Maria Bäckström...

Weekend i Hufvudstaden.

Kategori: Jobb.

Trött, nöjd, mätt och lite salongsberusad ligger jag redo för skönhetssömn på Scandic Park i Stockholm. Idag har vi hunnit med middag och fika hos Pappa Grönlund (svärfar), grymt käk och häng på vapiano, drinkar på Scandic Anglais, samt hotell-mys. En fin söndag med andra ord. Imorgon siktar vi på lite shopping, och middag på East, håll till godo för uppdatering :)

Ett halvår senare.

Kategori: Jobb.

Som vanligt har det gått alleles för långt sen sist. Men nu sitter jag äntligen i soffan med min dator framför mig och redo för en stadig uppdatering. Om någon undrar över mina långa konstpauser mellan inläggen så har jag haft mycket att stå i: KÖKET, jobb, och allmänt julstök. Sen har jag en dator som är segare än kåda så därför gruvar jag mig rejält för att "starta upp den". Det brukar resultera i horn-i-pannan-rök-ur-öronen-situationer.

...och på tal om köket, så -jag vågar knappt säga det högt- är det klart! Så när som på att det saknas sockel, och lite annat krims krams, så är det faktiskt helt fungerande. Och vilket kök sen. Det blir sällan som man har tänkt sig i livet....men ibland, blir det faktiskt precis som man har tänkt sig. Som nu typ. Visionerna jag hade i huvudet, förverkligades. Bilder, varsågoda.
´

Ja så där ser det ut på ett ungefär. Köket är absolut inte stort, men lagomt stort för två personer. Eftersom att vi alltid sitter i vardagsrummet och äter vid matgruppen så blir det nog bara en sittplats i köket. En chill/häng-sittplats där man kan sitta och socialisera om man är flera som lagar mat. (Läs, där jag kan sitta med ett glas rött och titta på när Mattias lagar mat ;)

Köket är, som sagt i tidigare inlägg, från IKEA, vitvaror från Electrolux samt Whirlpool, golv från Golvabia, Kitchen Aid i färgen espresso från Bagaren&Kocken.

Vimpeln har jag typ gjort själv. Jag köpte den från Granit i våras, och tröttnade sen på dess enkelhet och målade upp bokstäverna med brun textilfärg. Gardinerna är från IKEA, 39:- för ett par och jag ÄLSKAR dom! Dom skapar den där skira, krispiga julkänslan, samtidigt som dom släpper igenom bra med ljus. Till våren kan man kombinera dom med ljusa pasteller och på så sätt ha användning av dom året runt. (Ja jag är en lat människa som hatar att leta-köpa-stryka och till sist sätta upp nya gardiner.)

För er som undrar om den lilla luckan på väggen är för jädra tomtehål (bild 4 ovanför maskinen), så kan jag avslöja att det är en gammalt ventilationslucka. Målaren hade missat att måla den, inte hela världen tänkte jag, det kan jag göra själv sen. När alla grejjerna kom på plats och "känslan" infann sig, så insåg jag tillsammans med min vän Anna, att luckan är en skön detalj i inredningen. Gulnad, rostig, och så lite härligt skitig, plus att den är perfekt att öppna när det blir lite för varmt i köket.

Angående hyllan som jag har ältat om så har jag fortfarande inte hittat någon. Funderar på att ha den svarta kvar, och ev köpa en till och ställa bredvid.

Har en vit vägg, ehm, "över" om man säger så. Är sugen på att måla upp lite svart griffelfärg eller nåt skoj. Några tips?

Okej. This is it for now. Ciao!