Maria Bäckström...

Vin vin vin.

Kategori: Jobb.

Dåså. Äntligen hemma i Brändströmsgatans trygga famn. Hastigt och lustigt fick jag erbjudande igår, om att åka på en vinutbildning i Sthlm. Eller vinkonässörutbildning kanske jag ska säga.
Anyhow. Efter mycket om och men (med det menar jag det vanliga Bäckströmskrånlget: kliver upp för sent, borstar tänderna samtidigt som man böjer ögonfransarna, sätter på sig omaka strumpor, halvvägs ner i trapphuset inser man att telefon och pengar ligger kvar i den andra jackan, får springa tillbaka och hämta, ramlar o.s.v.) satt jag mig på ett tidigt tåg mot huvudstaden, för att möta upp 12 andra nyfikna (läs törstiga) på Chris Wines huvudkontor i Solna.
Chris Wines är alltså en agent/importör/kontakt för en rad olika vingårdar runt om i världen. Ett par viner som man säkert har sett på systembolaget är Santa Carolina, Isabelo, Cheateu de Seguin, och även Lanson. 

                             

                          
Chris Wine har även sprit i sitt sortiment, här är ett par kändisa:


              


Josephine Edelskog, en mycket imponerande kvinna, höll i utbildningen. Hon var mycket proffsig, och höll ett raskt tempo genom utbildningsdagen vilket gjorde att det aldrig hann bli långdraget och segt.

-Vi gick igenom dom vanligaste druvorna; Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz (Syrah som den kallas i vissa länder), Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, och slutligen min favorit; Riesling.
-Vi provade några viner och gick igenom provningstekniker.
-Provade viner med melon, citron, och ost till.
-Pratade om "smakbryggor" d.v.s. hur vissa saker som till exempel salt kan framhäva, lyfta upp andra smaker i en maträtt.
-Gick igenom defekta viner, vilka defekter de kan få (vinsten, kork), hur man ska förvara dom, och hur man dektanterar. 

Dagen har varit fullsmetad av information, så nu är jag helt slut i kolan.

Imorgon ska jag och JennyPenny till Erikshjälpen, jag har ett litet projekt på gång här hemma så jag behöver dit och titta på lite grejjer, samt att jag ska hjälpa Jenny hitta på kökmöbler och lite annat smått och gott.


Ögonen svider, så nu äre sovdags. Pyss!!! :)

Måndag på Brändströmsgatan 17B

Kategori: Jobb.

Wow, vädergudarna verkligen bjuder på sig själva idag. Jag är ledig. Mattias är ledig. Och rastlösheten är total. Förmiddagen bestod av köksfix, storstädning av toaletten, och lunch. Nu sitter vi i sängen med en varsin dator.

Igår var vi upp till Kilafors för en middag med brorsan, mamma Eva och Joakims pappa Bengt. Efter middag på Herrgården i Kilafors åkte vi till Jonas grav för en liten minnesstund. Efter kaffe och gött fika begav vi oss hemåt på E4:an mot Stockholm. Jag har åkt den här vägen ett antal gånger, men kan aldrig sluta förvånas över vilka respektlösa, blinda, korkade idioter det finns efter vägarna. Det är 2+1 väg nästan hela sträckan. Den första bilen vi såg var en volvo som blåste om oss (vi körde 120km/), i fram satt mamma och pappa, och i bak satt två små barn. 400meter framför oss skulle två filer bli en.
Men pappan i volvon tvekade inte en sekund utan var helt övertygad om att han skulle hinna om bilarna framför. Jag tvivlar på att han skulle kunna leva med sig själv, om det hände hans familj något. Kontinuerligt under bilresan hem ser vi sånna här omkörningar, där människor kör för glatta livet utan att tänka på något annat än sig själv. Vid ett tillfälle körde t.o.m. en bil i väggrenen för att den inte hann in mellan två bilar när vägarna gick ihop.
Den ekologiska människan i mig funderar också på hur miljövänligt det är egentligen med sånna där 2+1 vägar, eftersom att det innebär att bilarna hela tiden måste växla, gasa och bromsa. Även om någon enskild individ kör säkert, och enligt hastighetsbegränsningarna så måste även dom gasa och tvärnita för att "flyta in" när filerna går ihop och blir en.

Enough with the complains. För dryga två veckor sen var vi på en personalresa. Och med vi menar jag då mig själv, Mattias, Anna, Gabbe, Jenny, Elin, Snygg-Johan, Ful-Johan, Martin, Leif, Johannes, Korian-Peter, Perra, och Dragan. 14 vilda själar, och 4 backar öl lämnade slottparkeringen klockan 09.30 söndagen den 28/8. Och så här såg det ut.


Dragan och Groggis :)Kvällens DJ på takterassen: Perra


Anna och Gabbe <3


Groggis och Jay-Jay. De randiga shortsen tillhör modelejonet Martin.


Brun-J med ett aningen ansträngt ansiktsuttryck.

 
Klöven, Dragan och en flaska sour mash.


Han och jag.Snygg-Johan hade sina snabba brillor på.


Sangria och en cigg, håller kroppen pigg.


Fina Elin.


Som tagen ur ett Miami-Vice avsnitt: Martin.


Vissa valde att smörja in sig. Andra inte ;)


Johannes och Koriander.Anna och jag vid poolen :)Jag tillsammans med en gin/fanta lemon - löjligt gott!

Det var ett litet urval av alla bilder som togs. Jag hade bara min Iphone med mig och den är inte direkt vatten/stöt/sand/grogg/solskyddskräm-tålig så det vart mycket bilder från hotellet. En stoooor, men en av få nackdelar med Iphone 4. Resan var rolig och blöt på alla sätt och vis, men att säga att man vart uppvilad är en överdrift. När vi kom hem var jag solbränd och gullig. Insidan såg ut som ett krigshärjat månlandskap. Många dagar på svensk mark passerade innan jag kunde äta som vanligt igen. Sviter man får ta efter en resa som den där :)By the way. Jag vill ha en sån här.


Kiss kiss! /M

IKEA Homeplanner

Kategori: Jobb.

I skrivande stund sitter jag med Ikeas köksplaneringsverktyg, men kände att jag behövde en liten paus. I drygt två timmar har jag sprungit med tummstocken i högsta hugg mellan "köket" och soffan där jag har datorn. Det är sjukt viktigt att man mäter allting i köket innan man börjar så att allting passar sen när det är dags att sätta allt på plats.
Jag är näst intill klar med planeringen nu. Ska bara få hela planskissen godkänd av personalen först så att jag inte har satt dörrar och skåp i opraktiska vinklar.
Eftersom att båda jag och Mattias är i restaurangbranschen så vill vi ha ett kök som liknar ett restaurangkök så mycket som möjligt. Detta innebär alltså mycket praktiska detaljer, stora arbetsytor, och öppna hyllsystem. Jag ser framför mig ett kök där allt man använder ofta står/hänger framme, kakel högt upp på väggarna och schackrutigt golv.
På tal om kakel så är ju det ofta en ganska dyr detalj. Men när vi var på K-rauta här om dagen hittade vi exakt sånt kakel som vi vill ha för 89:-/kvm! Awesssooome! Sjukt snyggt var det också. Helt vanligt vitt, matt, 15x15 kakel med svarta fogar.
Satte i lite extra hår igår, jättebra vart det, tack Denice! Jag lovade snällt att inte tvätta håret på ett par dagar, men jag tyckte att det var skitigt redan igår, så jag kaaaaanske tvättar det ikväll innan jag lägger mig. Kanske.
Sängen kallar ! Pyss å kram :)