Maria Bäckström...

Toalletrullar och te.

Kategori: Jobb.

Dag tre. Inlägg tre. Tänkte visa er lite bilder från lägenheten idag :) Möbelerade om för ett tag sen. Tröttnade på att ha schäslongerna "rakt fram" så jag gjorde en provisorisk "hörnsoffa". Smått opraktiskt än så länge med tanke på att dom gärna glider isär i skarven. Ett lätt löst problem med hjälp av stripes eller dyl. runt benen. I samma veva som jag skulle fota, hoppade Zack upp och la sig i soffan mycket prydligt. Linslus-vovven! :) 
 
 
 
 
Yankee Candle i doften Blissfull autumn, favoritljusstaken, och en liten gruppering med murgröna, höstlöv, och dekorationspumpor.
 
 
"Om jag ser ut så här, kanske jag får som jag vill...???"
 
 
Världens enklaste DIY. Jag tröttnade ur på att toalettrullarna låg överallt i badrummet. Det fanns liksom ingen riktig plats för dem. Alltsom oftast på golvet i sin otroligt fula Serlaförpackning...
så jag skickade upp dom på hampasnöre (som jag för övrigt använder till ALLT här hemma!) och satte en lång kanelstång längst ner som "stopp". Denna skapelse satte jag sen på handukstorken ovanför toaletten - mycket lättillgängligt och praktiskt. Såg en tjej som hade lite marin stil i sitt badrum. Hon hade tagit ett grövre rep och satt en röd/blå...öuhm, pryl, kan inte riktigt förklara vad det var - men sjukt snyggt i alla fall.
 
Dagens sista bild är på ett fynd som jag gjorde häromdagen. Tänkte att jag och Mattias måste ha en varsin oboy/te/kaffemugg för kalla, mysiga, mörka, vintermornar i Åre. Av en händelse gick jag in på Indiska och där stod dom, nedsatt till halva priset. Kan man bli annat än glad av dom här fina färgerna? :)
 
 

Akej, måste skynda, jåbbning väntar! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdagsbloggen.

Kategori: Jobb.

För ett tag sen fick jag och Mattias upplevelsepresentkort av pappa Grönlund. Tanken var att vi skulle ha utnyttjat dom tillsammans men eftersom att jag inte följde med till Kuba så tyckte M att jag skulle utnyttja dem medan han är borta. Hur grymt? Har precis bokat en helkroppsmassage och en ansiktsbehandling, ska bli helt underbart! :)
Har aldrig varit på ansiktsbehandling heller, så det ska bli intressant. Min hy är för övrigt kaos just nu. Tycker att jag är noga med att tvätta, återfukta, inte använda smink som är liksom för täckande eller fet. Men det gör ingen skillnad. Har hört många säga att stress ofta är en bidragande orsak till dålig hy, men att unvika stress för mig är som att säga till en snickare att undvika skruvar. Nåväl. Sitter någon inne på mirakelkräm i stil med bumbysaft så provar jag gärna.
 
Anna och jag gjorde en snabbis på Hemlinby Köpstad som det så fint heter, ikväll. Anna var ute efter en vinterjacka, och jag skulle inte ha nånting. Trots detta kom vi därifrån med ett varsitt regntäcke till vovvisarna.
Zack fick givetvis prova sitt så fort vi kom hem :)
 
Lätt värt 99:-
 
I söndags vankades det personalest. Och som alltid när man krökar med kollegor och övriga restauranger i den här stan, så blev det inte helt ostökigt. Knäppte en rad bilder med min fantastiska Iphone4, och bildkvaliteten fortsätter att imponera.
 
 
 
 
Kommer verkligen sakna dom här galningarna under månaderna i Åre....måste berätta om något som hände när jag stog i baren på Supper i Lördags, nervös, skakig, lite osäker...så tänkte jag i ett kort ögonblick "Gud vad jag längtar hem till trygga Gävle!" Sen stoppade jag mig själv. Det var som att jag hade en inre dialog. Jag klev ut ur mig själv som ett hologram. Jag ställde mig näsa mot näsa med mitt andra jag och sa; "Ursäkta?! Vad sa du? Vad är du rädd för? Exakt vad är det värsta som kan hända?!" Och lågmält tänkte jag svaret inombords. Disskussionen med mig själv fortsatte ett tag och tillslut hade jag min nya pepp-line framför mig. Jag vägrar vara trygg! Jag vägrar knata på i samma spår, vara bekväm och bara lalla på. Jag vägrar vara trygg. Jag vågar misslyckas.
 
Idag tog jag på mig finskjortan och slöt upp med släkten hos Farmor Irma.  Vi plöjde genom album från 50-talet. Pratade lite kungahus och drack gudomligt kokkaffe.
 
 
 
Dags för ryggläge. Haj.
 
 

Lady G and me.

Kategori: Allmänt

Godkväll säger jag och en mycket trött och utslagen hund.
 
Sitter i en absolut knäpptyst lägenhet. Det enda som hörs är Zacks små fnysningar mot golvet, samt vinden som härjar runt balkongen. Egentligen skulle jag och Zack ha varit iväg på hundkurs i Andersberg ikväll, men när lillskrutten kom hem (han har varit hos "farmor och farfar :) var han inte riktigt sig själv. Han verkade loj, och gick och la sig på en gång. Så jag tänkte att jag inte vill släpa med mig honom upp dit, och pusha honom genom en massa krävande övningar om han kanske inte mår bra. Mentalt sett så är dom där två timmarna otroligt krävande. Bara att sitta stilla i en ring med en massa andra hundar bredvid sig är vedervärdigt jobbigt om man är en könsmogen dödssnygg hund-kille :)
 
Har suttit och kollat på halloween kostymer ett tag nu. Vi ska ha halloweenfest på jobbet på lördag, vilket alltså innebär att även personalen kommer att vara utklädd. Vore kul att ha nåt annat än en trött häxhatt, jag vill liksom klä ut mig! Jag ÄLSKAR att klä ut mig. Här är en till som delar min passion. Även om hon spelar ensam i en helt egen liga.
 
 
 
 
 
 
Från en sak till en annan. Min andra, bättre, häflt ringde från Kuba igår. Hade inte hört hans röst sen i torsdags så det var på tiden. Det verkar inte gå någon nöd på dom där borta. Enda minuspoängen var väl att stranden är avstängd för att det blåser sjukt mycket, och att maten (som ingick i all-inklusive-ticketen) är helt vedervärdig att han knappt hade ätit sen dom kom ner. Kan inte beskriva hur tomt det har varit här hemma sen han åkte. Ibland reflekterar jag hur det vore att leva så här jämt, och vad man gjorde innan man hade hund. Bestämmer mig ganska snabbt för att inte prova på det på ett himla bra tag. Idag är det exakt en vecka och två dagar kvar. Och tills dess ska jag försöka njuta av den stoooora sängen och av att få välja kanal på tv:n heeeelt själv :)
 
 
Resan till Stockholm som jag fasade så för gick som på räls. Eller ja. Typ. Jag körde av på rätt avfart men sen var det ju såklart vägarbetedeluxe en bit in efter avfarten så jag fick helt enkelt följa skyltarna mot Centrum, stanna till på ett ställe för att kolla GPS:en, och efter ett tag hittade jag Sveavägen och till slut Tegnèrgatan. Efter det påbörjades projekt "Hitta laglig parkering." Cirkulerade i dryga 40 minuter, tills jag tröttnade ur och stannade på en handikapruta i väntan på att någon skulle köra iväg. Och mycket riktigt. Efter bara en kvart i bilen blev det min tur. Känns skönt att ha det gjort.
 
 
 
Ögonen är lite lätt sträva och torra. Det betyder att det är läggdags. Ciao.
 

