Maria Bäckström...

Höst.

Kategori: Jobb.

Äntligen är den här. Hösten. Jag har en förmåga att alltid känna mig stressad när det är sommar och fint väder. Jag har inte ro att ligga inne i soffan och kolla på TV en ljummen sensommarkväll. Den stressen har äntligen lättat från mina axlar. I en veckas tid har jag överbelamrat lägenheten med ljus i alla dess former som jag tänder på kvällarna, tagit in och dekorerat med mossa, kottar, ljung, samt druckit hysteriska mängder te.
 
En annan positiv aspekt på hösten är att det finns utrymme för utveckling, nystart, och inspiration. Under sommaren ligger allting lite "på hyllan"...så förutom att rensa förråden, anmält mig till högskoleprovet, sökt gitarrkurser, så har jag även sökt jobb...:) 
Av en ren slump halkade jag in på arbetsförmedlingens hemsida, och såg att Högbo Brukshotell hade en annons ute. Min barchef från första säsongen i Åre jobbar på Brukshotellet och han såg till att jag fick komma på intervju redan några dagar senare. Och i Fredags ringde han och bekräftade att tjänsten var min.
Jag är såklart jätteglad, framför allt för att ha ett jobb på hemmaplan som kanske kan bli något långvarigt, men också för att få jobba på en otroligt vacker anläggning, där det hela tiden händer saker! 
 
 
...och ska vi fortsätta gagga jobb så ska jag passa på att presentera Bistro Nords nya köksmästare :) 
 
Här i sängen, på födelsedagen med Sayan Isakssons kokbok Diversions i händerna, ett uppläggningsfat, och ett receptblock - samtliga är födelsedagspresenter från lilla mig :) 
 
Hösten har alltså fört mycket spännande med sig och för första gången i mitt liv har jag planerat ett helt år framåt, vilket är rätt sjukt, med tanke på att jag i vanliga fall inte ens kan planera vad jag ska ha för kläder imorgon. 
 
För att väga upp all text, så tänkte jag bjuda på lite bilder från dom senaste dagarna :) 
 
Som vanligt när jag ska slå in paket så tappar jag det fullständigt och lägger ner hela min själ i själva inslagningen. Den här gången var inget undantag med andra ord. 
 
På väg till anställningsintervjun, uppklädd i kaj-vaj....vuxenpoängen haglar. 
 
Zack på sin playdate med Krut häromdagen :) 
 
 

Tummen upp för höstens arbete :) 
 
Jag gav förslag på ett klassiskt smörgåstårta recept till Mattes födelsedag. Det totalsågade han och gjorde ett eget. När han var klar med tårtan insåg jag genast varför han är den av oss som är kock. Herre-gud vilken smörgåstårta. Den är gjord på Hönökaka, fylld med två olika röror. Den ena gjord på Hellmans Majonäs, bacon och vitlök och den andra på Hellmans Majonäs, gröna ärtor, och vitlök. Jag var lite kritisk till ärtorna men ärtpurén blev sjukt god! Ovanpå ligger, förutom ett lager majonäs, en salladsmix, rökt skinka, kokt ägg, groddar och picklad rödlök och picklad morot. Lätt godaste tårtan jag har ätit! 
 
Pytteliten huggormbäbis som jag nästan klev på, när vi strosade runt i skogen i Hagaström. 
 
Ett av dagens loppisfynd; 15 st guldpläterade tallrikar i typ mässing. Jättejättefina, misstänker dock att dom kommer få flytta in på Bistro Nord så fort portarna slås upp där :) 
 
Kiropraktorn har sagt att jag inte får sitta i soffan på tre dagar så jag lär lätta på fläsket nu. Hörs. Hej. 
 

Kommentarer

 • Marie säger:

  Uäää inte en orm =D. Jag håller med dig, känner samma på sommaren att man har press att man måste vara ute hela tiden, har man en dag man måste vara hemma och feja då blir man stressad av att vara inne. SÅ tycker också att det är skönt att det är höst, den för automatiskt med sig en avslappande myskänsla som jag gillar, jag trivs då, samt att hösten är ju fin med =D

  Bellman är 9år och den där spökåldern du skrev, sådan hade Bellman med i den åldern, han reste upp sig och skällde på papperskorgar, stolpar, påsar skuggor och diverse grejer då man var ute och gick. Samt vissa människor var obehagliga enligt honom, han kunde morra och backa bakåt då de ville hälsa, hehe

  Tack för du tog dig tid att svara =D

  2013-09-04 | 10:05:14
  Bloggadress: http://myflowergirl.blogg.se

Kommentera inlägget här: