Maria Bäckström...

69.

Kategori: Livet.

...Då ska vi se om jag lackar ur helt när mitt långa inlägg försvann fast jag sparade det som utkast...Japp.
 

Nåväl. Drömmen om vita golv goes on...
 
 
 
 
Vita trägolv tillsammans med våran något generösa takhöjd skulle vara sååå fint. Men Zacks svarta lurviga päls i kombination med min städmani känns inte optimalt.
 
Idag har solen spridit ljus och kärlek över Åre, så jag och Mattias passade på att äta lunch utomhus för första gången för i år. I en varsin solstol ute på våran terass satt vi med en kopp kaffe och gofika. Samtidigt försökte jag föreställa mig hur vi kommer att stuva in oss på 49kvm, sex trappor upp, när vi kommer hem. (Stark bubblare på listan över mina i-landsproblem.)
 
Måndagen den 11:e februari, klockan 08.45 satt jag yrvaken och förväntansfull i soffan med datorn i knät. Tjugo minuter senare stod det klart att jag hade roffat åt mig två biljetter till konserten i Ericson Globe Arena den 29:e maj.
 
 
Jag, Maria Bäckström, är den största Beyonce-nörden i ett par skor, förutom möjligtvis Stefan Norell. Och gissa om jag är glad över att hon kommer till Sverige igen! Eftersom att jag kommer sjunga, skrika, gråta, vara euforisk och allmänt rabiat på konserten så har jag valt (tvingat?) Mattias att följa med mig. Tror inte han kommer gnälla när han inser att globen kommer vara knökat med en massa tjejer i olika åldrar, klädda i tokiga (läs minimala) kreationer för att matcha Queen B på scenen ;)
 
 
Aaaaanywho. Lär sova nu. Hörs. Hej.
 
 
 

74.

Kategori: Livet.

Alla hjärtans dag har gått till sin ända. Dagen som vägde ton när man i högstadiet och man funderade ihjäl sig på det allra viktigaste om man hade hookat upp med någon; Vad köper man till honom?! Guuuuud. Det får ju inte vara för dyrt, eller för billigt, för mycket, för löjligt, för rosa o.s.v. o.s.v. Drygt tio år senare är det inte lika komplicerat längre. Jag och Mattias är rätt duktiga på att skämma bort varandra annars, och just idag har vi gett varandra något mycket värdefullt: Ledig tid tillsammans. Vi började dagen med en frukost på Fjällgården, där även hundar är välkomna, så självklart fick Zack följa med på morgonmyset. Efter frukosten vankades det nödvändig (!?) shopping på byn. Mattias behövde nya jeans och lite annat och jag passade på att slå till på en jacka som jag har spanat in ett tag. 
 
 
En underdunsjacka från Peak Perfomance, en produkt framtagen att ha under skidjackan under riktigt kalla dagar,  men vanligare är att man har den som en skaljacka över en tjockare tröja under milda vinterdagar. 
 
Slank in på en av Åres, tro det eller ej, många inredningsbutiker och hittade ombloggade Lilla Bruket. Handgjorda, jättehärliga produkter som luktar fantastiskt. Deras flytande tvål finns i dofter som mörk vanlij, gurkmynta, och citrongräs. Och det bästa av allt är väl kanske att dom är ekologiska, win! :) 
 
Ska avsluta med pysslet som jag gjorde ikväll. Jag och mattias hade typ en åka-hem-till-gävle-nedräkningskalender när vi bodde här uppe sist. Vi trivs fantastiskt bra, och säsongen går faktiskt liiite för fort, men det kändes ändå självklart att vi skulle ha en likadan den här gången också :) Gjorde en provisorisk i oktober som vi hade framtills nu, men ikväll uppdaterade jag oss rejält. 
 
 
 
 
Använt material? Presentpapper från IKEA, stämplar och bläck från Granit, samt eltejp som jag har "lånat" av brorsan. Lite otacksamma bilder, men jag tyckte det blev rätt coolt i alla fall. 

Imorgon kommer svärmor och svärfar a.k.a farmor och farfar - tänk om den här lurven visste om det :) 
 
 
 
Säg hej till publiken. 
 

Balkonghäng.

Kategori: Livet.

Trött och sliten efter helgens super-service fick jag veta på eftermiddagen att jag inte skulle behöva jobba ikväll. Praise the lord! Jag bytte genast om till mys-mundering, införskaffade söndags-godis, och sen dess har jag suttit här i soffan och plöjt igenom serier, gosat med vovven, och gjort den dagliga rundan på it-världens bostadsmarknad.
Även om vi får för oss att flytta eller inte så lär det dröja innan vi kan göra slag i saken så idag har jag, arton minusgrader till trots, drömt mig bort i balkongdrömmar. Till hösten kommer föreningen att påbörja en balkongrenovering, med större och inglasade balkonger som slutprodukt, så därför blir det bara något enklare ingrepp där. Funderar på att kanske måla betonggolvet i någon knallig färg? Turkost är himla härligt att ha på balkongen, det är en färg som för tankarna till djupaste grekland med vita, putsade, svala hus, med turkos som accentfärg för att matcha havets färgskala. 
 
 
 
Fast fick jag välja...
 
 
...så hade jag helst av allt haft en stor takterass med ett stort härligt bord för härliga luncher i solen...:) 
 
 
Ska ta och hoppa i säng nu. Imorgonbitt är jag uppe med tuppen för att lägga beslag på ett gäng plåtar till Beyonces sverigebesök i Maj :) 
 
 
 
 

80.

Kategori: Jobb.

Trots att säsongen här uppe hittills har varit hysteriskt rolig, och givande så kan jag inte låta bli att erkänna att det värker i Gävle-hjärtat lite every now and then. Idag är det exakt 80 dagar till säsongsavslutning och tills dess har jag som mål att åka mer skidor, njuta varje dag, vara mer spontan, och göra sånt som faller mig in. Sommaren är än så länge ett oskrivet blad, men går allt vägen och jag får som jag vill kommer Juli, och delar av Augusti att spenderas tillsammans med min bättre hälft på Sveriges motsvarighet till Franska rivieran, Gotland :) 
Utöver det försöker jag, på distans, planera någon form av renovering i maj. Våran lägenhet är i fint skick, bortsett från golven som är rejält misskötta av tidigare ägare, så dom måste åtgärdas innan vi ens kan tänka tanken på att sälja lägenheten. Sen hoppas jag såklart på en massa mur-häng i Boloungern, grillkvällar i svanhuset, och söndags-stök på Söderhjelmska <3
 
 
 
 
Lördagservice väntar, ses i nangijala. 
 

Flyttfåglarna kvittrar i mitt huvud.

Kategori: Allmänt

Godafton cyberspace. 
 
Tankar kring ett eventuellt bostadsbyte snurrar mer och mer i mitt huvud och är numera ett standard ämne i våra vardagsdisskusioner. Ska vi flytta till större? Ska vi bo kvar, om vi ändå ska fortsätta flänga hit och dit? Ska vi bo centralt, eller kan vi bo mindre centralt (=lägre hyra, härligare områden för vovvis o.s.v.) Sätter upp oss på lägenheter hos gavlegardarna.se i princip varje dag, i hopp om att dom andra 25 som är före oss i kön, ska tacka nej så att det kanske, kanske, blir vår tur. Om någon där ute vet någon eller känner någon som har en lägenhet att hyra ut, kommentera inlägget, meddela på facebook el. dyl. Lägenheten vi söker är en trea eller en stor tvåa (60-70kvm), läget får såklart gärna vara "hundvänligt" (tex parker el dyl i närheten) och bör vara i Gävle. 
 
Ska hoppa i säng nu, försöka tämja inredningsideerna och hoppas att dom matchar vårat framtida boende. Avslutar med ett par bilder från dom senaste dagarna. 
 
 
 
 
Måndagsklubb @ Tott. 
 
Kvällsporträtt.
Min andra hälft och jag avslutade kvällens utsvävning med ost och vin på fantastiska Vinbaren. Fyra ostar av olika karaktär tillsammans med ett tyskt dessertvin satte pricken över i:t med besked. 
 
Följ mig gärna på instagram: mrbck86. Pyss! 

Nya världens i-landsproblem.

Kategori:

Vi lever i ett samhälle där en smartphone i ena näven är lika givet som tummen bredvid pekfingret. I en personalstyrka på fem personer resulterar detta alltså i fem smartphones (Okej, Iphones) som ligger spridda på helt osökta ställen. Pierre tog saken i egna händer och gjorde en lekhage åt våra Apple-skapelser. (Om ni tycker att mina bilder är liiiite bättre än vanligt...japp, det är femman :)

Februari.

Kategori: Allmänt

Veckorna i januari har flugit iväg som ett bankomatkvitto i en höststorm. I ärlighetens namn känns det som att jag springer på tårna för att hinna med i tempot. Jag har glömt skicka tillbaka skorna som jag beställde från scorett, vilket innebär att jag nu måste behålla dom. Jag har glömt säga upp mitt gymkort, vilket innebär att jag nu måste betala för maj månad också. Värre saker har hänt, och man skulle kunna säga att januari har varit en riktigt rolig månad, för att det går ju fort när man har roligt, inte sant? :) 
 
Eftersom att vi bara bor här tillfälligt så har inrednings-inspirationen legat på hyllan ett tag. Men när solen tittade fram häromdagen så spratt det till i kroppen och jag brummade ner till blomsteraffären och knåpade ihop den här. 
 
 
 
Lådan är ett emballage från ett härligt vin som vi har på Supper. 
 
Otroligt enkelt och mysigt arrangemang att ha vid dörren. Lite vedträn, kottar, vildmossa, och enar är allt jag har lagt ner i lådan. Och såklart det viktigaste för att få in ännu ett element: ljus! :) 
 
I helgen har Gabbe och Johannes bott här hos oss. De är båda rökare, så jag tänkte att dom behövde en askkopp under tiden dom bor här.
 
 
En plåtburk och en egenhändigt tryckt lapp fick agera askkopp. 
 
Häromdagen fyllde våran alldeles egna älskling ett helt år! Detta firades såklart här hemma, farmor och farfar (svärmor och svärfar) hade skickat upp ett jättehärligt paket med en massa götta i, och så gjorde vi tårta såklart ;)
 
"Blöt" hundmat med leverpastej-skivor utanpå, och såklart dom givna 1-årsljusen. Zack tittade på mig, mycket misstänksamt när jag ställde ner "tårtan". Sa varsågod tre gånger innan han förstod att den faktiskt var till honom! Hihi. Go-strumpan! 
 
 
 
Plikten kallar. Haj!