allt för att inte vara helt främmande för hur dom jobbar, meny, drinklista, miljö o.s.v. Och självklart är det mycket för deras skull också så att dom får se vilka det är dom anställer INNAN säsongen börjar :)
Utöver detta krävs en del planering också. Eller krävs och krävs. Vill man så kan man packa tandborste och ett par fillingar i en systempåse å dra. Men eftersom att jag, när det gäller packning, är ett kontrollfreak så kommer denna att planeras in i minsta detalj.
Den här gången vet jag att höga klackar och tunikor inte är prio ett i packningen eftersom att man mest myser runt i skidkläder. Den här gången vet jag att "möblerad lägenhet" är ett mycket tolkningsbart begrepp. Den här gången har vi en till familjemedlem med oss, och även det kräver lite planering. Vart finns närmaste veterinär, vart säljs vårat foder nånstans o.s.v. Vintertäcke är redan inköpt. Ramlade över ett oanvänt Hurrta-täcke på blocket så jag slog till utan att blinka :)

Supper öppnade ännu en filial i Visby den här sommaren. Gillar du inredning? Håll i dig.








60-årig vinranka, importerad från Italien.



Hur snygg bar?


Ett matbord för större sällskap, snickrat av tre stora brädor.







Jag dog inredningsdöden när jag såg bilderna första gången. Och andra gången. Och alla andra gånger efter det. Han som ligger bakom den här störtsköna, och verkligen annorlunda restauranginredningen heter Martin Karlsson och är en av tre ägare. Tack seventeendoors för lånet av bilderna :)


Imorgon väntar en av tre jobbdagar den här veckan. Tjipp!



Bollhaveri.

Kategori: Jobb.

Dom är här nu...



Miss Juliette från franska Aigle. Har använt dom en gång, och jag älskar dom redan! Mjuk som en gummistövel, fukttålig som en gummistövel, men snygg som en vardagssko! Dom kommer att användas flitigt till hösten :) Aigle finns hos Zalando (som för övrigt är min nya favoritsajt) och har en hel drös med olika sorters gummistövlar. Kan vara bra att veta för alla hundägare, småbarnsmammor, svampplockare, regndansare o.s.v.


Häromdagen skulle jag gå ut med hunden och leka lite med hans favoritstudsboll. Tog på mig ett par softa baggychinos och knatade iväg till lekparken här bredvid alldeles intill dagiset. Plöste iväg bollen och hunden efter. Ganska snart insåg jag mitt misstag. Bollen hade landat på fiendens mark = innanför dagisets stängsel. Med ett förflutet som halvspänstig innebandyspelare, tänkte jag " här hoppar jag över relativt lätt. Såg framför mig hur jag skulle göra någon form av tarzan-sving över stängslet. Sagt och gjort. Dock hade jag glömt bort den lilla detaljen att den smidiga kropp jag levde i som 20-åring numera har förvandlats till semiinvalid. Med fötterna på andra sidan stängslet märkte jag rätt så omedelbart att jag hade fastnat med byxorna i en vass del på stängslet (ett sånt där vanligt grönt dagisstängsel). "Mja. Det vart väl ett hål barah." tänkte jag och sen vare bra med det. När jag böjde mig ner efter bollen kände jag att ordet "hål" var en grov underskattning. Hålet var en L-formad reva som var cirka 1dm stor åt vardera hållen. Zack tittade på mig. Jag var förstenad. Tänkte att om jag stod still skulle ingen se min olycka. Jag försökte med högra handen att "samla" ihop tåtarna med tyg för att slippa visa hela härligheten för grannarna. I vänster hand höll jag en ivrig hund som drog och inte alls ville gå hem. Ömsom trippandes ömsom småspringandes var jag snart hemma. När jag mötte min spegelbild i porten insåg jag hur jag måste sett ut på vägen hem. Skitnödig. Riktigt skitnödig. Det bjuder jag på. 

Fotnot: Dagiset var sommarstängt.








Ska avsluta med en bild på världens finaste blivande föräldrar...:)




Det här är Cody, renrasig Golden Retriever. Och Bonnie, Golden Retriever/Border Collie från samma mamma som Zack (Mirre). Dessa vackra varelser väntar valpar i början på september, så om det är någon som går i hundtankar så är det här verkligen nånting att hålla koll på. Det här kommer alltså bli samma blandning som Zack, fast mindre BC och större procent Golden. Färgen är omöjlig att veta i förväg, men förmodligen blir även dom svarta, ev med vita tecken...:)


Solen är framme. Bäst man säger hej. Man vet aldrig när han kommer på besök igen.





I was here.

Kategori: Jobb.

Söndagen hemma hos oss har gått i en rasande fart. Var "hem" till sandviken och firade pappa och hans fru. De har fyllt år båda inom en veckas tid så idag vankades det gemensamt kalas på hemmaplan.

Planen var att vi skulle spendera kvällen ute hos en kollega i Bönan, men det går fort i hockey och när jag nätt och jämt hade sminkat mig klart och trätt på mig kajvajen så fick jag för mig att stanna hemma. Så nu har jag slösurfat, lyssnat på James Morrison, och druckit rose i all ensamhet. Och herre-gud vad skönt det är att bara var helt själv ibland. Jag fullkomligt älskar att ha famlij och vänner runt mig, men ibland behöver man bara...pusta ut. Fundera.
Fundera på vad nästa drag i det här så kallade vuxna livet skulle kunna vara. Man ska leva. Man ska hinna se en massa. Man ska skaffa barn. Man ska göra karriär. Man ska vara tränad. När ska man hinna sitta i en alldeles för liten tvåa, och njuta av att vara själv? När ska man hinna inse att man har varit från sin bättre hälft i två timmar och man saknar honom så att hjärtat värker? När ska man hinna komma ihåg att man bara har ett liv, och att varje liten dag är ovärderlig?

Jag har glömt bort något som för mig är otroligt viktigt. Jag har glömt att påminna mig själv att vara tacksam. So here it goes.

1. Tack för mina vänner och för min famlij som älskar mig "with flaws and all".
2. Tack för han som står bredvid mig dag som natt, fast jag byter kläder en miljard gånger när vi ska ut.
3. Tack för att jag frisk.


Natt-macka-dags på Brändströmsgatan !7. Kanske kolhydrater kan skingra tankarna kring samtalet som jag fick i helgen... :)