Maria Bäckström...

Dagar som idag...

Kategori: Livet.

 
När det är som svårast att veta vad som är bäst. När tankarna viker ut och in på hjärnan. 
...och när livets alla vägskäl sliter som hårdast i tröjkragen, så finns han där. Storebror. Han ger blytunga råd, värda sin vikt i guld. När jag är som mest vilse i valen, är han livlinan jag ringer. Och när jag är ledsen, är det han som påminner mig om att bättre dagar är på väg. Storebror. Jag älskar dig.
 
Några gånger om året, dyker det upp dagar som idag. Man gräver. Man tillåter sig själv att gå igenom dom där smärtfulla minnesbilderna som aldrig gulnar eller fransar sig i kanterna. Fast att det gör ont. Man släpper på några tårar om det behövs för att lätta på trycket. 
September. En månad som har vart kritisk sen många år tillbaka. September bär många minnen med sig. Årsdag med mera. 
Ikväll brinner ljusen på Brändströmsgatan för en man som aldrig hann lika långt som oss. Han som vi håller vid liv med hjälp av ljusa minnen. Jag tittar på bilder och hör "Även en blomma" med Anni-Frid Lyngstad strömma ut ur högtalarna. Dagar som idag har minnena ett mörkare filter än vanligt och genomsyras av en riktigt dålig röd tråd. Dagar som idag minns jag tyvärr bara en storebror som aldrig hann bli 39. Eller ens 23. Grattis storebror. Jag älskar dig. 
 
 
 

Uppsala.

Kategori: Jobb.

I förra veckan var jag och Annapanna iväg till Uppsala, på hennes initiativ mest eftersom att hon ville ha en sak från Granit, och ptja inte var jag sen att hänga på elle :) Första stoppet på resan var Ikea Uppsala, betydligt större än vårat lilla pluttvaruhus (där jag är stammis för övrigt) i Valbo. Stort fullsortimentsvaruhus där man näääästan kan gå vilse. Jag skulle titta på golv, och anna skulle köpa barstolar. När vi lämnar Ikea har vi tittat på allt utom golv, och i baksätet ligger en tavellist och en rulle presentpapper. Perfekt. 
 
Är du en riktig papper-askar-kort-nörd? Ska du till Ikea Uppsala inom snar framtid? MISSA INTE deras papershop! Tänk dig ett komprimerat lagerhaus, fast bättre, roligare, billigare, och bara fantastiska presentinslagningsdetaljer. (Om någon ska dit på riktigt, så behöver jag en liten sak därifrån. Fixa? Snella?)
 
Väl på plats i Uppsala fick vi snabbt och smärtsamt inse att Granit har lagt ner sin butik i Uppsala. Stor besvikelse över det. Uppsala tappade lite sin mening nu. Lagerhaus har ju webshop så dom grejjerna kan man ju beställa utan att åka söderut. Som plåster på såren, stannade vi i Gränby (Lagerhaus) och Fullerö på vägen hem.
 
I Lagerhaus-påsen hamnade en tvålpump, en burk lakrits-figurer, och en liten rulle svart washi-tejp. Och washi-tejpen, den fick bo i hallen till att börja med :) 
 
 
 
 
 
Försökte ljusa upp bilderna men min dator mår inte så bra just nu. Innan washitejpen satt här en anslagstavla som jag hade målat svart. På den satt allt möjligt; nycklar, medlemskort, bilder, kvitton, visitkort osv. Direkt jag tog bort känns det som att entrén blev lugnare och mer harmonisk. Tavellisten var ett måste i våran hall. Istället för att ramla in i lägenheten och slänga ifrån sig nycklar, plånbok och mobil på nåt random ställe så kan man dumpa det här. Sen så är det soft att ha ett ställe där man vet att tex. bilnyckeln alltid ligger. Nästan alltid i alla fall ;) 
 
 
Godnatt!

Copper.

Kategori: Jobb.

Okej. Då ska jag berätta om mitt senaste knark. Sprayfärg. Exakt hur praktiskt är det inte att kunna förnya prylar som man kanske annars hade gjort sig av med? Kungligt om jag fick frågan. Hittills har jag bara provat med tavelramar. Har fyndat en del ramar på loppis som jag sen har förvandlat med matt sprayrfärg. Blir jättebra, och genast ser ramarna nya ut! Metallfärger, och framför allt koppar har ju vart hype ett tag nu (bilderna från Formex-mässan säger att trenden inte direkt håller på att kallna ;), och för ett par veckor sen fick jag tipset av Anna att Biltema säljer en ruggigt bra kopparspray. Och jag var inte sen att införskaffa mig en egen darling att förgylla vardagen med här hemma. Biltema har ett helt okej utbud med färger, och för att kosta 59:- styck så är dom riktigt bra. Och det bästa av allt - den torkar på ett par minuter!!! :) 
 
Eftersom att balkongerna ska rivas ner till hösten så har den fått agera spray-verkstad. 
 
 
 
Före: 
 
 
Efter: 
 
 
 
 
Klockan RUSCH från Ikea (19.-) sprayad med matt svart färg, och visarna är sprayade med kopparsprayen. Tyckte resultatet blev helt okej. Fick inspirationen från ett gammalt inlägg i Ikea-bloggen LIvet Hemma. Där hade dom gjort om sånna här klockor på en rad olika sätt. Har ett par till projekt på G här hemma, men det får blir ett annat inlägg. 
 
Imorgon ska jag och Anna göra Uppsala osäkert. Tre givna stopp på resan är Granit, Lagerhaus och såklart Ikea :) 

Välkomna!

Kategori: Jobb.

 
 
Hello fellows! 
 
Ännu en vecka har runnit iväg och imorgon ska jag vara super-ledig. Har laddat frysen med tacos-prylar, och en godispåse från Systemet. Idag skulle projekt: Byta golv på BG17 ta fart, men eftersom att jag slogs av snilleblixten att hemförsäkringen kanske täcker skadan i golven, så ville Daniel vänta med att såga upp golvet eftersom att en besiktningsman måste titta på golvet och bekräfta skadan till Folksam. Så golvet får vänta till veckan helt enkelt :) 
 
Utöver storhandling och lite annat så har jag gjort ett litet pyssel nu ikväll. Dörrskylt 2.0. 
 
 
 
 
 
 
Material: Skärbräda (MAGASIN, från Ikea, 39:-/2pack,i detta fall en begagnad sådan med lite sprickor och en jädra massa skärmärken, stämplar  och stämpeldyna (Stämpelkit från Granit, 149:- samt 49:-), foton, häftmassa, hampatråd, två st skruvar, och lite ståltråd. Skärbrädan hade gjort sitt och skulle i soporna, och vad passar inte bättre än en skärbräda som dörrskylt i ett hem där det bor en riktig kock/matnörd? ;) Den känns inte helt "klar", tanken med hampatråden är att kunna sticka in kanske nån rönnbärsgren eller dyl till hösten. Stämplarna från granit är typ mitt bästa köp nånsin, jag har använt dom till allt möjligt. Första gångerna är dom lite meckiga innan man lär sig hur nära man ska sätta dom och så vidare. Det sköna med stämplarna är att den "känslan" typsnittet förmedlar gör att det inte behöver bli perfekt när man använder dom. 
 
Dags för jobb mina damer och herrar, hörs! :) 

Långa nätter.

Kategori: Livet.

Har precis kommit hem från sensommarens första kräftskiva. Jag äter inte kräftor så jag hade tagit med mig kycklingspett, aioli, och bröd. Utöver kräftor bjöds det även på härlig mozzarellasallad, och två sorters pajer (kantarell/västerbotten och (skinka/purjolök). Mycket trevlig kväll, hoppas vi hinner med flera sånna innan hösten griper tag på riktigt. Jag kände imorse att luften var så där krispig som den bara är på hösten och tidig vår...älskar hösten. Eftersom att vi "flyttade in" nu, så har jag tjuvstartat lite med höst. Plockat in lite rönnbär och så :)

I skrivande stund sitter jag i mörkret, framför datorn och sjunger med till gamla Melissa Horn låtar. Mattias sitter i sängen med ett hav av matlagningsmagasin och anteckningsblock. Vi säger inget. Vi njuter av att ge varandra den space man behöver i ett förhållande. Man måste låta sin flickvän ha en väsig konsert för sig själv i vardagsrummet. Man måste låta sin kille drömma om avsmakningsmenyer som skulle få världens alla gourmekockar att svimma. Hösten är fortfarande ett oskrivet blad. Det är skönt. Samtidigt som jag är livrädd. Vart ska livet föra mig? Eller vart ska jag föra livet?

Bagare Bäckström.

Kategori: Jobb.

 
Idag har jag jobbat på café för första gången i mitt liv. En vän ringde i måndags och sa att dom var i behov av en hjälpreda under veckan eftersom att dom är lite underbemannade. Och ja, jag är ju lite mellan två jobb just nu och gör inget vettigt om dagarna, inget man tjänar några stålar på i alla fall ;) Idag har jag bryggt uppskattningsvis 10, kanske 15 pannor bryggkaffe, varit ut med ett par mackor till gäster, diskat lite, jagat ut duvor, fyllt på mjukglassmaskinen. Jobbar även onsdag, torsdag, fredag, och till helgen vankas det nattklubbsjobb. Puh, vart tog den där semestern vägen som jag skulle ha? :)
 

Hemma...

Kategori: Allmänt

....halv sju på lördagmorgon rullade vi in i Gävle. Slocknade som ljus. Vakade samma dag lite senare av larmet. Det var dags. Dags att fira faster Annika, träffa famlijen, åka vidare mot Bergvik för att hämta min älskade hund , krama lite på Svärmor, för att sen åka vidare till Bollnäs för kvällsmiddag med Storebror, Jennifer, Ellie och min härliga mamma...är det inte helt fantastiskt att ha stor famlij? <3 Jag hade svårt att slita mig på varje ovan nämnda ställe, men tiden var som vatten i mina händer...
 
Veckan som gick har bestått av spännande (!?) uppackning av en massa flyttkartonger, jag har satt upp hyllor, spacklat skruvhål, burit ner saker i förråden, burit upp saker från förråden, hämtat våran Årepackning i Hagaström, samt gjort en superinsats tillsammans med Anna idag. Vi hyrde ett släp (som jag körde för första gången, utan missöden, helt sjukt!!), körde en massa skräp till återvinningen OCH flyttat ner våra schäslonger i förrådet OCHnburit upp hennes skinnsoffa sex trappor upp till oss. Oj oj oj, vilken girlpower :) Glömde ta några bra bilder att visa, det får bli någon annan dag. Det blev sjukt, SJUKT, bra :)
 
 
Zack ligger och snarkar i sovrummet och jag borde verkligen göra honom sällskap. Här är ett par bilder från mitt instagramkonto. Följ mig: mariabackstromwestling . God natt! :)
 
 
 
 
 
 

Ou-lejns.

Kategori: Jobb.

Men alltså dör man för Åhlens höstnyheter eller? Jag. Bryter. Ihop.
 
 
 
 
 
Och kärlek vid första ögonkastet...
 
 
 
...två dagar i rad var jag in på Åhlens å nöp i den här. Gnällde lite över att kassan inte riktigt tillät mig att slå till, men att den ju var såååå fin. Till slut föll Mattias för mina hundögon, tog vagnen under armen och gick till kassan. Tio poäng till husbonden :) 
 
Dags att rulla mot färjan. Hörs. Hej.
 
 
Bilder lånade från http://www.ahlens.se

1.

Kategori: Livet.

Sista dagen i Visby och solen strålar från en klarblå, molnfri himmel. Sitter i skrivande stund i en lagom solstol på våran terrass. Borde packa bilen. Borde städa ur rummet. Borde. Borde. Borde. Borde njuta mer av livet också. Livet är nu. Inte sen. Inte om ett tag.

Gävle, imorgon är jag din.