Nattugglan.

Kategori: Allmänt

Nyss landat i soffan efter veckans tredje pass på Harrys. Ett fjärde blir det imorgon och på lördagen styr jag kosan mot STHLM för jobb på Supper. Jag ska köra själv för första gången i Stockholm och har haft ont i magen typ varje dag sen det vart bestämt på grund av just körningen. Men nån gång ska väl bli den första och det värsta som kan hända är väl egentligen att jag kör åt skogen och få ta typ buss/pendel/t-bana/taxi. Har kollat noggrant på en karta, och har gps i telefonen men jag håller alla tummar och tår för att det ska gå vägen - gör det ni med :)
 
Idag var jag på gör-det-själv-hallen på Brynäs för att städa pärlan lite. Inte för att den har hunnit bli så där sjukt skitig inuti, men utsidan var lerig och dassig. Det är mycket smidigt och lämpligt med den där gds-hallen. I själva hallen finns allt man behöver. Det enda man behöver köpa med sig är typ medel till tvätten, och såklart den obligatoriska doftgranen ;) Detta ska man dock ha med sig innan man tar städ-tjuren vid hornen:
 
-Ta på dig vattentåliga skor, typ gummistövlar. Du kommer bli blöt.
-Om du är tjej, stålsätt dig, du inkräktar på fiendens mark.
-Är ni två som tvättar, kan den ena sitta i bilen och putsa medan den andra tvättar utsidan. Det typ halverar kostnaden, som förvisso redan är mycket förnäm: 2:-/min. Men dom pengarna man spar, kan man ju lägga på roligare saker, typ räksallad.
-Ekonomiskt tips 2: Handla inte biltillbehören på OK. DollarStore, ligger mittemot och tar typ halva pengen för samma märkesprylar.
Dagens lärdom i bilhallen: Såg en massa karlar putsa frenetiskt på sina bilar med sämskinn, så jag gick in och frågade gubben i kassan; "Måste man torka bilen fast det bara är en minusgrad ute?"...Då fick jag det intelligenta svaret "Ja, om du inte vill att bilen ska se ut som ett djupfryst Bigpack när du kör ut den...". Sämskinn - check.
 
Ska ta och knyta mig ett par timmar. Klockan 03.45 ringer klockan och då är det dags att köra världens bästa Mattias och hans bror till Arlanda. Pappa Grönlund har bjudit familjen på en allinclusive resa till Kuba. Bäckis-päckis får stanna hemma och hålla ställningarna den här gången :)
 

Hörs. Hej!
 
 

Tisdag.

Kategori: Jobb.

HEJ HÖSTEN!!!!
 

Gud vilket väder! Igår piskade regnet mot rutorna så att jag knappt hörde vad jag tänkte och idag är det sprakande, friskt höstväder. Jag och Zack tog rutinmässigt morgonpromenaden i Boloungern och Zack riktigt njöt när hans mjuka öron fladdrade i vinden. Dock är det kanske lämpligare att säga "HEJ VINTERN!!!!". På vägen hem från Åre i söndags fick vi uppleva säsongens första snöoväder. I drygt tre timmar fick vi med sommardäck ta oss igenom gigantiska snöflingor och hårda vindar. Idag har vi satt på vintersulorna, så du kan vara lugn Mamma! :)
 
Halva oktober har gått och julskyltningarna är i full fart i butikerna. Var in en snabbis på Rusta idag, dom hade fått upp en del fina saker på hyllorna.
 
 
Buddah-formade julgransdekorationer.
 
 
Hade det inte varit för Mattias avsky mot allt som är rosa och tjejigt, så hade jag slagit till på dom babyrosa/vita närmast i bild. Lite otacksamma bilder för övrigt, dom var mycket finare i verkligheten.
 
 
Dom här rackarna slog jag till på förra året. Julgransdekorationer i lite gammal, nött silverbeläggning. Ganska stora. Inget jag reflekterade över när jag slog till på en förpackning samt en plastgran modell "lagom för 49kvm."
 
Trots låg motivation att poa och fixa här hemma dom senaste veckorna, var jag i mitt fixar-esse här igår kväll. Fast "fixet" igår handlade mer om att åtgärda sånt som jag har skjutit framför mig länge. Tex spackla igen fula hål efter hyllor och krokar, tog bort en list under garderoben i hallen som måste bytast ut, satte upp en tredje hundsvanskrok i hallen (Jag vet, jag har tappat det men jag älskar dom!)
Har retat mig mycket länge på våran otroligt fula toalettdörr. Den är gammal, nött, färgen har flagat på flera ställen och den vita färgen har gulnat ett par nyanser. Rätt som det var fick jag en snilleblixt och slet fram decoupagelimmet :)
 
 
Jag tog gamla tidningsomslag från Mattias favoritmagasin Gourmet och limmade fast dom på dörren med lacklim. Tanken är att hela dörren ska täckas, omslagen började tryta efter åtta tidningar så projektet får vila så länge. Om någon sitter inne på utlästa överblivna Gourmet så tar jag mycket tacksamt emot dom! :)
 
Är det fler än vi som måste utnyttja väggarna för att golvytan är alldeles för liten så är IKEAs köksinredning ypperlig. Här har jag satt den korta varianten av GRUNDTAL i sovrummet. Perfekt att slänga av sig kläder och smycken på när man inte riktigt orkar eller har tid att lägga/hänga det på sin plats. 
 
 
Bredvid stången har jag satt en hel hög krokar på rad, detta gör det enkelt att ha saker framme som man använder ofta.
 
 
Diorväska som jag fyndade för tio kronor på en loppis i Gävle för typ tio år sen. En väska som jag har framme och som jag har kvar för att jag ser en gammal sliten vacker charm i den.
 
Nu väntar badminton battle mot Anna, dags å peppa! Hej :)
 
 
 

Fyra ringar.

Kategori: Jobb.

Idag gjorde jag det. Började med en låda. En åre-låda. Med blandade tankar la jag ner favorit efter favorit. Några ljuslyktor, en hemgjord ljuskrona, julklappsetiketter (LATEST NEWS: Det ÄR jul snart.)...Allting varsamt invirat i dagens gratis-ex av Arbetarbladet.
Stundom fick jag flashbacks från min hemlängtan sist vi var i Åre. Ja, jag längtade hem. Dom två första veckorna grät jag varje dag. Allt var nytt; drygt 40 nya kollegor att lära känna, nytt hem, jag hittade ingenstans, mattias jobbade typ mer än heltid första tiden och jag jobbade inte alls pga lågsäsong vilket gjorde att jag var mycket ensam hemma i lägenheten på Torpet. Samt att vi hade lagt alla våra pengar på TJU innan vi åkte så att köpa tillfällig lycka i form av kläder och annat trams som jag vanligtvis gör när jag är olycklig, var inget alternativ.
Första säsongen i Åre var en riklig lärdom. Världens mest hemkära människa, jag, fick lära mig att acceptera att min älskade familj och mina underbara vänner befann sig 60 mil söderut, och att telefonen var mitt enda verktyg för att få min dagliga knarkdos av trygga röster hemifrån. Igår hade jag lite egentid innan mitt andra pass för helgen på Supper skulle ta vid. Jag spatserade runt i byn, slank in på nån butik, och träffade på ett par gamla kollegor som jag stannade och pratade med. Precis som hemma.
Jag försöker inte inbilla mig att jag inte kommer att känna en gnutta hemlängtan, men jag tror och hoppas att jag kommer kunna njuta mer den här säsongen.
 
På tal om Åre så kommer Supper ha öppet 26-27okt, 16-17nov, och sen är det dags för säsongspremiär den 30:e november. Boka ditt bord i tid på 0647-50105, meny finns här.  
 
Ska även tala om att vi har hittat på en bil om vi gillade och även har köpt. Den gamla bytte vi in mot en ännu en Audi. Istället för en halvny bil som det blir dyra småfel på, och istället för en gammal bil som kan rasa anytime när man bor på landsbygden och närmaste verkstad ligger tio mil bort, så la vi ett gäng tusenlappar (!) emellan och fick den här pärlan istället.
 
 
Med knappa 6 300 mil så hoppas jag för guds skull att det kommer dröja ett tag innan vi besöker Bilmetro igen.
 
 
Nåväl. Jag ska fortsätta med min låda nu. Ciao.

 

Söndag.

Kategori: Jobb.

Söndagkvällen har kommit till sin ända. Idag har vi hunnit avverka gofika hos Farmor Irma, vuxenhandling på Willys, kvällsmiddag på Helt Enkelt samt bio. Taken 2 stod på agendan. Taken är en av mina favoritfilmer och kan jag kan gott säga att 2:an var nästan snäppet bättre! :)
 
I Torsdags var jag ut på spontangalej med Gullbergskan. Och som oftast vart det rätt tokigt ;)
 
 
Imorgon är det måndag igen och kommande vecka har endast ett arbetspass på Harrys att erbjuda. Helgen ska spenderas i Åre, då Supper bjuder in till höstmys :)
 
Åredalen.
 

Vill passa på att tacka Anna och Gabbe. Hade jag inte lärt känna er så hade vi förmodligen inte haft den här underbara vovvisen i vårat liv. Zack är ganska precis åtta månader och en vecka nu. Han växer inte speciellt mycket längre, jämfört med för ett par månader sen då han ökade minst ett kilo i veckan. Sist vi vägde honom stannade vågen på 19,9kg. Dock har jag hört att hundar, beroende på ras och så, kan växa ända upp till två års ålder så vi får se hur stor han blir :) Lite trots och test har vi märkt av också, jag förväntar mig att det kommer att eskalera ju närmare ett årsdagen han närmar sig, så det är bara att invänta det värsta och rida ut stormen.
 
 
Är han inte helt bedårande? Yvig, lång, blank päls som skiftar i svart och brunt på vissa ställen. Dom snällaste och vackraste ögonen man kan tänka sig. Öron som är som lenaste sammet. Och den där nosen. Go-nosen! :)
 
 
Hittade mitt gymkort under mattan. Zack har valt att uppdatera utseendet lite. Jag tar det som ett tecken.
 
 
 
Läggdags. Ciao!
 
 
 

Torsdagsdekadens.

Kategori: Allmänt

Hupp.
 
Drygt två veckor sen jag yttrade mig här och inte så mycket har hänt sen dess. I skrivande stund väntar jag på att bulldegen ska jäsa. Fick ett spontanryck så här på kanelbullens dag, är inte känd för att vara nån hejare i köket men även en blind höna hittar ett korn ibland ;)
 
Sist la jag ut en hög med jackor som jag ville bli av med, och fick napp på två av dom. Båda dom gröna jackorna är sålda. Men dom andra finns kvar, så om någon är sugen på en mysig dunjacka till vintern så är det bara att höra av sig! På tal om att sälja saker så ska jag passa på att göra reklam för min blocket annons http://www.blocket.se/vi/43042285.htm. Våran trevliga audi är nu officielt till salu. "Pft, försöka sälja den där skrothögen till mig!" tänker ni nu med tanke på all skit jag har kastat på den här. Men pärlan är nuservad, nybesiktad, och går som ett skott! 
Det som har gjort att den har strulat är förmodligen miltalen som börjar krypa uppåt. Relän och kontakter (elprylar) börjar slitas ut och måste bytas. Det kommer på vilken bil som helst och är fullt naturligt. Så kom och kööööp! :)
 
 
Gullan har klivit av. Spontanutgång. Måste duscha - hej! :)