Maria Bäckström...

Glada Hudik.

Kategori: Allmänt

Halvvägs till Åre i skrivande stund. Något efter tidsplanen pågrund av en Audi som lite tillfälligt bestämde sig för att ta en konstpaus. Tre mil från Hudiksvall började den röda oljelampan att lysa som en irriterande solkatt på instrumentpanelen. Ringde verkstadschefen och med en mycket allvarlig ton frågade han:
-"Lyser oljelampan rött salu??"
-Ja..
-"Stanna bilen!!" rev han i. "På en gång!"
Sagt och gjort. Fick ett nummer. Ringde. Vart upplockad av bärgare. Lämnade bilen i Hudik. Fick hyrbil och fortsatte åka. Allt på dryga 45 min. Tack gode gud för mobilitetsgarantiiiiiiiiiin!!!!
 
Fotnot: Mobilitetsgarantin innefattar kostnadsfri bärgning till närmaste Bilmetrostation och kostnadsfri hyrbil i 5+7dagar vid ett driftstopp oavsett vart i Sverige man än befinner sig. (Med kostnadsfri menas att dom tar dubbelt betalt för andra grejer typ serivce.)
 
 
 
För att hålla modet uppe peppade vi varandra med kommentarer som "Det är ju fint väder varje fall.." "Det är ju dagtid i alla fall.." "Tur att vi har garantin och så...". Våran himmel var grå och huvudena hängde, då har man turen att möta människor som "Bärgarkungen", som han kallade sig själv. Så himla glad, och rolig människa. Jag skrattade hela vägen till Hudiksvall, där hyrbilsansvarig mötte oss på parkeringen för att överlämna våran "nya" bil. Även han som tog emot oss inne på Bilmetro i kundmottagningen var störtskön. Inte övertrevlig som vissa kan vara, utan bara mänsklig och ödmjuk.
 
Börjar bli åksjuk. Inte cool att kräkas i hyrbilen. Ciao.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: