Maria Bäckström...

31.

Kategori: Livet.

Stackars lilla jag har, inför den största helgen på hela säsongen, gått och blivit sjuk. Har jätteont i halsen, och är lite hostig. Har bara haft symptom i två dagar, så jag misstänker att det kommer bryta ut på allvar under helgen. 
Dom senaste dagarna i bilder: 
 
Självservering. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag och Mattias var lediga tillsammans i söndags, så då hade vi en riktig heldag. Åkte skidor, tog med oss Zack ner på byn och hängde runt lite, myste hemma, och avslutade kvällen med Söndagspingis på Wersens. Våren är absolut på väg här uppe, hela förloppet får sig en rejäl skjuts i form av magisk vårsol om dagarna, men om nätterna ligger tempen kring -10 och allt som har tinat blir djupfyrst igen. 
 
Måste tipsa om en produkt som jag har provat nu i en vecka ungefär. 
 
 
Cliniqus trestegsbehandling består av en rengörande tvålgel (1), ett ansiktsvatten (2), och en återfuktande ansiktskräm (3). Förpackningarna är pyttesmå (finns i större också), men mängden man förbrukar per användning är knappt synbar. Av tvålen till exempel behöver man knappt en halv lillfingernagel. Och huden...den är som sammet efteråt. 
 
Nåväl. Ska ta en alvedon nu, dra igång Sex and the City-filmen. Men först en påskhälsning från Jämtland :) 
 

37.

Kategori: Livet.

Jag vet. Inläggen haglar inte direkt i den här bloggen. Anledningen till detta fenomen är att världens bästa sol har förgyllt våran vardag varje dag, japp du läste rätt, VARJE dag i två veckors tid. Börjar bli mer eller mindre livrädd, då jag hyser en tyst filosofi om att Sverige tilldelas x antal soldagar per år, oavsett årstid. Dessa soldagar plockar man då helst ut under en årstid då man faktiskt kan sola större delen av kroppen, rasta sig själv utomhus utan skoteroverall och kängor, samt slippa hjärtinfarkter utlösta av snö-ras-från-tak-buller - d.v.s. på sommaren. Nåväl. Det finns inte mycket att klaga på i mitt liv förtillfället. Jag, Zack och min bättre hälft äter frukost på våran lilla uteplats varje morgon (läs kl.12) i solen. När vi inte jobbar åker vi skidor, käkar brunch, tränar, är ute på galej med kollegor, eller bara hänger här på Vikbölevägen. Måste försöka förstå hur bra vi har det egentligen. Det folk kallar sin semester är i princip våran vardag. 
 
Idag har jag, Veronika och Zack hängt på Dahlboms terrassen. Hur mysigt som helst i solen, och Zack skötte sig exemplariskt. Vart tjenis med en liten 1-åring, och höll allmän koll på folk :) 
Säsongens by-rea har dragit igång också. Skidsportaffärerna i byn rear ut utgående sortiment, eller säsongens sortiment till allt från 30% ända upp till 70% rabatt. Detta innebär att det är livsfarligt för sånna som mig att vistas på byn med en plånkbok i handen. För dom som inte vet slutade mitt ekonomiska sinne att utvecklas nån gång vid tretton års ålder. Dock införskaffade jag ett par riktigt varma vantar idag. Har tittat på dom flera ggr, men idag var det 30% så då slog jag till. Kombi är ett riktigt bra märke, och dom här var det även innervantar i, och det bästa - leopard!!!!! :) 
 
 
Lätt värt 250:- om man ska trava runt med lillvovven i snöstorm! :) 
 
Även om vi inte står i stargroparna för en flytt ännu så hemnet-surfar jag en hel del och ramlade över den här skönheten i sandviken (!) i förrgår. Mycket som matchade våra "önskemål" på ett boende. 
 
 
 
 
 
 
Äääääälskar den öppna planlösningen, att det är rätt avskalat men ändå ombonat, ljust, köksö, rejält kök, golvet o.s.v. Var till och med tvungen att kontakta mäklaren för att kolla när de nuvarande ägarna kunde tänka sig flytta ut. Då en ev flytt är möjlig i mitten på augusti för våran del, så förstår man att det är lite för långt fram för säljarna. Hoppas på flera sånna här guldklimpar. Bilder: hemnet.se
 
 
Börjar dra ihop sä för jobb. Arrividerchi. 

Livet.

Kategori: Livet.

Man funderar så mycket. På allt. Vad kommer nästa steg i livet vara? Vart ska man bo? Vart ska man jobba? Typ som att livet är en självklarhet. Något som alltid kommer att finnas här. Tills jag en söndagskväll slinker in på bloggen som ger mig verklighetens kalldusch - en påminnelse om att livet är skört som en fjärilsvinge, en påminnelse om en tid då inte ens jag tog livet för givet...en dag för 17år sen då vi, svart på vitt, fick uppleva raka motsatsen till livets självklarhet. 
 
Jag har nämnt det förut och jag gör det igen: Läs om Kristian Gidlunds kamp mot cancern på hans blogg I kroppen min. Kristian har drabbats av cancer för andra gången i sitt tjugonioåriga liv, denna gången av obotlig sådan. På sin blogg berättar han målande om hur han upplever livet, cellgifterna, famlijen, och hur han fasar inför livets slutskede. Här är ett utdrag från inlägget Stilla, stilla från 15:e februari, 2013. 
 
"Jag ska lämna er en stilla natt, försiktigt i mörkret. I drömmarna kommer ni att känna en närhet. Hur jag håller om er. Och när ni vaknar kommer allt att vara som vanligt, men ändå så annorlunda. Ni kommer att förenas i tårarna. Känna gemenskap i sorgen. Se det som en styrka tillsammans. Kom sedan för att ta ert avsked. Smek min kind. Håll min hand. Säg det ni vill säga.
 
Vi kommer att skiljas åt. Men jag ska göra mitt bästa för att alltid finnas nära. Skräms inte när ni överraskas. Överrumplas. Var inte rädda när en närvaro gör sig påmind. När energierna känns annorlunda. Det kanske bara är jag.
 
Min familj, mina vänner – ni, mitt hjärtas slag. En dag ska vi ses. En dag ska vi återförenas. En dag är det vi igen.
   Håll det inte som en lösning, känn det som en tröst: bara döden skiljer oss åt.
   Skymta en eld på berget, långt där borta."
 

Givetvis blir man ganska nedstämd, det är många tunga inlägg och det har blivit många tårar efter att ha läst Kristians texter. Man känner för honom, och lider med honom och hans famllj. Dock kan man känna en otrolig tacksamhet över att vara välsignad med det man har. Och till dig Kristian kan jag bara säga tack för det du ger genom din blogg. Fortsätt att kriga, och vara den du är så länge du orkar <3
 

49.

Kategori: Livet.

Yahoo! 
 
 
Sitter och degar i soffan, och halkade just in på den här bloggen, tjejen som driver den har också en nätshop med jäääättemycket fint. Den är kanske mest inriktad på trädgård, men det finns lite ljus, korgar, lyktor, vintageprylar, prints, och även en del pysselmaterial - jag slog till på två washitejper och lite vita kort, det är ju snart dags att göra påskkort! ;) (Ja, jag vet att jag är den enda människan i världen som fortfarande skickar påskkort, låt mig va konstig.)
Köpte även en sax, som absolut kommer att få hänga framme. 
 
Bostadsfrågan har länge vart ett hett ämne på bloggen och eftersom att det är spikat och klart att vi åker till Gotland i Juli så har vi bestämt oss för att hyra ut lägenheten ända till augusti. Under man och juni, har mina fantastiska svärföäldrar tagit oss under sina vingar och låter oss bo där tills det är dags att åka söderut. Det känns såklart lite annoslunda och nytt, men jag är helt säker på att det kommer gå jättebra. Under dom två månader vi har i Gävle innan vi åker planerar jag att stämpla för första gången i mitt liv, ströjobba lite, och kanske till och med har semester ;) 
 
Nackdelen med att bo som vi gör, alltså "tillfälligt", är att det kliar i fixa-dona-bygga-måla-inreda-göra-i-ordning-nerven. Framför allt nu när det börjar bli lite vår, och det kryllar av härliga inspirationstips i inredningstidningar och bloggar. Fick liiiiite utlopp för mitt craving idag när jag hittade på en liten bit dekorationsplast som jag tydligen hade packat ner. En gammal present ask fick en roligare kostym. 
 
 
 
Dags att hämta min fina kille på vårat roliga, härliga jobb, pyss! 

61.

Kategori: Livet.

Fredagen den första mars. Känns skönt. Mars ringer synonymt med vår i min lilla knopp. Tyvärr är det allt annat än vår i Åre. Sist jag skrev var 21:a februari och var vi inne i en skön högtrycksvåg. Tempen låg på drygt 3+, solen höll sig framme, takdropp och ja-deh ja-deh. Framtills i tisdags. Då vaknade vädergudarna på fel sida och sen dess har det snöat och stormat konstant. Jag hade någon form av pepp-talk med min andra hälft igår där jag , mycket målande, beskrev att vi befinner oss i en skarv mellan två årstider nu och så fort man har kommit över den skarven så kommer våren rasa in när som helst. Antar att jag får hålla det samtalet i bakhuvudet ett par veckor till. 
 
Mattias har pratat en längre tid om att åka hem, lite som en halvlekspaus i säsongen, få andas, och knarka lite gävle-luft. Mattias jobbar nästan dubbelt så mycket som mig, så den här "ledigheten" på hela två dagar kommer mycket passande. Vi kommer att åka ner på tisdagmorgon, och hem igen på torsdagmorgon. Den enda planen vi har för hemmavistelsen är att inte göra nånting alls! :) 
 
Har ni vägarna förbi Åre så ska jag berätta om ett ställe som jag har förälskat mig i. Framtills dess hade jag aldrig vart in där, men av en slump, slank jag och Mattias in där i Söndags.
 
 
 
 
Åre Delikatess heter stället, och deras slogan lyder "Shop, Drink, Dine" och här kan man, precis som det låter, handla härliga delikatesser, ta en drink eller ett glas vin, eller om man så vill äta middag. Åre Delikatess har hyllmetrar med produkter från världens alla hörn. Du hittar pasta, oliver i olika inläggningar, kryddor, oljor, vinäger,  högkvalitativ choklad, kaffe, te, marmelader, ostar, och en rad olika charkdelikatesser bla. hemgjorda renkorvar, rensteksmousse och gravrökt älg - allt gjort på kockens egna recept. 
Kocken, som jag tyvärr inte minns namnet på, berättade med stolhet om tanken bakom Åre Delikatess, hur dom jobbar och hur dom väljer sina produkter. Medans han pratade, plockade han med varorna i kyldisken och sliter plöstligt upp en grå, dammig klump - Den här måste ni prova!!!, utbrister han och skär snabbt upp ett par tunna skivor av det som alltså var en italiensk lufttorkad skinka som heter Gota, och den här typen av skinka torkas i marken. Japp, man gräver ner den i marken och låter den torka ut där :) 
 
 
...och i ungefär samma sekund man stoppar den i munnen hamnar man i skink-himlen! För er som inte planerar att göra någon Jämtlandstripp så har Åre Delikatess har en webbshop också ---> http://aredelikatess.se 
 
Hua, tiden rusar, måste hoppa i jobb-paltorna nu! Hörz.